Tahiti

Bountyeiland zonder strand

LouisetenHave was hier op 2009-06-29 Gepost op: 2009-06-11 10 reacties.
Nog even geen strand Als je aankomt in Frans-Polynesië kom je aan op hoofdeiland Tahiti. Ik zal je de details van de reis hiernaartoe besparen. Of toch maar niet: eerst naar Parijs, daarna naar Los Angelos, eruit, wachten, weer instappen (gelukkig zelfde vlucht) en verder naar Tahiti. Aankomst: dertig uur later! Grappig hoe vragen soms direct worden beantwoord als je ergens aankomt, in ieder geval één ervan. Frans-Polynesië bestaat uit vijf eilandengroepen, en heeft in totaal 118 eilanden. Dan worden vele ukkie eilandjes (je weet wel, loop een rondje over het strand in drie minuten, die eilandjes waar je een dagje Robinson kunt spelen) lekker niet meegeteld. We kwamen natuurlijk een beetje geradbraakt aan, maar we konden meteen gaan slapen. Dat is fijn! Door het tijdsverschil (precies twaalf uur) is het gemakkelijk om vroeg op te staan, zo rond vier uur ’s ochtends. En zoals altijd staat er direct een verkenning van het eiland gepland. Maar ik zou niet anders willen. We popelen van nieuwsgierigheid! Zon, je gaat de verkeerde kant op! Hier in het zuidelijk halfrond draait de zon de verkeerde kant, of beter gezegd, de andere kant op. Hij draait linksom, om het even simpel te houden. Dat zal wel even wennen zijn, maar het is wel belangrijk als je aan het fotograferen bent. Het tweede belangrijke punt is altijd: hoe laten de mensen zich fotograferen? Lopen ze gillend weg? Gaan ze poseren? Of anders? Ik kom er snel achter: ze zijn hier ontzettend vriendelijk. Ze vinden het leuk én gaan gewoon door waar ze mee bezig zijn. Ideaal dus! Een deel van de dag is het zoontje van de gids, die ons vandaag op sleeptouw heeft genomen, meegegaan. De foto die ik heb geüpload is misschien niet hetgeen je had verwacht van deze bountybestemming, maar dat komt omdat we eerst nog op hoofdeiland Tahiti zitten en omdat de stranden hier niet het hoogtepunt zijn. Maar het eiland kent wel hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk: we lopen hier door weelderige groene bergen, die zich per uitstek lenen voor spannende wandelingen, hanggliden en waterval-bashen. Zoals je ziet zijn de bergen waanzinnig. Om de diepte aan te geven zit het zoontje gelukkig handig op de voorgrond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een mooiere foto heb geschoten, maar als je het niet erg vindt, bewaar ik deze even voor de uiteindelijk publicatie. En nog iets: in de korte tijd dat we hier zijn, heb ik prachtige mensen gezien. Mannen en vrouwen, je weet niet wat je ziet! Het zoontje van de gids was ook echt te mooi én te schattig voor woorden!
0
10

Foto's bij dit blog

Het zoontje van de gids kent het eiland op zijn duimpje en heeft
Alle blogs van LouisetenHave
 

10 reactie(s) bij "Bountyeiland zonder strand"

 • profile image comment

  wat een geweldig mooie foto vind ik dit zeg !! Heel mooie positie ingenomen Louise --> lijkt me echt prachtig daar hè ?

  Door carla • geplaatst op 2009-06-26 11:52:07
 • profile image comment

  Voor 't eerst dat ik een blog wil volgen! Ben erg benieuwd naar het avontuur in de Stille Oceaan, de foto's & vooral ook of deze prachtige omgeving ooit budgettair gezien binnen mijn bereik gaat vallen...!

  Door caroladegroot • geplaatst op 2009-06-23 18:51:09
 • profile image comment

  Jammer dat mooie dingen zo onbereikbaar zijn (30 uren vliegen!), maar dat houdt hoop ik ook het massatoerisme op afstand. De foto is een schitterend uitzicht vanaf een stipje in de Stille Oceaan. Ik kan niet wachten om de rest van de foto's te zien, en natuurlijk de reportage die erbij hoort te lezen!

  Door arnieh • geplaatst op 2009-06-17 20:21:21
 • profile image comment

  Wat een ontzettend leuke foto en inderdaad een prachtventje zo te zien. Het lijkt me een ontzettend leuke en mooie bestemming maar vooral heel bijzonder. Wat heb je toch een prachtbaan! Geniet er van en uiteraard werk ze.

  Door ChantaldeKoning • geplaatst op 2009-06-14 15:06:42
 • profile image comment

  Hallo Louise, Deze blog ga ik zeker volgen! Vorig jaar zijn wij na onze Nieuw-Zeeland reis nog in Frans-Polynesië geweest. Qua vlucht vanaf Auckland goed te doen. Ik kan me voorstellen dat het een mega eind is wanneer je in één keer deze afstand moet afleggen. Ik ben erg benieuwd naar je foto's. Vond Tahiti een druk eiland maar de ontvangst was er hartelijk. Raar ook om met een authentiek Frans stokbroodje te ontbijten! Wij hebben daarna vrij snel de oversteek naar Moorea gemaakt (kun je al goed zien liggen vanaf Tahiti). Ben benieuwd of je daar ook naar toe gaat. Veel plezier en ik kijk uit naar jullie reportage! Groetjes, Sharon

  Door Sharon81 • geplaatst op 2009-06-12 08:05:13
 • profile image comment

  Ik ben jaloers! wat klinkt dit weer geweldig...Ooit ga ik ook die kant op. Ooit ;-) Geniet ervan en werkze. Ben nu al benieuwd naar de reportage! Groetjes Marian (en Marije)

  Door vlinder • geplaatst op 2009-06-12 07:40:10
 • profile image comment

  je moet er wat voor over hebben om zo'n droombestemming te bereiken he? Goed om te horen dat het niet alleen maar bounty strand is daar. Daarvoor is 30 uur vliegen toch teveel. Veel plezier verder

  Door manuela • geplaatst op 2009-06-12 05:52:18
 • profile image comment

  Leuk over je aankomst en eerste dag verteld Louise. Het is te merken dat je nog jong bent, want je bent maar een beetje!!!!! geradbraakt na zo'n reis. Toch een hele opgave. Maar het belooft een hele leuke, interessante en leerzame reiservaring te worden. Ben benieuwd naar je volgende blog. En wat betreft je foto. .... ik wou dat ik die had kunnen maken.(-;)

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2009-06-11 19:24:08
 • profile image comment

  Ha, het avontuur is begonnen! We blijven jullie volgen ...

  Door Bowral • geplaatst op 2009-06-11 16:56:31
 • profile image comment

  nou de foto belooft wat!! ik vind het nu al prachtig :) ik ben benieuwd naar de rest... veel plezier daar!

  Door marlies84 • geplaatst op 2009-06-11 16:36:50

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.