Cookeilanden

Zwemmen met zeeschildpadden: check!

Elleke was hier op 2018-03-17 Gepost op: 2019-08-20 2 reacties.

Mess with God, you'll be hot

 

RAROTONGA | Op zondag vliegen we terug van paradijselijk Aitutaki naar hoofdeiland Rarotonga. Blijkt dat vele inwoners van Aitutaki tegen de zondagvluchten zijn uit geloofsovertuiging. Zondag is immers rustdag; door God bepaald.
Elke zondag staat er dus een groepje gelovigen aan de luchthaven met pancartes: “STOP SUNDAY FLIGHTS”. Whoops, dat hadden we niet voorzien toen we boekten. 
Ik voel me een beetje een respectloze toerist. Hadden we het geweten, hadden we wel op een volgende vlucht gewacht.

We verblijven nog enkele nachtjes op Rarotonga in een klein gezellig huisje. Zonder zeezicht, maar wel vlakbij het strand en de populaire Muri lagoon. Het is er zo onnoemelijk heet dat het ons zelfs moeite kost om minder dan 100 meter naar het strand te wandelen. Ook ‘s nachts koelt het helemaal niet af. Zo’n hitte heb ik zelden meegemaakt. Omdat ook het zeewater totaal niet verfrissend is, gebeurt het soms dat we zes keer per dag een koude douche nemen.
We zouden wel de airco in ons huisje kunnen gebruiken, maar die is niet gratis. In plaats daarvan besluiten we om er een WiFi-voucher mee te kopen. :-)

Geen toeter op de onderwaterscooter

We maken nog één uitstapje – het laatste van ons Cook-avontuur – en wat voor één. We gaan snorkelen tussen de zeeschildpadden met een onderwaterscooter. Ik dacht eerst dat het een onnozele uitvinding was om meer geld aan de luie toeristen te kunnen vragen voor een simpel snorkel-uitje. Dat blijkt een serieuze misvatting! Die schildpadden kan je (daar) enkel vinden in een gebied met sterke stroming. Op het strand waar we vertrekken staan allemaal bordjes met: “No Swimming! Dangerous rip currents!”.
Dat ondervinden we dus aan den lijve: we zouden op eigen kracht nooit terug tot op het strand geraken.
 

De schildpadden die we ontmoeten zijn zo’n 150 tot 180 cm groot (volwassen exemplaren) en ze zijn prachtig! We zijn super onder de indruk. En wij kunnen weer iets van ons lijstje afvinken.

De dag dat we de Cook-eilanden verlaten, regent het pijpestelen. Veel en onophoudelijk. We zijn hier al wel eens een regenbuitje tegengekomen, maar dit is ongezien. Door ons toch ;-) . ‘t Is duidelijk dat Rarotonga verdrietig is dat we vertrekken…

 

***

PS: Ik heb geen fototoestel voor onder water. De foto van de schildpad is een stilstaand beeld van een goedkoop videocameraatje. Dus je boet wel wat in op kwaliteit. De filmpjes zelf zijn best ok vind ik. Een kort filmpje van één van de prachtige zeeschildpadden waarmee we mochten zwemmen, kan je hier vinden: https://www.loursontour.info/2018/04/12/zwemmen-met-zeeschildpadden-check/

0
2

Foto's bij dit blog

Samen zwemmen!
Muri
Alle blogs van Elleke
 

2 reactie(s) bij "Zwemmen met zeeschildpadden: check!"

  • profile image comment

    Wat een mooi avontuur, Elleke!

    Door Dalix • geplaatst op 2019-08-25 06:07:15
  • profile image comment

    Wat een leuk idee, met een onderwaterscooter. Nooit van gehoord

    Door corriedewinter • geplaatst op 2019-08-23 17:55:27

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.