Aitutaki foto's & tips

'460246' door RenskeSpijkers '460246' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Op het koraal

RenskeSpijkers

Met een klein bootje varen over de Lagoon van Aitutaki... alsof het een droom was! Op sommige plekken is de lagoon 3 meter diep waar je prachtig kunt snorkelen tussen het koraal. Je moet echt je best doen om het niet aan te raken en je wordt omringd door kleurrijke visjes. Op deze foto zie je goed de stukken paars koraal liggen.

'460812' door RenskeSpijkers '460812' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Blue Monday

RenskeSpijkers

Op deze 'Blue Monday' een blauwe plaat gemaakt vanaf ons privé strandje op Aitutaki.. ik denk dat ik verder niets hoef toe te voegen ;)

'457647' door Nickyfotograaf '457647' door Nickyfotograaf

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Pacific resort...Aitu

Nickyfotograaf

Vanuit het zwembad, van het Pacific resort Aitutaki, had je een schitterend uitzicht over de blauwe zee. Aitutaki is een Polynesisch bijna-Atol in het werelddeel Oceanië.

'457198' door RobHoekstra '457198' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Aitutaki

RobHoekstra

De eerste avond op het mooie eiland Aitutaki werden we getrakteerd op deze sunset. De zee kalm en de lucht fraai verkleurd. Het is toch jammer dat het niet om de hoek ligt hier dat eilandje.

'456942' door RenskeSpijkers '456942' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Heimwee

RenskeSpijkers

Op dit soort grijze, donkere dagen heb ik last van heimwee! Ik kom er eerlijk voor uit, ik verlang naar deze plek! Deze azuurblauwe lagoon (foto is niet bewerkt) is groter dan het gehele eiland Aitutaki. Soms zie je een donkere schim over de bodem "vliegen" en dat is dan een gigantische zeeschildpad! Ik doe even mijn ogen dicht, denk dat ik hier ben en ik kan weer verder met de dag :)

'438936' door RobHoekstra '438936' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Mijn ultieme vakantie

RobHoekstra

Mijn ultieme vakantie herinnering stamt uit het jaar 2003. Ik maakte destijds samen met mijn vriendin een wereldreis met als derde stop de Cookeilanden. Heel lang had ik me al verlekkerd aan plaatjes op internet van de bountystranden daar. Een dag na aankomst op het hoofdeiland Rarotonga vertrokken we met een klein vliegtuigje naar het eiland Aitutaki. Aitutaki bleek nog mooier in het echt dan op de foto's. Maar ons ultieme Robinson gevoel begon toen wij twee met een kleine catamaran werden afgezet op de zandbank van het onbewoonde eilandje Maina wat je hier ziet op de foto. Een hele dag waanden we ons letterlijk in het paradijs. Alleen wij twee, heel veel vogels en wat krabben. Pas tegen de avond werden we door dezelfde catamaran weer opgehaald. Omdat onze eerste digitale camera met jawel, 128 MB geheugen, destijds "heilig" was durfden we die niet mee te nemen naar open zee. Helaas hebben we daarom geen digitale foto's van Maina maar slechts enkele analoge waaronder deze. Waar we tegenwoordig snel tientallen foto's per dag maken hebben we het destijds gepresteerd om er slechts 40 te maken in bijna twee weken ;-) De herinnering is gelukkig duizendmaal waardevoller.

'445422' door RenskeSpijkers '445422' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Aitutaki

RenskeSpijkers

Tja wat zal ik voor omschrijving geven... De enige woorden die mij te binnen schieten bij het openen van het mapje 'Aitutaki' zijn: paradijs, rust, klein, onbekend, onbereikbaar en vooral heimwee.. Dit is de mooiste plek op aarde waar ik ooit ben geweest! Heb je plannen om naar Australië of Nieuw Zeeland te gaan? Plak er dan 2 weekjes Cook Islands achter, het is absoluut de moeite waard!

'441264' door RenskeSpijkers '441264' door RenskeSpijkers

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Purple Rain

RenskeSpijkers

Na een lange, warme en zonnige dag trok langzaam de bewolking over de lagoon richting het kleine eilandje Aitutaki. Vanaf ons strandhutje konden we deze spectaculaire zonsondergang bijwonen met de voetjes net in het warme water. Even mijn ogen dicht en ik bevind me weer even op dit strand..

'1089265' door Bowral '1089265' door Bowral

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Relaxen op Aitutaki

Bowral

Ik heb in mijn leven al heel wat 'Bounty'-bestemmingen mogen bezoeken, maar de lagune van het eiland Aitutaki slaat werkelijk alles. Het warme water, het poederachtige zandstrand, de spectaculaire kleuren, de eenzame palmbomen, het onderwaterleven, de rust ... Pfffffffff ...

'1090697' door jeannette '1090697' door jeannette

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Verlangen

jeannette

Op zo'n grauwe en koude dag als vandaag verlang ik terug naar het paradijselijke eiland Aitutaki waar wij afgelopen november vertoefden. Ik wil onmiddellijk terug!

'994590' door AnitaH '994590' door AnitaH

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

One Foot Island

AnitaH

Wat een fantastische plek is dit. Veel stranden in de wereld gezien, maar nooit een atol met zulk azuurblauw water. In de reisgidsen zag het strand er wit uit en de zee blauw, tja dacht ik dat is natuurlijk weer een bewerkte foto, maar nee ditmaal was het daadwerkelijk zo mooi als in de reisgidsen. Veel mensen die naar de Cook eilanden gaan bezoeken Rarotonga en gaan met een dagexcursie per vliegtuig naar Aitutaki. Dit is echt jammer. Aitutaki is zo'n prachtig eiland met vriendelijke mensen. Wanneer je op je scooter het eiland rond rijdt, wordt je door iedere eilandbewoner die je tegenkomt enthousiast gegroet. En wat is er fijner dan heerlijk op het strand liggen terwijl locals gezellig bij elkaar zitten en op de gitaar spelen en wat zingen. Geen stress, nauwelijks internet, alleen de prachtige natuur en de stilte om je heen! Honderden meters kun je wandelen in de zee, omdat het water rond het atol niet diep is en er overal zandbanken zijn. Pas op de rand van het atol wordt de zee ineens kilometers diep. Vergeet niet als je hier bent om een bootcruise te boeken om de overige eilanden te zien. Met deze tour ga je naar het meest afgelegen postkantoor ter wereld op One Foot Island waar je een stempel in je paspoort kunt krijgen van dit eiland. Tijdens de bootcruise drink je heerlijk je kokosnoot sap terwijl je geniet van de omgeving en de muziek die het bootpersoneel zelf maakt.

'1108401' door Elleke '1108401' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Dreaming of a white..

Elleke

Oooo, wat was het koud vandaag... Ik droom niet van een witte kerst hoor... wel van een wit zandstrand. En bij voorkeur deze parel van Aitutaki. Wat een paradijsje. Snorkeltje op en al dat moois onder water ontdekken; ik kon er eindeloos van genieten daar. Zal ik er ooit nog eens terugkomen???

'1064431' door RobHoekstra '1064431' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Heerlijk Aitutaki

RobHoekstra

Aitutaki is denk ik toch echt wel de plek waar mijn bounty stranden fetisj is ontstaan ;-) Bezocht in 2003 tijdens een lange vakantie rond de wereld. Het was onze eerste echte eilandstop en wat vonden we het geweldig daar. Het hoofdeiland Rarotonga is prachtig maar het iets verderop gelegen (uurtje vliegen als ik me goed herinner) Aitutaki was helemaal te gek. Deze sunset kregen we voorgeschoteld op onze eerste avond daar. Foto is gemaakt met een prehistorich model digitale camera en niet van hedendaagse kwaliteit helaas.

'1090747' door Elleke '1090747' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Attack!

Elleke

Ik zag gisteren zo'n heerlijke foto voorbijkomen van Aitutaki dat ik ook op slag weer heimwee kreeg naar onze tijd daar... Zowat overal waar je het water in loopt, is er wat moois te zien. Dit visje was behoorlijk boos of voelde zich bedreigd, want hij bleef maar de camera attaqueren. Sommige visjes zijn nogal gevoelig aan het zonlicht dat in de lens wordt weerkaatst... Helaas is de foto niet superscherp (we hebben slechts een relatief goedkoop cameraatje voor onder water en die heeft bovendien ook al enkele jaren op de teller), maar het is te grappig om niet te delen :-) Daarnaast: zie je dat prachtige koraal?! En dat allemaal op enkele luttele meters van onze verblijfplaats.

'1093092' door jeannette '1093092' door jeannette

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Paradise

jeannette

Het ultieme bountygevoel kreeg ik tijdens een bootexcursie bij het eiland Aitutaki. Oogverblindende witte stranden en een glasheldere lagoon waar je doorheen loopt terwijl er overal kleurige vissen om je heen zwemmen.

'1005002' door Elleke '1005002' door Elleke

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

De Cooks zijn uiterst

Elleke

Deze foto werd gemaakt op Honeymoon Island (= eigenlijk een motu van Aitutaki), maar de échte vogelspotter zal allicht nog meer zijn gading vinden op een naburig eilandje, namelijk Atiu. Daar heb je geen Bounty-stranden, maar er zijn daar enkele unieke (en soms met uitsterven bedreigde) soorten te ontdekken die je nergens anders ter wereld kan zien! Bovendien is Atiu (nog) niet erg toeristisch. Er zijn slechts twee mogelijke plaatsen om te overnachten.