Tahiti reisblogs

Bountyeiland zonder strand

LouisetenHave was er(tot 30 jun 2009) Gepost op 11 jun 0912 reacties

Nog even geen strand
Als je aankomt in Frans-Polynesië kom je aan op hoofdeiland Tahiti. Ik zal je de details van de reis hiernaartoe besparen. Of toch maar niet: eerst naar Parijs, daarna naar Los Angelos, eruit, wachten, weer instappen (gelukkig zelfde vlucht) en verder naar Tahiti. Aankomst: dertig uur later!
Grappig hoe vragen soms direct worden beantwoord als je ergens aankomt, in ieder geval één ervan.
Frans-Polynesië bestaat uit vijf eilandengroepen, en heeft in totaal 118 eilanden. Dan worden vele ukkie eilandjes (je weet wel, loop een rondje over het strand in drie minuten, die eilandjes waar je een dagje Robinson kunt spelen) lekker niet meegeteld.
We kwamen natuurlijk een beetje geradbraakt aan, maar we konden meteen gaan slapen. Dat is fijn! Door het tijdsverschil (precies twaalf uur) is het gemakkelijk om vroeg op te staan, zo rond vier uur ’s ochtends. En zoals altijd staat er direct een verkenning van het eiland gepland. Maar ik zou niet anders willen. We popelen van nieuwsgierigheid!

Zon, je gaat de verkeerde kant op!
Hier in het zuidelijk halfrond draait de zon de verkeerde kant, of beter gezegd, de andere kant op. Hij draait linksom, om het even simpel te houden. Dat zal wel even wennen zijn, maar het is wel belangrijk als je aan het fotograferen bent. Het tweede belangrijke punt is altijd: hoe laten de mensen zich fotograferen? Lopen ze gillend weg? Gaan ze poseren? Of anders? Ik kom er snel achter: ze zijn hier ontzettend vriendelijk. Ze vinden het leuk én gaan gewoon door waar ze mee bezig zijn. Ideaal dus!

Een deel van de dag is het zoontje van de gids, die ons vandaag op sleeptouw heeft genomen, meegegaan.
De foto die ik heb geüpload is misschien niet hetgeen je had verwacht van deze bountybestemming, maar dat komt omdat we eerst nog op hoofdeiland Tahiti zitten en omdat de stranden hier niet het hoogtepunt zijn. Maar het eiland kent wel hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk: we lopen hier door weelderige groene bergen, die zich per uitstek lenen voor spannende wandelingen, hanggliden en waterval-bashen.
Zoals je ziet zijn de bergen waanzinnig. Om de diepte aan te geven zit het zoontje gelukkig handig op de voorgrond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een mooiere foto heb geschoten, maar als je het niet erg vindt, bewaar ik deze even voor de uiteindelijk publicatie.

En nog iets: in de korte tijd dat we hier zijn, heb ik prachtige mensen gezien. Mannen en vrouwen, je weet niet wat je ziet! Het zoontje van de gids was ook echt te mooi én te schattig voor woorden!

LouisetenHave Positie 36649 (0 p.) Lid sinds 02-04-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 9 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het zoontje van de gids kent het eiland op zijn duimpje en heeft
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Eilandengroep met kerkjes
1 4
Gepost op 02 juli
Frans-Polynesië
Het mooiste water ter wereld!
1 3
Gepost op 25 juni
Frans-Polynesië
Zwemmen met pijlstaartroggen
1 10
Gepost op 18 juni
Frans-Polynesië Moorea

Reacties bij deze blog

carla

Door: carla • Geplaatst op

wat een geweldig mooie foto vind ik dit zeg !!
Heel mooie positie ingenomen Louise --> lijkt me echt prachtig daar hè ?

caroladegroot

Door: caroladegroot • Geplaatst op

Voor 't eerst dat ik een blog wil volgen! Ben erg benieuwd naar het avontuur in de Stille Oceaan, de foto's & vooral ook of deze prachtige omgeving ooit budgettair gezien binnen mijn bereik gaat vallen...!

arnieh

Door: arnieh • Geplaatst op

Jammer dat mooie dingen zo onbereikbaar zijn (30 uren vliegen!), maar dat houdt hoop ik ook het massatoerisme op afstand.
De foto is een schitterend uitzicht vanaf een stipje in de Stille Oceaan. Ik kan niet wachten om de rest van de foto's te zien, en natuurlijk de reportage die erbij hoort te lezen!

Door: • Geplaatst op

Schitterende foto! Ik ga in september voor 4 weken naar Tonga en Frans Polynesie en kan niet wachten! Tonga is uniek vanwege de grote kans om met bultrugwalvissen te zwemmen. Volgens mij kan dat op Rurutu in FP ook, wellicht ga je daar nog heen. Iets anders wat mij bijzonder de moeite waard lijkt is het Hibiscus Sea Turtle Reserve op Tahaa (zeker van het gebaande pad af), ze kopen de schildpadden die door vissers 'per ongeluk' worden gevangen en zetten ze weer in het wild uit (beter alternatief dan in een soep te belanden). Veel plezier nog! Ben benieuwd wat je reisschema is, kun je dit met ons delen?

ChantaldeKoning

Door: ChantaldeKoning • Geplaatst op

Wat een ontzettend leuke foto en inderdaad een prachtventje zo te zien. Het lijkt me een ontzettend leuke en mooie bestemming maar vooral heel bijzonder. Wat heb je toch een prachtbaan! Geniet er van en uiteraard werk ze.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.