Viti Levu

'519543' door RobHoekstra '519543' door RobHoekstra

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Jumpers

RobHoekstra

Fiji is tot nu toe toch wel een van de mooiste eilandengroepen die ik heb bezocht. Natuurlijk waren het de kleine bounty eilandjes en de blue lagoon bij turtle island die mij het meest wisten te bekoren maar ook het binnenland van Viti Levu had leuke plekken te bieden. Met een bootje gingen wij de rivier op het binnenland in. Onderweg stopten we oa bij kleine dorpjes en een enkele waterval. Bij deze waterval was een groep jongens aan het stunten. Ze beklommen de steile wand van de waterval tot minimaal nek brekende hoogte en sprongen daarna kaarsrecht naar beneden het poeltje in. Leuk om te zien en vast ook wel om te doen ;-) Ik hield het maar gewoon bij scuba diving. Als je goed kijkt zie je links in het midden nog iemand omhoog klimmen trouwens.

'60024' door charlotte-frankort '60024' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Kula Eco Park Fiji

charlotte-frankort

Op het hoofdeiland Vitu Levu aan de coral coast ligt het Kula Eco Park.

'378242' door Kymmie '378242' door Kymmie

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Matamanoa eiland

Kymmie

Een warm en tropisch plaatje met deze dagen doet ons al snel verlangen naar de zomervakantie. Ik kan er ook niet op wachten! Op deze foto zie je Matamanoa eiland. Een eiland waar slechts ongeveer 36 toeristen kunnen verblijven. Het eiland is vrij klein en bezit een heuse berg (Matamanoa mountain) die je kunt beklimmen. Vanaf de top van deze "berg" kun je het eiland zien liggen waar Cast Away met Tom Hanks is opgenomen. Dat ligt namelijk tegenover Matamanoa, maar kun je niet zien liggen omdat het aan de andere kant ligt waar slechts rotsen zijn.

'287430' door nienkekrook '287430' door nienkekrook

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Rustgevende Beelden

nienkekrook

In het kader van mijn blog afgelopen week een rustgevend beeld van Fiji. Heel wat anders dan de chaos op het vliegveld! Dit is een deel van het eiland Vorovoro, dat je in het kader van het Tribe Wanted project kunt bezoeken. Je kunt er deel uitmaken van een stam en een bijdrage leveren aan (en onderdeel worden van) de lokale gemeenschap. Geweldige ervaring!

'87702' door charlotte-frankort '87702' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Tropical night

charlotte-frankort

Dit geeft goed de sfeer aan van een tropische avond in Fiji.

'412047' door EvanKleef '412047' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Paarse komkommer

EvanKleef

Onderwater groeien de raarste modellen koraal. Dit lijkt wel een paarse komkommer. Smakelijk is het denk ik niet. Ik denk dat je dan vanzelf een paarse kleurtje van krijgt;-))

'438021' door mayo123 '438021' door mayo123

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Op zijn Zondags

mayo123

Tijdens ons verblijf in Fiji, aan de Coral Coast, zijn we verbleven in een resort wat direct naast een traditioneel Fijiaans dorp lag. Het resort voorziet een groot deel van de lokale bewoners van werk en heeft hiermee als doel de lokale infrastructuur te verbeteren. De Fijianen nodigden ons uit om samen met hen naar de kerk te gaan op zondag ochtend. Veel van hen zijn katholiek en oefenen het geloof nog actief uit. Het werd een hele belevenis, iedereen was in zijn of haar zondagse kleding naar de kerk gekomen. Zondagse kleding betekent voor de dames vaak tweedehands jurken/rokken die op de groei verkregen zijn. Een kerkdienst zoals we nooit tevoren meemaakten volgde. Hier is de familie net de kerk uit gelopen.

'412493' door EvanKleef '412493' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Koraalwaaier

EvanKleef

Wat is het toch kunstig hoe koraal groeit & bloeit! In diverse modellen & kleuren zijn ze beschikbaar: van paarse komkommers;-)).................tot hersenkwabs;-))..............tot prachtige koraalwaaiers. Een amazing onderwaterwereld!

'373292' door Esthers '373292' door Esthers

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Kava bar

Esthers

Deze dames zitten in de kava bar in het plaatsje Nadi. Je komt op Fiji en op meerdere eilanden in die regio regelmatig een kava bar tegen. Kava is een drankje wat gemaakt wordt van de wortels van een kava plant en wat verdovend werkt. Het ziet eruit als modderig water en ik zelf vond het ook zo smaken. Je krijgt er een beetje een gevoelloze mond en tong van.

'411187' door EvanKleef '411187' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Visjes & koraal

EvanKleef

Speciaal voor Ivonne als antwoord op haar vraag: zaten er ook visjes daar: ja een héél aquarium in allerlei kleuren & maten. Op deze foto een groep blauwe visjes, die vlakbij het koraal blijven en als groep bij elkaar blijven ter bescherming tegen grote vissen; een sociale groep!

'411686' door EvanKleef '411686' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Geel/zwart

EvanKleef

Sorry, ik ben niet zo bekend met de namen van de tropische vissen, maar weet wel dat ik ze erg mooi vind en dat het een hele andere wereld is onder water. Al heerlijk snorkelend vergeet je de tijd en blub blub blub zwem je voort..............heerlijk genieten van deze tropische wonderwereld!

'394403' door rineke1979 '394403' door rineke1979

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Fiji

rineke1979

onderweg in fiji. op doortocht blijvn hangen voor een dag in Pacific Harbour, Het strand is erg mooi, veel palmbomen zoals je fiji voorstelt in je dromen.... lekker weertje.

'412436' door EvanKleef '412436' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Sierlijk

EvanKleef

Dit visje zwemt sierlijk langs het sprankelende koraal. Op dit moment schijnt de zon en dan zie je het koraal en het visje heel mooi oplichten!

'438514' door mjprins '438514' door mjprins

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Zonsondergang op het.

mjprins

Prachtige zonsondergang op het eiland Matamanoa (Fiji). Een heerlijk eiland om uit te rusten van een langere intensieve vakantie b.v. Australië. Je kan daar fantastische snorkelen en duiken in glashelder water waar heel veel verschillende vissen kan zien. In het resort zijn de huisjes op traditionele wijze ingericht en het eten is verrukkelijk. Als je wilt kan je je laten verwennen in de spa.

'88521' door charlotte-frankort '88521' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Sunset Fiji Beach

charlotte-frankort

Sunset Fiji Beach

'411282' door EvanKleef '411282' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Gekleurd & transparan

EvanKleef

De Fiji eilanden zijn centraal gelegen in de Stille Zuidzee, met alle facetten van een aards paradijs. Fiji kent een grote variatie in landschappen en koraalriffen - van vulkanisch gebergte met bergmeren tot ongerepte koraalatollen. Ideale omgeving om te snorkelen. Ik vond dit visje heel typisch: hij staat er zowel gekleurd als transparant op. Wellicht een goede schutkleur om niet al te veel op te vallen voor de wat grotere vissen.

'411981' door EvanKleef '411981' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Big fish

EvanKleef

Hier een onderwaterfoto van een big fish & tip in één met dank aan Regien! ff via photoshop klikken op "automatosch kleuren bijwerken" en je krijgt een stuk heldere onderwaterwereld! Er is me nu e.e.a. een stuk helderder dankzij Regien & dank aan deze amazing site! Thankx!

'411137' door EvanKleef '411137' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Grillig koraal

EvanKleef

Na de Nieuw-Zeelandse grillige landschappen was het goed vertoeven op Fiji op Mantaray Island Resort (zie onder tips). Om nog verder te genieten van grillige landschappen moest je even je snorkel op en onder water gaan. Daar kwam ik de grilligste soorten koraal tegen. Ook erg amazing zo van bovenaf.

'403148' door EvanKleef '403148' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Schijn bedriegt

EvanKleef

De laatste ochtend nog genieten van het uitzicht vanaf mijn huisje op palen aan het strand tussen de palmbomen. In de verte komen de eerste onweerswolkjes al binnendrijven. Het wordt tijd om te vertrekken. Twee dagen later, inmiddels thuis aangekomen, zie ik beelden op tv van overstromingen op Fiji.................oef.

'420683' door Elisedefryn1 '420683' door Elisedefryn1

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Vissersboot

Elisedefryn1

Uren kon ik op het strand zitten, gewoon kijken naar de mensen die voorbij kwamen. Het viel me zo op dat de mensen altijd lachen, vrolijk zijn. Ik begin meer te geloven dat zij zeker een van de gelukkigste mensen op aarde zijn.

'438402' door mayo123 '438402' door mayo123

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Gestrand bootje

mayo123

Mana Island was heerlijk, op het eiland is niet veel te doen maar alles staat dan ook in het teken van ontspannen, in de zon of in het water. In minder dan een half uurtje ben je lopend het eiland rond, er is geen gemotoriseerd verkeer. Het eiland wordt omringd met rif met vissen in de felste kleuren. Wat wil je nog meer?

'109402' door awessel '109402' door awessel

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Fiji Time

awessel

Een lekkere overigens een non-alcoholic coctail op het heerlijke warme Fiji

'437844' door mayo123 '437844' door mayo123

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Steiger van Mana...Is

mayo123

Dit is een ultieme herinnering aan Fiji, omdat dit eiland 'Mana island' genaamd een onvergetelijke indruk op ons achter heeft gelaten. Het is een eiland met stralend witte stranden en prachtige omringend koraalrif en dat alles nog vrij ongerept. Er staan maar een paar resorts op het eilandje, van waaruit duik- en snorkelexcursies aangeboden worden. Deze steiger is de onthaal waar de lokale Fijianen in hun bloemen blouses met hun mini gitaartjes een welkomstlied speelden voor de toeristen.

'405564' door EvanKleef '405564' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Blue fishes & coral

EvanKleef

Kijk uit joh daar zwemt een big fish met rare flippers......zwem niet voorbij het koraal, dat is een veilige plek. Tot hier en niet verder!