Cookeilanden

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter RobHoekstra

De Cookeilanden bestaan uit vijftien kleine eilandjes, verspreid over een oppervlakte zo groot als India. De archipel ligt op zo’n vier uur vliegen ten noordoosten van Nieuw-Zeeland, het land waartoe de Cookeilanden officieel behoren.

Cookeilanders dobberen het liefst de hele dag op zee, praten wat, eten en drinken wat. Alles gaat er relaxed aan toe. De eilandbewoners zeggen zelf ook: “Er is hier zo weinig te doen, dat je je niet schuldig hoeft te voelen als je niets doet.”

Op veel gebieden komen de Cookeilanden overeen met het naburige Frans-Polynesië: het landschap, het weer en de warmte en hartelijkheid van de mensen zijn op beide archipels nagenoeg vergelijkbaar. Enkele (positieve) verschilletjes: de voertaal op de Cookeilanden is Engels, het prijspeil is aanzienlijk lager en ook het toeristenaantal is veel geringer. Meer paradijselijke plekjes die je met minder mensen hoeft te delen.

Het hoofdeiland Rarotonga is een van de mooiste eilanden in de Pacific. Een eiland volledig omringd door lagunes en koraalriffen, waardoor het een onderzees paradijs is voor duikers en snorkelaars. Niet alleen dat. Ook voor de wandelaars is Rarotonga een walhalla. Verschillende steile bergen rijzen op uit de zee. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over het eiland en de Stille Oceaan.

Informatie over Cookeilanden

Populaire highlights van Cookeilanden

Alle highlights van Cookeilanden

Beste foto's & tips van Cookeilanden

Met een klein bootje varen over de Lagoon van Aitutaki... alsof het een droom was! Op sommige plekken is de lagoon 3 meter diep waar je prachtig kunt snorke...

>>

Op deze 'Blue Monday' een blauwe plaat gemaakt vanaf ons privé strandje op Aitutaki.. ik denk dat ik verder niets hoef toe te voegen ;)

>>

Vanuit het zwembad, van het Pacific resort Aitutaki, had je een schitterend uitzicht over de blauwe zee. Aitutaki is een Polynesisch bijna-Atol in het wereld...

>>

Praktische informatie over Cookeilanden

Kaart van Cookeilanden en omgeving

Laatste Cookeilanden Artikelen

Met onze reisgids Cookeilanden ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0
Reportage
7 bijzondere overnachtingen op de Cookeilanden

15 sep 2016, De Cookeilanden heeft slechts vijftien spectaculaire eilanden en dertienduizend inwoners, maar die zijn wel uitgesmeerd over een gebied zo groot als West-Europa. Van de drie eilanden die Columbus heeft bezocht heeft Rarotonga een geweldig bergacht...

0
Reportage
De Cookeilanden: 15 bezienswaardigheden die je nog niet kent

09 sep 2016, De 15 exotische Cookeilanden liggen verspreid over een gebied ter grootte van West-Europa. De wateren zijn uitgeroepen tot het grootste zeereservaat ter wereld. Met hun haast onwerkelijk blauwe water, ongerepte zandstranden en laidback vakantiesfe...

0