Avarua malaria

Is er malaria in Avarua en wat zijn de malaria gebieden Avarua? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Avarua, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Avarua. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Avarua verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Avarua om te zien of jouw Avarua reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Avarua is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Avarua

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Avarua.  

Informatie over Avarua

Beste foto's & tips van Avarua

'253786' door scubasheila '253786' door scubasheila

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Dance!

scubasheila

De zaterdag markt in Avarua (de hoofdstad) is knus, gezellig, lekker (met verse sappen en traditionele hapjes) en cultureel. Diverse dansers laten je kennis maken met verschillende dansstijlen uit de Maori cultuur, begeleid door live muziek. Absoluut een aanrader als je op het hoofdeiland Rarotonga bent. Bij deze danseres zie je nog een gedeelte van haar kleurrijke bloemen hoofdtooi, een handgemaakte ketting van schelpen en een bovenstukje van kokosnoten.

'86326' door ronny2x4 '86326' door ronny2x4

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Strand bij avarua

ronny2x4

net naast de hoofstraat in avarua op een rustige dag

'1102024' door Elleke '1102024' door Elleke

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Punanga Nui Market

Elleke

Elke zaterdag is er in Avarua (hoofdplaats van het hoofdeiland Rarotonga) de Punanga Nui Market. Heel kleurrijk en bezocht door locals en toeristen. Het zijn voornamelijk de plaatselijke vrouwen die met geweldige bloemenkransen op hun hoofd lopen. Lokale vruchten, vissen en artisanele 'hebbedingen' zijn er te koop, maar er zijn ook eetstandjes en in mindere mate toer-organisators (bvb snorkeltrips).

Laat kaart zien