Society Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

360 graden uitzicht

Society Eilanden,
Frans-Polynesië


De wandeling/klim naar de top van de "berg" Teurufaatiu is letterlijk en figuurlijk adembenemend. Het is de bijna 400 meter hoge "berg" op het eiland Maupiti.
Maupiti is vervolgens weer 1 van de Society eilanden, die op hun beurt weer deel uitmaken van Frans Polynesië. Kleine toelichting, omdat onze ervaring is dat de eilanden van Frans Polynesië nog redelijk onbekend zijn.

Frans Polynesië is vooral bekend vanwege het eiland Bora Bora. Een "honeymoon" bestemming voor veel Fransen en Amerikanen. Maar je zou Frans Polynesië ongelooflijk tekort doen als je Bora Bora gelijk stelt aan de sfeer en authenticiteit van Frans Polynesië. Wij hebben er eind vorig jaar 2,5 maand rondgereisd en kregen er geen genoeg van. De ongereptheid van de eilanden, de authenticiteit van de bevolking; onbeschrijflijk mooi. Wat ons betreft hebben de eilanden van Frans Polynesië 100% de Columbus factor.

Terug naar Maupiti. Maupiti is een klein eiland ten noorden van Tahiti. Je fietst het in een uurtje rond (1 weg, circa 10 kilometer) en iedereen kent iedereen. Er is 1 pad dat zichzelf wijst omhoog naar de top van de berg Teurufaatiu. Je loopt (en op het laatst klautert) in circa 1,5 uur naar boven. Veel water meenemen. Op de foto kun je goed zien hoe een gemiddeld eiland van de Society Eilandengroep eruit ziet. Een bergachtig groen vulkanisch hoofdeiland omringd door een lagune (perfect voor kajakken) beschermd door een koraalrif (perfect om te duiken).