Viti Levu

Holy @$#%, ik ben in Fiji!

Judith was hier op 2008-12-02 Gepost op: 2009-01-06 0 reacties.
Tja, wat kan ik zeggen….?! Het is hier prachtig! Natuurlijk hadden we regen de dag na aankomst, stel je voor dat dat niet het geval zou zijn! En niet zo’n klein beetje ook, het leek de zondvloed wel (denk ik….). Maar de dag erna was het in ieder geval droog en gisteren én vandaag was het prachtig zonnig met een strakblauwe hemel.

Gisteren zijn we naar een heel klein eilandje gegaan met de boot, South Sea Island, en daar hebben we gedoken. Het viel qua kleuren een beetje tegen maar het was nog steeds mooi met prachtige vissen en zelfs 1 lagoon ray en een sting ray. Ook nog een grote octopus gezien maar die lag verstopt in een gat in een rostachtige steen en heel veel kleine vissen. De 2e duik zijn we naar een scheepwrak gedoken,lag zo’n 20 meter onder water maar het was daar erg donker en het water was een beetje troebel dus je zag eigenlijk voornamelijk de omtrekken van het schip met een grote mast, een beetje spooky hierdoor.

En omdat duiken zo enorm inspannend is, heb ik mezelf maar getrakteerd op een heerlijke massage (zie foto), daar kan je me echt voor wakker maken! Verder hebben we niet zo heel veel gedaan behalve lekker geluierd aan het prachtige zembad. Vandaag zijn we nog even naar de lokale groentemarkt geweest, ook altijd leuk om te zien. De mensen zijn ontzettend aardig, ook als je niets koopt!

Het hotel waar we zitten (Westin Denarau) is echt erg mooi maar ook erg duur. Om te internetten betaal je bevoorbeeld 22 euro voor een uur terwijl je in het dorpje maar 1,50 euro betaalt! Dat is nogal een verschil! Maar het ontbijtbuffet daarentegen kost maar 8,50 euro en daar krijg je gerookte zalm voor en zelfs champagne!

We gaan iedere avond met de (gratis) bula bus (een soort shuttle bus) naar de marina om daar lekker te eten. Morgen vertrekken we helaas weer. Eerst naar Brisbane waar we nog een nachtje slapen en dan gaat op woensdag de lange terugreis beginnen!


Groetjes,

Judith

0
0
Alle blogs van Judith
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.