Aitutaki

'460246' door RenskeSpijkers '460246' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Op het koraal

RenskeSpijkers

Met een klein bootje varen over de Lagoon van Aitutaki... alsof het een droom was! Op sommige plekken is de lagoon 3 meter diep waar je prachtig kunt snorkelen tussen het koraal. Je moet echt je best doen om het niet aan te raken en je wordt omringd door kleurrijke visjes. Op deze foto zie je goed de stukken paars koraal liggen.

'460812' door RenskeSpijkers '460812' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Blue Monday

RenskeSpijkers

Op deze 'Blue Monday' een blauwe plaat gemaakt vanaf ons privé strandje op Aitutaki.. ik denk dat ik verder niets hoef toe te voegen ;)

'457647' door Nickyfotograaf '457647' door Nickyfotograaf

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Pacific resort...Aitu

Nickyfotograaf

Vanuit het zwembad, van het Pacific resort Aitutaki, had je een schitterend uitzicht over de blauwe zee. Aitutaki is een Polynesisch bijna-Atol in het werelddeel Oceanië.

'457198' door RobHoekstra '457198' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Aitutaki

RobHoekstra

De eerste avond op het mooie eiland Aitutaki werden we getrakteerd op deze sunset. De zee kalm en de lucht fraai verkleurd. Het is toch jammer dat het niet om de hoek ligt hier dat eilandje.

'456942' door RenskeSpijkers '456942' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Heimwee

RenskeSpijkers

Op dit soort grijze, donkere dagen heb ik last van heimwee! Ik kom er eerlijk voor uit, ik verlang naar deze plek! Deze azuurblauwe lagoon (foto is niet bewerkt) is groter dan het gehele eiland Aitutaki. Soms zie je een donkere schim over de bodem "vliegen" en dat is dan een gigantische zeeschildpad! Ik doe even mijn ogen dicht, denk dat ik hier ben en ik kan weer verder met de dag :)

'438936' door RobHoekstra '438936' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Mijn ultieme vakantie

RobHoekstra

Mijn ultieme vakantie herinnering stamt uit het jaar 2003. Ik maakte destijds samen met mijn vriendin een wereldreis met als derde stop de Cookeilanden. Heel lang had ik me al verlekkerd aan plaatjes op internet van de bountystranden daar. Een dag na aankomst op het hoofdeiland Rarotonga vertrokken we met een klein vliegtuigje naar het eiland Aitutaki. Aitutaki bleek nog mooier in het echt dan op de foto's. Maar ons ultieme Robinson gevoel begon toen wij twee met een kleine catamaran werden afgezet op de zandbank van het onbewoonde eilandje Maina wat je hier ziet op de foto. Een hele dag waanden we ons letterlijk in het paradijs. Alleen wij twee, heel veel vogels en wat krabben. Pas tegen de avond werden we door dezelfde catamaran weer opgehaald. Omdat onze eerste digitale camera met jawel, 128 MB geheugen, destijds

'445422' door RenskeSpijkers '445422' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Aitutaki

RenskeSpijkers

Tja wat zal ik voor omschrijving geven... De enige woorden die mij te binnen schieten bij het openen van het mapje 'Aitutaki' zijn: paradijs, rust, klein, onbekend, onbereikbaar en vooral heimwee.. Dit is de mooiste plek op aarde waar ik ooit ben geweest! Heb je plannen om naar Australië of Nieuw Zeeland te gaan? Plak er dan 2 weekjes Cook Islands achter, het is absoluut de moeite waard!

'441264' door RenskeSpijkers '441264' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Purple Rain

RenskeSpijkers

Na een lange, warme en zonnige dag trok langzaam de bewolking over de lagoon richting het kleine eilandje Aitutaki. Vanaf ons strandhutje konden we deze spectaculaire zonsondergang bijwonen met de voetjes net in het warme water. Even mijn ogen dicht en ik bevind me weer even op dit strand..

'1089265' door Bowral '1089265' door Bowral

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Relaxen op Aitutaki

Bowral

Ik heb in mijn leven al heel wat 'Bounty'-bestemmingen mogen bezoeken, maar de lagune van het eiland Aitutaki slaat werkelijk alles. Het warme water, het poederachtige zandstrand, de spectaculaire kleuren, de eenzame palmbomen, het onderwaterleven, de rust ... Pfffffffff ...

'1114317' door Bowral '1114317' door Bowral

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Inktvisjes zoeken op.

Bowral

Wat doe je na een dag heerlijk snorkelen rond Aitutaki, een van de meest paradijselijke eilandjes in de Stille Oceaan? Je gaat met een koud drankje op het strand zitten en kijken naar de zonsondergang. Als dan een vrouw met emmertje in beeld komt, op zoek naar kleine inktvisjes, kan de dag helemaal niet meer stuk ...

'1090697' door jeannette '1090697' door jeannette

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Verlangen

jeannette

Op zo'n grauwe en koude dag als vandaag verlang ik terug naar het paradijselijke eiland Aitutaki waar wij afgelopen november vertoefden. Ik wil onmiddellijk terug!

'1114633' door Elleke '1114633' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Omdat dromen mag

Elleke

Aitutaki kan je in geen geval verlaten zonder een Lagoon Cruise te maken. We bezoeken enkele motu en we stoppen op verschillende plaatsen om te snorkelen waar telkens weer ander onderwaterleven te ontdekken valt: mega Giant Trevally’s – geen lieverdjes – waar ik een beetje bang van ben, gigantische ‘clams’ (in het Nederlands Doopvontschelp) van wel een meter doorsnede en schitterende paarse koralen. We sluiten het dagtripje af op Honeymoon Island, een surreële droomplek! Dat mogen we nog.... dromen :-)

'1111299' door RobHoekstra '1111299' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Tapuaetai...

RobHoekstra

...maar misschien beter bekend onder de naam "One foot island" is wat mij betreft een bounty paradijsje bij uitstek. Dit kleine eilandje ligt in de lagune van Aitutaki en is per boot makkelijk bereikbaar vanaf het hoofdeiland Tekopua. Ik was hier in 2003 en deze foto is genomen met een van de eerste mainstream digitale camera's en moest toen zijn plekje delen met slechts een tiental andere foto's op ons 32MB geheugenkaartje. Als ik nu weer op deze plek zou geraken dan denk ik dat ik met meer dan 5 foto's van deze heerlijke plek terug zou komen in Nederland :-)

'994590' door AnitaH '994590' door AnitaH

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

One Foot Island

AnitaH

Wat een fantastische plek is dit. Veel stranden in de wereld gezien, maar nooit een atol met zulk azuurblauw water. In de reisgidsen zag het strand er wit uit en de zee blauw, tja dacht ik dat is natuurlijk weer een bewerkte foto, maar nee ditmaal was het daadwerkelijk zo mooi als in de reisgidsen. Veel mensen die naar de Cook eilanden gaan bezoeken Rarotonga en gaan met een dagexcursie per vliegtuig naar Aitutaki. Dit is echt jammer. Aitutaki is zo'n prachtig eiland met vriendelijke mensen. Wanneer je op je scooter het eiland rond rijdt, wordt je door iedere eilandbewoner die je tegenkomt enthousiast gegroet. En wat is er fijner dan heerlijk op het strand liggen terwijl locals gezellig bij elkaar zitten en op de gitaar spelen en wat zingen. Geen stress, nauwelijks internet, alleen de prachtige natuur en de stilte om je heen! Honderden meters kun je wandelen in de zee, omdat het water rond het atol niet diep is en er overal zandbanken zijn. Pas op de rand van het atol wordt de zee ineens kilometers diep. Vergeet niet als je hier bent om een bootcruise te boeken om de overige eilanden te zien. Met deze tour ga je naar het meest afgelegen postkantoor ter wereld op One Foot Island waar je een stempel in je paspoort kunt krijgen van dit eiland. Tijdens de bootcruise drink je heerlijk je kokosnoot sap terwijl je geniet van de omgeving en de muziek die het bootpersoneel zelf maakt.

'1108401' door Elleke '1108401' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Dreaming of a white..

Elleke

Oooo, wat was het koud vandaag... Ik droom niet van een witte kerst hoor... wel van een wit zandstrand. En bij voorkeur deze parel van Aitutaki. Wat een paradijsje. Snorkeltje op en al dat moois onder water ontdekken; ik kon er eindeloos van genieten daar. Zal ik er ooit nog eens terugkomen???

'1117763' door Elleke '1117763' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

De lagoon die m'n har

Elleke

Aitutaki is een Polynesisch atol met een oppervlakte van 18 km². Je kan het hoofdeilandje dus makkelijk rondfietsen. Aitutaki was aanvankelijk één van de Cookeilanden, daarna werd het een Brits protectoraat, en vervolgens viel het onder Nieuw-Zeelands bestuur. Vanaf 1965 maakt het weer deel uit van de Cookeilanden, maar met zelfbestuur en een vrije associatie met Nieuw-Zeeland. Aitutaki werd vermoedelijk rond 900 door Polynesiërs gekoloniseerd. Het eerste contact met Europeanen was via de bemanning van de Bounty op 11 april 1789. En bounty is het zeker. Boek een snorkeltochtje. Onder water blijf je hier je ogen uitkijken. Spektakel gegarandeerd. Hier maken we een stop op Honeymoon eiland, één van de schitterende motu van Aitutaki. Wat heb ik heimwee naar deze plek.

'1064431' door RobHoekstra '1064431' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Heerlijk Aitutaki

RobHoekstra

Aitutaki is denk ik toch echt wel de plek waar mijn bounty stranden fetisj is ontstaan ;-) Bezocht in 2003 tijdens een lange vakantie rond de wereld. Het was onze eerste echte eilandstop en wat vonden we het geweldig daar. Het hoofdeiland Rarotonga is prachtig maar het iets verderop gelegen (uurtje vliegen als ik me goed herinner) Aitutaki was helemaal te gek. Deze sunset kregen we voorgeschoteld op onze eerste avond daar. Foto is gemaakt met een prehistorich model digitale camera en niet van hedendaagse kwaliteit helaas.

'1116929' door Bowral '1116929' door Bowral

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Dromen staat vrij ...

Bowral

Deze week kenmerkt zich door druilerig weer. Veel wind en regen. Slechts af en toe zien we een beetje zon. Kortom, tijd voor verandering! Te beginnen met deze foto van het paradijselijke eiland Aitutaki. Zucht ...

'1090747' door Elleke '1090747' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Attack!

Elleke

Ik zag gisteren zo'n heerlijke foto voorbijkomen van Aitutaki dat ik ook op slag weer heimwee kreeg naar onze tijd daar... Zowat overal waar je het water in loopt, is er wat moois te zien. Dit visje was behoorlijk boos of voelde zich bedreigd, want hij bleef maar de camera attaqueren. Sommige visjes zijn nogal gevoelig aan het zonlicht dat in de lens wordt weerkaatst... Helaas is de foto niet superscherp (we hebben slechts een relatief goedkoop cameraatje voor onder water en die heeft bovendien ook al enkele jaren op de teller), maar het is te grappig om niet te delen :-) Daarnaast: zie je dat prachtige koraal?! En dat allemaal op enkele luttele meters van onze verblijfplaats.

'1115641' door Elleke '1115641' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Onderwaterparadijs

Elleke

De lagoon van Aitutaki is een feest voor de zintuigen, zowel boven als onder water. De (oa) paarse koralen die veel prachtige tropische visjes en vissen aantrekken, zijn schitterend. Het is hier ondiep, het water is warm en het zicht is helder. Snorkelaars kunnen zich hier helemaal uitleven! Tip: Er zijn nog veel onwetenden die ook gaan staan in ondiep water en vaak op koraal. Hierdoor sterft het koraal af en het komt niet meer terug! Het heeft dus een immense impact op hele eco-systemen, dus ik maak mensen er steeds alert op wanneer ze onvoorzichtig zijn tijdens het snorkelen. Veel toeristen zijn zich van geen kwaad bewust en lokalen of 'gidsen' melden het ook niet altijd. Misschien is er daardoor slechts een vierkante meter gespaard gebleven, maar alle beetjes helpen, denk ik dan ;-)

'1093092' door jeannette '1093092' door jeannette

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Paradise

jeannette

Het ultieme bountygevoel kreeg ik tijdens een bootexcursie bij het eiland Aitutaki. Oogverblindende witte stranden en een glasheldere lagoon waar je doorheen loopt terwijl er overal kleurige vissen om je heen zwemmen.

'1110877' door Elleke '1110877' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Roze koraal

Elleke

Wanneer je ooit op Aitutaki geraakt... dan ga je snorkelen! Je ziet de mooiste dingen, hoewel het koraal heel erg heeft geleden onder cyclonen van 2005. De lagune is zich wel aan het herstellen, maar dat gaat traag. De paars-roze koralen zijn echter prachtig en trekken vele visjes aan. Hier kan je uren in het water vertoeven en je blijft je ogen uitkijken.

'1110755' door Elleke '1110755' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Even een traantje...w

Elleke

Aitutaki is een Polynesisch atol met een oppervlakte van 18 km². Je kan het hoofdeilandje dus makkelijk rondfietsen. Aitutaki was aanvankelijk één van de Cookeilanden, daarna werd het een Brits protectoraat, en vervolgens viel het onder Nieuw-Zeelands bestuur. Vanaf 1965 maakt het weer deel uit van de Cookeilanden, maar met zelfbestuur en een vrije associatie met Nieuw-Zeeland. Aitutaki werd vermoedelijk rond 900 door Polynesiërs gekoloniseerd. Het eerste contact met Europeanen was via de bemanning van de Bounty op 11 april 1789. En bounty is het zeker. Wat een droomeilandje!! Het is er altijd warm (heet) en het onderwaterleven is er magisch. Wanneer we na een 5-tal dagen in dit paradijs weer vertrekken, moet ik dan ook een traantje wegpinken. Het is als afscheid nemen van een geliefde! *Je moet de foto wel openen voor een betere scherpte.

'1111238' door Elleke '1111238' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Laatste rustplaats

Elleke

Op de Cook Islands krijgen overledenen een 'special treatment'. Landeigenaars begraven hun familieleden op hun eigen terrein. De graven zijn vaak groot (soms groter dan hun huisjes), versierd en goed onderhouden en prominent aanwezig; bijvoorbeeld tussen de weg en hun voordeur. Zij die geen landeigenaar zijn, mogen familieleden soms ook begraven op hun geleasde stuk grond, maar niet altijd. Het is dus niet de gewoonte, maar af en toe kan het niet anders dan dat overledenen naar een kerkhof moeten. Het kerkhof op de foto is dat van Aitutaki en geen verkeerde rustplaats, zou ik zeggen... Er is wel wat discussie over hoe ze het in de toekomst zullen aanpakken: de graven beginnen meer plaats in te nemen dan de huizen en het is onhoudbaar om voor iedereen zo'n riante plaats in het familiegraf te voorzien. Het is dan ook de bedoeling dat ze voor eeuwig daar liggen. (Niet zoals bij ons dat ze na x-aantal jaren worden opgegraven om plaats te maken.) Er wordt nu gepraat over crematie en 'sea burrials' als alternatieven, maar omdat dat niet strookt met de tradities van 'the Islanders', is daar nog wel wat tegenstand over.