Fiji Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Fiji - Fiji's finest

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

Dat Fiji meer is dan zon, zee, strand en toeristen hadden wij niet verwacht. Maar die toeristen zitten allemaal op een kluitje, zodat we het rijk alleen hadden op de ruim driehonderd tropische eilanden. We gingen op avontuur en ontdekten, ontdekten en ontdekten...

Columbus Travel
Columbus TravelTekst Matthijs de Groot, Fotografie Louise ten Have

Snorkel met manta's

Jij alleen en niemand anders...
Op de Malediven hoorde ik voor het eerst van manta’s (manta rays). Sommige mensen hebben het over de reuzenmanta, omdat de vissen tot wel zeven meter in doorsnee kunnen worden. Zeven meter! Daar zou en moest ik mee zwemmen. Mijn eerste poging strandde op veertig meter diepte voor de kust van Mozambique, toen ik er in troebel water eentje zag, in de verte. Reuzenmanta’s zijn maar op weinig plekken op aarde te zien en alleen bereikbaar op zogeheten cleaning stations. Dit zijn plekken waar ze hun enorme bekken – normaal gesproken alleen bedoeld voor de inname van plankton – openen voor kleine schoonmaakvisjes. Een soort pedicure, maar dan heel anders.

Het bijzondere is dat je op Fiji kunt snorkelen met de vissen. Dit hebben wij maar liefst anderhalf uur gedaan! Ze worden door de lokale bevolking de ‘engelen van de oceaan’ genoemd. En engelen zijn het. Met het grootste gemak zwemmen ze onder of over je heen. Op een gegeven moment verschenen er acht tegelijk – ze dansten met elkaar en maakten koprollen alsof ze in de achtbaan zaten. De manta’s komen in een adembenemend mooie baai voor het eilandje Vuro naar ondiep water voor de schoonmaak (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 25

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Fiji artikelen
Reisnieuws
Zijn dit de mooiste drone-foto's aller tijden?

02 mrt 2017, In het kader van de Drone Photo Contest 2016 op de website Dronestagr.am deelden fotografen van over de hele wereld hun meest bijzondere drone-beelden. Dit zijn de tien prijswinnaars. WAUW!

1
Reportage
Snorkel- en duikparadijzen waar je nooit van hebt gehoord

16 mrt 2016, De mooiste snorkel- en duiktochten zijn duurzaam, met de grootste zorg uitgevoerd, en staan garant voor een onvergetelijke reiservaring. We zochten vier beestachtig goede trips op bijzondere locaties voor je uit.

0
Reportage
Zo ontdek je de waterwereld van Fiji

11 sep 2015, Fiji bezoeken zonder een lange kajaktocht over zee of door de mangroves is als een eitje zonder zout. Gooi je snorkelspullen aan boord en peddel naar een van de vele motu’s (onbewoonde eilandjes) voor de kust.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.