Bora Bora Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zo doe je Bora Bora on a Budget!

Gepubliceerd: 02 jan 2018 0
Op weinig plekken zijn de stranden witter, het water turkooizer en de backdrop idyllischer dan op Bora Bora. En de prijzen hoger... Maar met deze tips houd je de kosten binnen de perken.De buitenste 'motus' van Bora Bora zijn een lust voor het oog (Foto: Reisreporter LauraSan)We hebben het nog even opgezocht; vliegen naar het Frans-Polynesische paradijs Bora Bora kost je nog steeds een rib uit je lijf. Om de denkbeeldige pijn iets te verlichten zochten we uit hoe je de overige kosten binnen de perken kan houden. Slaap bij locals vanaf € 32 Zet een luxe watervilla aan de rand van de lagune uit je hoofd en wijk uit naar het hoofdeiland, waar je een goedkope accommodatie scoort voor ónder de € 50. Voorbeelden zijn het centraal gelegen Noni Pension (vanaf € 32 p.p.p.n), het rustieke Bora Vaite (vanaf € 44 p.p.p.n.) en de bungalows van Sunset Hill (€ 35 p.p.p.n.). 

In de turquoise lagune kun je heerlijk snorkelen (Foto: Hervé, Flickr)Kajak naar de afgelegen motus voor € 0 - 5Dat je het te duur vindt om vanaf het hoofdeiland een boot te charteren naar de beroemde motus, zand- en koraalbanken aan de rand van de atol, betekent nog niet einde verhaal. In een kajak kun je er immers op eigen houtje én tempo op uit trekken. Bijvoorbeeld naar Motu Tapu, voor een dag relaxen op het strand en zwemmen en snorkelen in het kraakheldere water. Buiten de resorts zijn er weinig tot geen kajakaanbieders. Maar je kunt altijd een local lief aankijken. 

Is dit het paradijs op aarde? (Foto: Hervé, Flickr)Neem het containerschip voor € 17In ongeveer 24 uur op een cargoschip van Tahiti naar Bora Bora varen is misschien niet direct jouw idee van een bountyvakantie. Misschien dat de prijs je overtuigt: 34 euro retour. Ter vergelijking, een retourvlucht kost het tienvoudige! Het schip draagt  de tropische naam Hawaiiki’Nui en biedt plaats aan twaalf passagiers. Ga voor een boeking naar hun kantoortje op Motu Uta in de haven van hoofdstad Papeete. Vertrek op dinsdag en donderdag.Meer Bora Bora-tips en -details lees je in editie 63, columbusmagazine.nl.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Bora Bora artikelen

Uitgelegd: zo doe je Bora Bora on a budget

Bora Bora wordt alom beschouwd als paradijs op aarde. Maar ook als héél exclusief en héél duur. In zijn nieuwe YouTuberubriek vertelt redacteur Tom je daarom hoe je er de financiële 'schade' beperkt. 

Bora Bora wordt alom beschouwd als paradijs op aarde. Maar ook als héél exclusief en héél duur. In zijn nieuwe YouTuberubriek vertelt redacteur Tom je...