Marquesas Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In the middle of nowhere

Marquesas Eilanden,
Frans-Polynesië


Als je van serieus afgelegen, ongerept en ruig houdt, dan ben je op de Marquesas eilanden op het juiste adres aangekomen. De Marquesas archipel is onderdeel van Frans Polynesië en ligt ongeveer 1500 kilometer ten noordoosten van Tahiti. Dicht bij de evenaar, in " the middle of nowhere" . De eilanden worden voornamelijk bezocht door wereldzeilers die vanuit het Panama kanaal, via de Galapogos eilanden hier voor anker gaan.

Je kunt de eilanden ook bezoeken aan boord van de Aranui (half bevoorradings- half cruiseschip) of per vliegtuig. Wij zijn vanaf Tahiti naar de Marquesas gevlogen, zodat we voldoende tijd en maximale vrijheid hadden om de eilanden te bezoeken. Air Tahiti heeft dagelijkse verbindingen naar Nuku Hiva en Hiva Oa en je kunt zelfs " last minute" nog een ticket bemachtigen. Dit heeft alles te maken met de prijs die ze hanteren.

De sfeer die de eilandengroep uitademt is moeilijk met een andere bestemming te vergelijken. Het heeft de ruigheid van een Atlantische kuststreek, maar dan gehuld in een tropisch jasje. Door het ontbreken van een beschermend rif, hier geen " bountylook". Hier klotst de woeste zee rechtstreeks tegen de steile kliffen en vulkanische rotspartijen. De binnenlanden zijn steil, dichtbegroeid en overwegend onbegaanbaar. Vanaf zee, krijg je een goed beeld van de ruigheid van de eilanden. Onze tip is dan ook; probeer iemand te regelen die je meeneemt op een boottochtje, ongeacht welke eiland je bezoekt.