Avarua stekker

Avarua – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Avarua, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Avarua gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Avarua

Beste foto's & tips van Avarua

'253786' door scubasheila '253786' door scubasheila

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Dance!

scubasheila

De zaterdag markt in Avarua (de hoofdstad) is knus, gezellig, lekker (met verse sappen en traditionele hapjes) en cultureel. Diverse dansers laten je kennis maken met verschillende dansstijlen uit de Maori cultuur, begeleid door live muziek. Absoluut een aanrader als je op het hoofdeiland Rarotonga bent. Bij deze danseres zie je nog een gedeelte van haar kleurrijke bloemen hoofdtooi, een handgemaakte ketting van schelpen en een bovenstukje van kokosnoten.

'86326' door ronny2x4 '86326' door ronny2x4

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Strand bij avarua

ronny2x4

net naast de hoofstraat in avarua op een rustige dag

'1102024' door Elleke '1102024' door Elleke

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Punanga Nui Market

Elleke

Elke zaterdag is er in Avarua (hoofdplaats van het hoofdeiland Rarotonga) de Punanga Nui Market. Heel kleurrijk en bezocht door locals en toeristen. Het zijn voornamelijk de plaatselijke vrouwen die met geweldige bloemenkransen op hun hoofd lopen. Lokale vruchten, vissen en artisanele 'hebbedingen' zijn er te koop, maar er zijn ook eetstandjes en in mindere mate toer-organisators (bvb snorkeltrips).

Laat kaart zien