Tahiti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tahiti image
Tahiti image Tahiti image

Reis door Frans Polynesie en de Society eilanden

Tahiti
Frans-Polynesië
Vincere80

Reis door Frans Polynesie en de Society eilanden

Mijn reis begon al in 1992 toen ik in bed lag te dromen, ineens wist ik het, ik wil naar Tahiti!toen was ik 12 jaar en 22 jaar later is het er echt van gekomen!

Lange tijd was het financieel niet haalbaar en bleef het bij dromen, totdat ik flink begon te sparen om er echt heen te kunnen, ik heb deze reis alleen gemaakt en vooraf wist iedereen mij te vertellen dat deze bestemming meer voor honeymooners is, dit weerhield mij totaal niet, het was immers mijn droom.

Na een lange reis van zo'n 24 uur vliegen kwam ik laat in de avond aan in Papeete de hoofdstad van Tahiti, na 2 dagen bijkomen van mijn jetlag in het Intercontinental resort & spa vertrok ik naar het eiland Moorea, hier heb ik snel vrienden gemaakt met de lokale bevolking, de mensen in Polynesie zijn heel warm en blij in hun hart, dat is echt mooi om mee te maken als je uit het drukke en gejaagde Nederland komt.

Na hier een week te hebben vertoefd en alle dingen die je moet zien en gedaan te hebben, zoals snorkelen kayakken walvissen kijken en zwemmen met haaien roggen en dolfijnen ben ik verder gegaan per vliegtuig naar ht Society eiland Huahine.

Hier ben ik blijven hangen aangezien ik me hier echt op me gemak voelde, de locals namen mij snel op sleeptouw en lieten me de mooiste plekken zien, en voor ik het wist was ik aan het surfen op een van de gevaarlijkste brandingen ter wereld, een hele ervaring als je hebt leren surfen op Texel!

Mijn makker voor het leven daar Ranuui is toevallig surfleraar en heeft me de weg gewezen.

Ik heb nog steeds contact met hem via facebook en via de post, ik zal deze ervaring nooit vergeten en ga dit jaar weer naar ze toe, maar deze keer met mijn vriendin zodat ik haar alle dingenn kan laten zien die ik daar heb meegemaakt.

Kortom, ben jij op zoek naar een droombestemming?kies dn voor Frans Polynesie want dit land zal je nooit meer vergeten en de herrineringen blijven koesteren.

Gegroet van een beginnende en onervarende(nu een klein beetje) reisreporter!

Foto's

eecc8.jpg
eecc8.jpg
Vincere80
89cb3.jpg
89cb3.jpg
Vincere80
61f99.jpg
61f99.jpg
Vincere80
6d0b2.jpg
6d0b2.jpg
Vincere80
89cb3.jpg
89cb3.jpg
Vincere80
6d0b2.jpg
6d0b2.jpg
Vincere80

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.