Frans-Polynesië - Total guide image
Lkoedam

Frans-Polynesië - Total guide

De 118 droomeilanden van Frans-Polynesië zitten aan het eind van de wereld, en zo voelt het ook. Een hemel op aarde, ver weg van alles, waar je snorkelt met honderden dolfijnen, naar zwarte parels duikt of dagenlang op je eigen bountyeilandje luiert. En ja, het mag wat kosten, maar het eilandenrijk is allang niet meer voorbehouden aan jetsetters en honeymooners. Zo regel je voor zo min mogelijk geld je eigen reis naar het paradijs!



Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten Have



Zo regel je het!



Punaruuvallei, Tahiti - Hike in het Groene Hart



Hoofdeiland Tahiti bezoek je, ondanks de exotische naam, niet vanwege haar mooie stranden en turkooizen lagune. Die heeft ze namelijk niet. Maar het zou zonde zijn het eiland slechts als hub te gebruiken naar andere bestemmingen. Dan mis je namelijk het binnenland, waar je fantastisch kunt hiken. Vanwege de vele neerslag (tot wel tien meter per jaar) is dit deel van Tahiti vrijwel onbewoond en adembenemend groen. In twee dagen hike je met een gids van de west- naar de oostkust, dwars door een van de valleien van dit van oorsprong vulkanische eiland. Overnachten doe je in een hut op het Plateau des Orangers, met op de achtergrond de 1400 meter hoge Mount Tahiti. Je kunt hier ook met zijn tweetjes gaan parasailen (je landt op het strand aan het begin van de vallei). Lui? Laat je dan per 4WD het bergweggetje oprijden dat recht tegenover het vliegveld begint. Je eindigt op de plek die rechts staat afgebeeld. Gooi mountainbikes achterin en fiets naar beneden. Voor al deze opties geldt: hoe vroeger, hoe beter. Vaak ontstaat er in de loop van de dag bewolking. Een hike kost € 65 per dag per persoon, bel Arnaud Luccioni op 793121 voor meer info.



On-a-budget

Volg vanuit het noordelijke kustplaatsje Papenoo de gelijknamige rivier landinwaarts (liefst met 4WD, maar te voet kan ook). Je weg voert door een kloof en langs een aantal hoge watervallen. Tahitianen vermaken zich aan de kant van de rivier. Voor deze trip heb je geen gids nodig.



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.