Papeete beste reistijd

Het weer in Papeete

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Papeete te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Papeete? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Papeete

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Papeete:


 

De beste reistijd voor Papeete is mei t/m oktober. Luisteren naar het geluid van regen op het dak van je strandhut is misschien even leuk, maar de hele dag? De Oost Pacifische Eilanden zijn in de zomer, november t/m april, niet alleen heet, maar ook erg nat. Voor een warme én droge vakantie kies je voor de wintertijd mei tot en met oktober.


Reisadvies
Voor Papeete geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
5 maart Missionarissendag, 8 september Dag van Interne Autonomie, 11 november Viering van de Wapenstilstand.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Papeete

Beste foto's & tips van Papeete

'416032' door LauraSan '416032' door LauraSan

Frans-PolynesiëPapeete

Frans-PolynesiëPapeete

Een dag aan het stran

LauraSan

Tahiti, Eind van de dag gaat iedereen naar het strand om lekker te genieten van watersporten, zoals hier van surfen. De weg is vol met geparkeerde autos die hier komen met hun surfboarden. Helaas hebben wij geen grote golven gezien toen wij er waren, terwijl de Billabong had moeten plaastvinden . Het wordt elk jaar hier in Tahiti iti gehouden.

'392247' door LauraSan '392247' door LauraSan

Frans-PolynesiëPapeete

Frans-PolynesiëPapeete

Vissen bij...zonsinde

LauraSan

Buiten Papeete, langs het strand bij zonsondergang varen de boten en komen de mensen vissen. Er is nog licht en de bergen van Moorea komen te voorschijn in de achtergrond.Ik vond de schaduw van deze boot wel mooi.

'15306' door sgtravel '15306' door sgtravel

Frans-PolynesiëPapeete

Frans-PolynesiëPapeete

Waterbungalows

sgtravel

Accomodatie van een 5* hotel net buiten Papeete boven de azuur blauwe lagoon

Laat kaart zien