Frans-Polynesië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Frans-Polynesië - Total guide

Gepubliceerd: 29 aug 2012
0

De 118 droomeilanden van Frans-Polynesië zitten aan het eind van de wereld, en zo voelt het ook. Een hemel op aarde, ver weg van alles, waar je snorkelt met honderden dolfijnen, naar zwarte parels duikt of dagenlang op je eigen bountyeilandje luiert. En ja, het mag wat kosten, maar het eilandenrijk is allang niet meer voorbehouden aan jetsetters en honeymooners. Zo regel je voor zo min mogelijk geld je eigen reis naar het paradijs!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten Have

Zo regel je het!

Punaruuvallei, Tahiti - Hike in het Groene Hart

Hoofdeiland Tahiti bezoek je, ondanks de exotische naam, niet vanwege haar mooie stranden en turkooizen lagune. Die heeft ze namelijk niet. Maar het zou zonde zijn het eiland slechts als hub te gebruiken naar andere bestemmingen. Dan mis je namelijk het binnenland, waar je fantastisch kunt hiken. Vanwege de vele neerslag (tot wel tien meter per jaar) is dit deel van Tahiti vrijwel onbewoond en adembenemend groen. In twee dagen hike je met een gids van de west- naar de oostkust, dwars door een van de valleien van dit van oorsprong vulkanische eiland. Overnachten doe je in een hut op het Plateau des Orangers, met op de achtergrond de 1400 meter hoge Mount Tahiti. Je kunt hier ook met zijn tweetjes gaan parasailen (je landt op het strand aan het begin van de vallei). Lui? Laat je dan per 4WD het bergweggetje oprijden dat recht tegenover het vliegveld begint. Je eindigt op de plek die rechts staat afgebeeld. Gooi mountainbikes achterin en fiets naar beneden. Voor al deze opties geldt: hoe vroeger, hoe beter. Vaak ontstaat er in de loop van de dag bewolking. Een hike kost € 65 per dag per persoon, bel Arnaud Luccioni op 793121 voor meer info.

On-a-budget
Volg vanuit het noordelijke kustplaatsje Papenoo de gelijknamige rivier landinwaarts (liefst met 4WD, maar te voet kan ook). Je weg voert door een kloof en langs een aantal hoge watervallen. Tahitianen vermaken zich aan de kant van de rivier. Voor deze trip heb je geen gids nodig.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frans-Polynesië artikelen
Reisnieuws
Benieuwd waar Obama van zijn pensioen geniet? Nou, hier!

18 apr 2017, Terwijl we nu wel kunnen stellen dat een groot deel van de wereldbevolking de voormalige Amerikaanse president Obama mist, leeft de persoon in kwestie als een god op dit prachtige bounty-eiland...

0
Reisnieuws
Zijn dit de mooiste drone-foto's aller tijden?

02 mrt 2017, In het kader van de Drone Photo Contest 2016 op de website Dronestagr.am deelden fotografen van over de hele wereld hun meest bijzondere drone-beelden. Dit zijn de tien prijswinnaars. WAUW!

1
Reisnieuws
5 paden die volgens ons pas over 5 jaar gebaand zijn

28 feb 2017, Nu mensen mobieler en reislustiger zijn dan ooit wordt het aloude Columbus-principe 'buiten de gebaande paden treden' steeds moeilijker. In plaats van ons te richten op de meest onontdekte plekjes in het heden kijken we eens vooruit, vijf jaar de ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.