Tuamotu Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tuamotu Eilanden image
Tuamotu Eilanden image Tuamotu Eilanden image

Tuamotu Eilanden

Tuamotu Eilanden
Frans-Polynesië
Olofensing

Rangiroa Deel 2

De dag erna is Ant weer fit. En dus gaat ze lekker mee duiken. We maken drie duiken die dag.
Ze hebben maar twee duikspots hier bij het eiland. We hebben telkens in de tiputa pass gedoken. We hebben geregeld dat we de eerste duik in avaturo pass kunnen duiken. Deze is wat verder weg. We springen in de zodiac en eenmaal aangekomen speelt men wat met de motor. Daarmee worden de haaien "geroepen". Vroeger voerden ze ook hier de haaien en door het geluid van de motor denken ze nog steeds dat ze eten krijgen.
We plonsen het water in en zien direct de eerste haaien verschijnen. Op een paar meter dieptje komen toch vrij grote haaien aan zwemmen. Het zijn silvertip haaien en grijze rif haaien.
Er zwemmen iets van 20 haaien bij ons in de buurt. Ant knijpt Olof zijn hand vast maar vermaakt zich super met de beesten... De haaien blijven een poosje nieuwschierig in de buurt. En zwemmen daarna weer naar de diepte.
Wij zwemmen nog wat rond en eindigen daarna de duik. Als een blij ei zitten we in de boot. Olof wou haaien en dat is gelukt. Ant wou geen haaien maar is helemaal blij dat ze er nu toch mee gedoken heeft. De bikkel !
De andere twee duiken maken we weer op de oude plek. We zien beide duiken nog wat haaien. Na de duiken varen we met de zodiac terug. We worden begeleid door vele dolfijnen die het super vinden om op de golven van onze boot mee te springen.
Na de drie duiken zijn we moe maar voldaan. Het waren ook direct onze laatste duiken aangezien we de volgende dag naar huis moeten. Olof had toch nog een brandende vraag voor de duikschool. Waarom ligt iedereen hier op het koraal...?
Tja dat is toch normaal is het antwoord. Anders drijf je af. Hopelijk verandert deze instelling snel anders zijn wij misschien wel de laatsten die deze super duikplek kunnen bezoeken !
Dat we hier weg moeten is jammer. Maar wel verstandig. De plek is super mooi maar super duur. Een broodje is al gouw acht euro. Nog maar niet te spreken over het avond eten.
Bij het afscheid van het pension krijgen we kettingen met schelpen. Iedereen loopt hiermee rond. Bij aankomst met het vliegtuig ontvingen we al bloemen. Iedereen loopt overladen met bloemenkransen hier rond. De vliegtuigen ruiken naar de bloemen. Tja echt een bounty eiland.......
Ons vliegtuig vliegt weer naar tahiti. Van daaruit nemen we het vliegtuig naar het Paaseiland waar we op dit momens ons vermaken.
Er komen nog wat duikfoto's.

Groetjes,
Ant en Olof

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.