Tahiti

'494456' door vincere80 '494456' door vincere80

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Eindeloos Genieten

vincere80

Deze foto heb ik genomen de eerste ochtend dat ik op Tahiti verbleef, het lijkt alsof ik in zee zit maar in werkelijkheid is dit het zwembad van het Intercontinental Resort, dan volgt gelijk de tip, als je lekker wil genieten van het uitzicht op Moorea zoek dan dit zwembad op!

'490294' door vincere80 '490294' door vincere80

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Eindeloos..

vincere80

Op deze foto lig ik lekker in een infinitypool bij te komen van mijn jetlag, je moet je voorstellen dat je je eerste verre reis maakt en dan hier terecht komt, zodra het licht werd kon ik mijn ogen bijna niet geloven...waar ben ik beland dacht ik bij mezelf, in mijn dromen! Nog steeds als ik hier aan terugdenk krijg ik een heerlijk gevoel.. De tip is, zorg dat je een goed hotel hebt geregeld voor de eerste paar dagen zodat je lekker tot rust kan komen van je jetlag, want die ga je zeker krijgen na zo'n lange reis. Dit was in het Intercontinental resort & spa, een absolute aanrader.

'489101' door vincere80 '489101' door vincere80

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Zonsondergang Tahiti

vincere80

In de haven van Papeete kun je elke dag genieten van de mooiste zonsondergangen, met op de achtergrond de bergtoppen van Moorea, hoe de stralen door de wolken breken is het magisch om dit mee te maken, ben blij dat ik dit heb kunnen vastleggen.

'379946' door LauraSan '379946' door LauraSan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Tahitti met Moorea in

LauraSan

Eind van de dag rond een uur of 5 zie je vissers en roeiboten langs de kust. Hier is er weer een enkele boot die tegen Moorea aan de hotizon lekker aan het roeien is. Wat ik mmoi aan deze foto vind is de contouren van de bergen van Moorea in de achtergron die bijna een worden met de wolken aan de oosten. .

'389711' door LauraSan '389711' door LauraSan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Teahupoo Taihit Iti

LauraSan

Tahiti bestaat uit Tahiti Nui en tahiti Iti. Tahiti Nui is de hoofdeiland, de grote eiland, terwijl Iti, de kleine is. Tijdens het rondreizen van Tahiti gingen we over naar Tahiti Iti. Daar vinden de Bilabomg surfwedstrijden plaats in de maan mei, toen wij er ook waren. Helaas hadden we geen geluk want doe werden pas in juni gehouden dat jaar. Op deze foto zijn er enkele woningen te zien, je kan wel lopen en niemand tegenkomen. Heel mooi gebied

'106117' door Mirjan '106117' door Mirjan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Vloeibaar lava

Mirjan

Het leek net of de kern van deze waterlelie uit vloeibaar lava bestond.

'489678' door vincere80 '489678' door vincere80

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Relaxen

vincere80

Als je dan toch die ene dure verre reis gaat maken zorg er dan iig ook voor dat je de eerste paar dagen in een lekker hotel zit! Ik had ruim een half jaar van tevoren 2 nachten in het Intercontinental resort & spa geboekt dus ik miste het geld niet echt meer...en was het zeker waard, bij aankomst in de avond rook ik de geur van vanille en excotische bloemen, en hoorde het water van de zee zachtjes klotsen..en toen werd het licht en lag ik om 6:45 aan en in het zwembad. Als je Tahiti googled dan zie je hetzelfde plaatje, alleen dan zonder die mooie benen. Een aanrader als je lekker wil bijkomen van je jetlag bij een infinitypool met uitzicht op de bergen van Moorea..

'361052' door Knebbeltje '361052' door Knebbeltje

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Uitzicht vanaf onze..

Knebbeltje

Als je dan toch helemaal naar Tahiti gaat, blaas dan maar meteen je hele saldo op en neem je intrek in zo'n 'overwater bungalow' of fare. Mijn broer en ik konden ons dat dankzij een erfenis veroorloven, en de huisjes van het Beachcomber hotel zijn echt geweldig. Het uitzicht op Moorea alleen al! Nee, dit is geen zonsondergang, maar een redelijk geslaagd experiment door mijn zonnebril voor de lichtmeter én de lens te houden (ik had toen nog geen echt goeie camera). Wat ik het heerlijkst vond aan dit huisje op deze droomplek was elke ochtend om half zeven wakker worden en dan meteen, nog slaperig, vanaf je balkon de lagune inspringen. Dé manier om wakker te worden!

'376515' door LauraSan '376515' door LauraSan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Tahiti waar eindigt d

LauraSan

Ik vind deze foto heel mooi omdat je de eiland Moorea kan zien, en een heel mooie blaauw kleur is. Ik heb een fish eye lens gebrukt. Een gedeelte is de zee en een andere is de infinity pool. Het is weer bij zonindergang opgenomen, hhet lijkt asl of de hemel heel dicht is.

'387663' door LauraSan '387663' door LauraSan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Roeien tegen de golve

LauraSan

Ons hotel had direct uitzicht op Moorea en er waren dagelijks prachtige taferelen, mooie zonsondergangen, vissersboten, traditionele boten enz. Hier waren die roeiers richting zee en gingen de groetere goven tegemoet. In de achtergrond de Moorea bergen.

'375245' door LitaHeijman '375245' door LitaHeijman

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Wasdroogster

LitaHeijman

Op onze rondreis op NUKU HIVA kwamen wij deze vrouw tegen die op deze manier haar was droogde. Deze beelden kom je veel tegen op dit eiland.

'106806' door Mirjan '106806' door Mirjan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

3 Cascades

Mirjan

In de binnenlanden van Tahiti bevinden zich de 3 Cascades. Dit is een van de drie, zeer mooie watervallen.

'489434' door vincere80 '489434' door vincere80

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Face in a Cloud

vincere80

Deze foto heb ik genomen in eerste instantie om de zon die tussen de struiken en bloemen scheen, achteraf toen ik hem bekeek kwam ik erachter dat er een gezicht in de wolken was verschenen. Na deze foto aan een stel locals te laten hebben gezien bleek het volgens hun om een of andere god te gaan, ze waren ervan overtuigd, voor ons westerlingen is het gewoon te verklaren als een toevalstreffer maar in hun cultuur geloven ze er wel in. Zoja dan was hij niet echt blij met mij zo te zien haha. Ik vind het zelf gewoon een mooie foto, wat vinden jullie ervan?

'376509' door LauraSan '376509' door LauraSan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Tahiti zonsondergang.

LauraSan

Ik heb deze foto op onze eerste avond in Tahiiti gefotografeerd. Elke aviod zie je roeiboten of vissersboten die bij zonsondergang komen. Hier zie je op de achtergrond de eiland Moorea en een roieboot.

'105560' door Mirjan '105560' door Mirjan

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Power of the waves

Mirjan

Aan de Noordzijde van Tahiti vind je deze rotsformaties waar de golven met kracht tegen aan beuken.

'1113859' door Elleke '1113859' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Président endormi

Elleke

Tahiti heeft erg hoge toppen voor zulk een ‘klein’ eiland; tot boven de 2000 meter! De puntige vormen van de bergen verraden dat dit een relatief jong eiland is; maximum zo’n vijf miljoen jaar, dus de toppen zijn nog niet afgerond of afgesleten. De rotsformatie die je hier ziet, noemen ze de 'slapende Mitterand', waarbij de piek de neus van de liggende gewezen president moet voorstellen.

'1115179' door Elleke '1115179' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Vallée de la Papeno'o

Elleke

Tahiti is een GEWELDIGE bestemming, maar je zal teleurgesteld zijn als je een bounty eiland verwacht. Hoewel een geliefd surfersparadijs, zijn er geen witte stranden hier. Maar het landschap is hier zo fenomenaal dat je je hier wel even kan bezig houden!! Om de rijke flora van nabij te bekijken ga je best naar de Vallée de la Papeno'o. Trek er minstens een dag voor uit. Je kan er enkel komen met een 4×4 en ik kan je vertellen dat we er danig door elkaar geschud worden. Zelf hebben wij een gewoon autootje gehuurd, dus wij zijn aangewezen om met een gids op pad te gaan die een geschikter voertuig heeft. Maar hij weet zoveel te vertellen, dat het absoluut een meerwaarde heeft om dit als excursie te boeken. Te voet is ook een optie: je hebt wel een aantal dagen nodig dan om het gebied te doorkruisen. Wrijf je benen maar in. Ga diep de natuur in! Wij kwamen er bijna geen andere mensen tegen. De vallei rijk aan planten, wild en dik met vegetatie biedt een andere ervaring dan het Polynesische bounty-gevoel. Er zijn watervallen in overvloed en we kijken onze ogen uit. Op het einde van de dag zijn we echt moe van al het geschud en alle indrukken. En mogelijks had onze vermoeiende Franse medereiziger er ook wat mee te maken ;-)

'1111089' door Elleke '1111089' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Kom uit je kot!

Elleke

De meeste toeristen die Tahiti bezoeken, laten Tahiti Iti (= klein Tahiti) links liggen. Zo veel te beter voor ons! De weg houdt op in Teahupoo, maar van daar kan je per bootje met een kapitein (op voorhand te regelen, bvb via je verblijfplaats), naar het uiterste zuiden van het eiland. Na het aanmeren maken we te voet een tochtje naar een heerlijk verkoelende waterval. Onze privé-kapitein / gids wist tijdens de wandeling enkele schelpen te vinden waar leuke, roze-paarsachtige krabben in verstopt zitten. En ook een truukje om ze heel eventjes uit hun kot te lokken. Moest ik aan denken, nu wij in deze tijden vooral 'in ons kot moeten blijven'. :-) En je hoeft het pad en de waterval met niemand te delen!

'1111394' door Elleke '1111394' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Catch a wave

Elleke

Teahupoʻo is een dorpje in het zuid-westen van Tahiti. Met z'n hoge golven (tot 7m) en prachtig rif, is het bekend bij de beste surfers ter wereld. Elk jaar vindt hier de Billabong Pro Tahiti surf competition plaats, onderdeel van de World Championship Tour (WCT) of the Association of Surfing Professionals World Tour. Buiten dit event is het een super rustige plek! Wij zagen er slechts 2 surfers. Dat is ook niet zo verwonderlijk: dit is enkel voor pro's weggelegd. Deze plek heeft één van de heftigste golven in de wereld en verscheen zelfs ook al op de bedenkelijke lijst 'Top 10 Deadliest Waves'. Ik vond het wel prachtig om de 2 surfers bezig te zien vanaf ons bootje. Genieten! Je kan er ook snorkelen, maar gezien de gevaarlijke omstandigheden toch dicht bij het bootje gebleven. :-)

'1109836' door Elleke '1109836' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Surfers' paradise

Elleke

Tahiti Iti kan je niet rond rijden; op een bepaald moment stopt de weg. We zijn op pad met ons huurautootje en we zetten die even aan de kant. Het is zondag en we komen terecht bij een bijeenkomst: verschillende families zitten bij elkaar op plastieken tuinmeubels, jong en oud. Er wordt gegeten en gedronken. Het lijkt alsof we op een privé-ding zijn terechtgekomen, maar echt duidelijk is het niet. Misschien is het iets religieus? We worden niet echt verwelkomd, maar ook niet weggestuurd. Van de enkelingen die met ons praten (of brabbelen is een beter woord), worden we niet veel wijzer. Het klinkt niet echt Frans. We hebben er uitzicht op het water, waar superveel lokale surfers zich vermaken. (Beter zichtbaar als je de foto opent) Een echt strand is er niet. Tahiti is een geweldig eiland, maar velen denken meteen aan bounty-stranden. En die zijn er dus niet :-)

'1108715' door Elleke '1108715' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Kleurrijke muren

Elleke

Op Tahiti zien de muren er zelfs vrolijk uit. Wij reden met een huurauto het eiland rond en uiteraard kom je dan afgelegen en nog authentieke plekjes tegen. Tahiti bestaat uit 2 delen: Tahiti Nui (Groot Tahiti) en het 'kleine rondje' noemen ze Tahiti Iti (of Klein Tahiti). Tahiti Iti is rustiger en authentieker dan Tahiti Nui. Daar ergens zagen we deze mural.

'1106827' door Elleke '1106827' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Het bijzondere...onts

Elleke

Tahiti is een eiland in de vorm van een acht, waarbij een landengte de ‘twee rondjes’ van de 8 met elkaar verbindt. Het 'grote rondje van de 8' is Tahiti Nui en het 'kleine rondje' noemen ze Tahiti Iti (of Klein Tahiti). Die bijzondere vorm (je moet maar eens op een kaart kijken!) is te danken aan 2 verschillende vulkaanuitbarstingen die voor het ontstaan van het eiland gezorgd hebben. De uitbarstingen waren niet tegelijkertijd; de 'grootste lus' is eerder ontstaan en is groter doordat de uitbarsting heftiger was. Deze vulkanen ontstonden in de loop van miljoenen jaren terwijl de Pacifische Plaat in noordwestelijke richting over hotspots schoof. Steeds als de tektonische plaat weer verder was geschoven doofde de vulkaan uit en ontstond aan de oostzijde weer een nieuwe vulkaan. De eilandjes bewegen zich nog steeds in noordwestelijke richting! Kijk op de kaart naar de verzameling van de Society Islands en je kan duidelijk het patroon zien. De meest noordwest gelegen eilandjes zijn dus ouder dan hun zuidoostelijke buren. Tenminste... als je wijs geraakt uit m'n uitleg, hahaha :-)

'1111102' door Elleke '1111102' door Elleke

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Blijf in uw kot!

Elleke

De meeste toeristen die Tahiti bezoeken, laten Tahiti Iti (= klein Tahiti) links liggen. Op heel Tahiti zijn géén bounty-stranden zoals velen denken. Toeristen gaan vanaf hier dan ook vaak direct door naar bvb Bora Bora (= één en al bounty). Zo veel te beter voor ons! De weg houdt op in Teahupoo, maar van daar kan je per bootje met een kapitein (op voorhand te regelen, bvb via je verblijfplaats), naar het uiterste zuiden van het eiland. Na het aanmeren maken we te voet een tochtje naar een heerlijk verkoelende waterval. Onze privé-kapitein / gids wist tijdens de wandeling enkele schelpen te vinden waar leuke, roze-paarsachtige krabben in verstopt zitten. En ook een truukje om ze heel eventjes uit hun kot te lokken. Maar dit krabje heeft vast Maggie De Block gehoord - "Blijf in uw kot" - en trekt zich terug in z'n veilige schelpje. :-)

'958449' door VeerdonkVisuals '958449' door VeerdonkVisuals

Frans-PolynesiëTahiti

Frans-PolynesiëTahiti

Tahiti by night

VeerdonkVisuals

Deze foto schoot ik na slechts een paar uur op Tahiti te zijn geland. Het InterContinental Resort op Tahiti heeft een schitterende infinity pool die 's-avonds prachtig verlicht is. Met een heldere sterrenhemel én een lange sluitertijd kun je dan een mooie plaat maken!