maupiti

Foto door Reisreporter Elleke

Een reis naar Frans-Polynesië staat garant voor lekker weer, witte stranden en een knalblauwe zee. Midden in de Zuidelijke Stille Oceaan liggen de vijf eilandengroepen waaruit Frans-Polynesië bestaat : de Australeilanden, de Gambiereilanden, de Genootschapseilanden, de Tuamotueilanden en de Markiezeneilanden. De eilanden zijn veelal van vulkanische oorsprong en bereiken soms hoogtes van 1000-1500 meter. Alle eilanden staan bekend om hun dichtbegroeide jungles en prachtige stranden. De unieke vis- en koraalsoorten rondom de eilanden maken deze bestemming ideaal om te duiken en te snorkelen.

Met Tahiti als bekendste en grootste eiland en Bora Bora als één van de mooiste is Frans Polynesië een land waar veel over gesproken wordt zonder dat je het door hebt. De exotische namen van de eilanden zeggen al genoeg over de eilanden zelf: ook daar hangt een relaxte, exotische sfeer. Tahitianen menen dat golfsurfen op hun eiland is ontstaan en zijn dan ook echte professionals. De golven rondom Tahiti zijn perfect voor elk niveau surfer en horen dus absoluut thuis op je to do-lijstje.

Ver weg van de toeristische eilanden liggen Huahine, Maupiti en Raiatea. Deze eilanden hebben nog geen resorts en er zijn nog geen toeristische activiteiten opgezet. Hier kun je leven van je zelf gevangen visjes en genieten van een onbekend paradijs. Ga vooral wrakduiken wanneer je Raiatea bezoekt! Het eiland staat bekend om zijn wrakken en er ligt zelfs een wrak met een luchtbel op 25 meter diepte, waardoor je onder water je duikmasker af kunt doen.

Op elk Frans-Polynesisch strand moet een cocktail gedronken worden en het heldere water smeekt om een duik. Een gebied dat fantasieën waarheid maakt…

Informatie over maupiti

Beste foto's & tips van maupiti

'1115728' door Elleke '1115728' door Elleke

Frans-Polynesiëmaupiti

Frans-Polynesiëmaupiti

Vandaag: World Oceans

Elleke

Wij hadden het privelege om met gigantische manta roggen te zwemmen in Frans-Polynesië. Ze waren wel meer dan 7m breed en het besef dat dit majestueuze dier niet eens in m'n woonkamer past, maakte dit een magische, surreële ervaring. Vandaag (8 juni) is het World Oceans Day, een beweging die wereldleiders oproept om tegen 2030 30% van onze blauwe planeet te beschermen. Dit cruciale initiatief wordt 30x30 genoemd. Oceanen produceren onze zuurstof, regelen de temperatuur en voorzien meer dan een biljoen mensen dagelijks van voedsel. Om dit initiatief te steunen kan je uiteraard een donatie doen via https://worldoceansday.org/ , maar ook de petitie tekenen of meer ruchtbaarheid geven aan het initiatief door hashtags #WorldOceansDay en #ProtectOurHome te gebruiken.

'1111131' door Elleke '1111131' door Elleke

Frans-Polynesiëmaupiti

Frans-Polynesiëmaupiti

Jardin de Corail

Elleke

Ik kan maar moeilijk de naam van deze tropische visjes terugvinden, maar ik weet nog wel exact waar we deze nieuwsgierige leukerds tegen kwamen. Het was tijdens een fabuleus snorkeltochtje nabij Maupiti in de Jardin de Corail. Het koraal is daar zo schitterend en weelderig, dat ik bang was om het te beschadigen (want soms ook erg ondiep). Er staat een serieuze stroming, dus flippers zijn geen overbodige luxe. Ik kan alleen maar hopen dat er niet te veel achteloze toeristen de boel komen verpesten. Sommigen mensen ( / kinderen) letten echt niet op en beseffen niet hoeveel schade ze kunnen aanrichten door op de koralen te gaan staan. Dat heb ik helaas al op veel plekken gezien. Gelukkig zijn er nog niet al te veel toeristen die de schoonheid van Maupiti ontdekt hebben!

'1111998' door Elleke '1111998' door Elleke

Frans-Polynesiëmaupiti

Frans-Polynesiëmaupiti

Lievelingsluchthaven

Elleke

Eén van de motu van het kleine Maupiti fungeert sinds 2006 als vliegveld. Er is geen gebouw. Er is een landingsstrookje omgeven door dit soort turquoise. Op de bankjes onder de palmbomen kan je wachten tot je kan boarden. Ik heb geen haast :-) Veel verder van de massa kan je niet geraken op onze planeet. Ik hoop dat het nog lang zo mag blijven. Eigenlijk is het een plekje dat ik liever niet met te veel mensen deel, omdat ik bang ben dat het verandert. En dat zou doodzonde zijn!!

Laat kaart zien