Tahiti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vallée de la Papeno'o

Tahiti,
Frans-Polynesië


Tahiti is een GEWELDIGE bestemming, maar je zal teleurgesteld zijn als je een bounty eiland verwacht. Hoewel een geliefd surfersparadijs, zijn er geen witte stranden hier. Maar het landschap is hier zo fenomenaal dat je je hier wel even kan bezig houden!!

Om de rijke flora van nabij te bekijken ga je best naar de Vallée de la Papeno'o. Trek er minstens een dag voor uit. Je kan er enkel komen met een 4×4 en ik kan je vertellen dat we er danig door elkaar geschud worden. Zelf hebben wij een gewoon autootje gehuurd, dus wij zijn aangewezen om met een gids op pad te gaan die een geschikter voertuig heeft.

Maar hij weet zoveel te vertellen, dat het absoluut een meerwaarde heeft om dit als excursie te boeken.

Te voet is ook een optie: je hebt wel een aantal dagen nodig dan om het gebied te doorkruisen. Wrijf je benen maar in.

Ga diep de natuur in! Wij kwamen er bijna geen andere mensen tegen. De vallei rijk aan planten, wild en dik met vegetatie biedt een andere ervaring dan het Polynesische bounty-gevoel. Er zijn watervallen in overvloed en we kijken onze ogen uit. Op het einde van de dag zijn we echt moe van al het geschud en alle indrukken. En mogelijks had onze vermoeiende Franse medereiziger er ook wat mee te maken ;-)