Moorea

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moorea image

Zwemmen met pijlstaartroggen

Moorea
Frans-Polynesië
LouisetenHave

Zwemmen met pijlstaartroggen

Als je aan de westkant op het eiland Tahiti zit, zie je in de verte het eiland Mo´orea. Het ligt met de boot slecht 20 minuten verderop en wij zitten er nu!

Toerisme
Eenmaal hier ziet er net zo mooi uit als vanuit de verte. Het barst hier van de meest waanzinnige baaien en het water is bountyblauw. Ongelooflijk maar waar: het blijkt hier niet supertoeristisch te zijn. Natuurlijk kent het eiland een aantal grote hotels en daar zitten uiteraard toeristen, maar verder valt het reuze mee. De crisis heeft er ook mee te maken, hebben we ons laten vertellen, en dat begrijpen we. Frans Polynesië staat nu eenmaal niet bekend als een goedkope vakantiebestemming. Maar wij zitten lekker in een pensionnetje, gewoon bij de mensen thuis. Veel leuker én ook goedkoper. Daarover meer in de aankomende Columbus.

Pijlstaartroggen
Deze foto is genomen aan de oostkust. Zoals je ziet, kun je hier snorkelen met pijlstaartroggen. Je weet wel, de soort waar Steve Irwin aan is overleden! Als je rustig snorkelt, is er niets aan de hand. Het is een super leuke ervaring! Ze worden hier gevoerd (zie de bak in de band) dus het is altijd bingo!

PS, speciaal aan jomo01: We zijn recentelijk naar Sicilië geweest, zie mijn eerdere blogs. Hierin kun je alles lezen over mijn ervaringen met mijn EOS 5D Mark II!

Foto's

4254c.jpg
4254c.jpg
LouisetenHave