Rarotonga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rarotonga image

Rarotonga

Rarotonga
Cookeilanden
Kimmie1005

Tropische tijden op Rarotonga

Op zaterdagmiddag vlogen we naar Rarotonga, waar we op vrijdagavond aankwamen. Voor ons beiden de eerste keer dat we de datumgrens overvlogen, erg apart! De eerste indrukken van de Cook eilanden waren redelijk gemengd. We werden vriendelijk toegezongen door een lokale opa met bloemenkrans die op zijn Ukulele stond te pingelen, maar het tropische weer viel wat tegen aangezien het regende. Het busje van ons hostel viel bijna uit elkaar van ellende en chauffeuse Kitty leek niet al te happy dat ze om elf uur 's avonds toeristen rond moest gaan brengen. De beachbungalow die wij hadden geboekt bleek een geen cosy hutje op het strand te zijn, maar een met tl-buizen verlichtte kamer en er was op 1 Ierse jongen na geen levend wezen in het hele hostel te vinden. Na de lange vlucht hadden we wel zin in een Pina Colada, maar toen we vroegen waar de bar was kregen we als antwoord: 'Oh, there isn't a bar'...

Gelukkig bleek deze kleine deceptie maar van korte duur, want de rest van de week hebben we echt een super tijd gehad in ons hostel! Ontzettend leuke mensen (die op de avond dat we aankwamen allemaal aan het barhoppen waren...) prettige sfeer, direct aan een strand met palmbomen, verse cocosnoten, helderblauw water en ga zo maar door. We hebben in die week dan ook vooral genoten van het landschap, van de prachtige stranden, de azuurblauwe zee en de locale sfeer. We hebben de plaatselijke markt bezocht, hebben een kerkdienst bijgewoond hebben van culturele dansen genoten op de 'Cultural Night' en hebben een poging tot bergbeklimmen gedaan in de binnenlanden van Raro. Deze was echter zo glibberig dat we het halverwege voor gezien moesten houden. Doordat onze contacten in het hostel allemaal auto's en scooters hadden gehuurd, hebben we lekker mee kunnen liften en zo dus veel van het eiland kunnen zien. De avonden werden gevuld met lekkere drankjes (absoluut favoriet was verse kokosnootmelk met Absolut Vanilla vodka!!), kampvuurtjes op het strand, BBQ's, massages door onze kiwi vrienden en zelfs een heuse pubcrawl langs de lokale discotheken. Al met al een ontzettend heerlijk tropische week in dit paradijs op aard!!

Na onze laatste vlucht met het fantastische Air New Zealand kwamen we aan in Los Angeles, waar we eigenlijk nog niet zo goed wisten hoe we naar San Fransisco moesten komen. Na wat heen en weer gecross in bus en taxi zaten we op de terminal van Greyhound in downtown L.A., waar we een uur of 8 moesten overbruggen. Om een lang verhaal kort te maken: het was niet zo heel prettig daar en we waren dan ook blij toen we uren later na heel wat ruzies en gehassle weg konden daar...

De vervelende gevoelens verdwenen in San Fransisco gelukkig meteen als sneeuw voor de zon. Wat een heerlijke stad! Om onze tijd zo efficiënt mogelijk in te delen hebben we gekozen voor een sightseeing bus die ons langs de highlights reed. Verder hebben we zelf door de straten van SF geslenterd en lekker gegeten in China town. Ook Alcatraz hebben we bezocht en waren gelukkig zo slim geweest om al een maand van tevoren tickets te regelen, want het was DRUK... Super indrukwekkend om in het oude cellencomplex rond te lopen, maar echt jammer dat je door meer toeristen onder de voet werd gelopen dan op een gemiddeld dagje Disneyland.

En toen... was daar toch echt het einde van onze fantastische reis samen... Na een slapeloze nacht in het vliegtuig en een zeer emotionele aankomst waren we na vier geweldige maanden weer in Nederland. Erg vreemd en dubbel, maar dat hoort er natuurlijk gewoon bij.