Zuid-Australië

'1115425' door dreamer666 '1115425' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Shelly Beach

dreamer666

Zoals ik al eerder heb gezegd bij een vorige foto is Mornington Penninsula een minder bekend schiereiland niet zo ver van Melbourne. Langs de kust heb je prachtige stranden en ontzettend veel rotsformaties maar ook een heleboel fotogenieke piertjes. De mooiste pieren zijn privé en liggen in en rond het gebied van de millionaires walk maar via het strand kun je er gewoon naartoe wandelen. Ideaal om een paar dagen te verblijven om uw jetlag te verwerken als je zou landen op Melbourne. De huizen in deze buurt zijn dan misschien peperduur... de hotelletjes niet ;-)

'1115305' door dreamer666 '1115305' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Blairgowrie

dreamer666

Een minder bekend schiereiland niet zo ver van Melbourne is Mornington Penninsula. Langs de kust heb je prachtige stranden en ontzettend veel rotsformaties waar je uw camera volop aan't werk kunt zetten. Ideaal om een paar dagen te verblijven om uw jetlag te verwerken als je zou landen op Melbourne.

'1115450' door dreamer666 '1115450' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Pulpit Rock

dreamer666

Nog in Mornington Penninsula, heb je Cape Schanck. Hier kun je verschillende wandelingen maken naar onder andere een vuurtoren, langs de kust wandelen of via een boardwalk naar Pulpit Rock. Als je naar Pulpit Rock gaat, dan kun je dit best doen met laag tij. De zee is hier redelijk woest en je moet wat over rotsen lopen om dit plekje te bereiken. Altijd voorzichtig zijn en goed de getijden opzoeken zodat je niet verrast wordt door het snel opkomende water ! Voor mij was Mornington Penninsula een plekje waar je je als fotograaf je volledig kunt uitleven.

'1115471' door dreamer666 '1115471' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Rokerig zonnetje in d

dreamer666

Omdat we al heel veel van Australië gezien hadden waren we de laatste keer in de herfst naar Australië geweest om herfstkleuren te fotograferen (en natuurlijk nog andere plekjes). De Australiërs hadden nog nooit belgen gehad die zot genoeg waren om naar hun land te reizen om herfstkleuren te fotograferen ;-) . Bright en Dandenong waren volgens verschillende fotoboekjes heel mooi tijdens deze periode dus hup erheen ;-) In het dorpje Bright waren ze juist een vuurtje aant maken. Door de rook en het zonnetje tussen de bomen is het nog een speciale foto geworden vond ik.

'933501' door MariekeH '933501' door MariekeH

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

´Surf dude´

MariekeH

Australië: een RUIG leven, BUITENleven, AVONTUURLIJK leven, het wilde westen wat reizen en wildkamperen betreft. We maakten ons klaar voor de reis door de outback van Zuid Australië. Watervaten gevuld, extra stop aan de servo voor benzine, boodschappen bij Woolies gehaald. Check! De verse groenten verstopten we in de backpack, want die zouden we bij de grensovergang moeten inleveren. We reden naar Lake Eyre, een groot zoutmeer in de outback waar jaarlijks 30x meer vocht verdampt dan dat er regen valt. De zonsondergang was er fantastisch! Wat konden we ver kijken. We kookten op het meer en kampeerden in de buurt. Bijzonder te bedenken dat er duizenden kilometers om je heen niets te bekennen is. Zo reden we een aantal dagen zonder iemand tegen te komen en steeds staken er emoes over die schudden met hun veren over de weg. We hebben er erg om gelachen. Grote roofvogels zaten in de kale bomen boven de rode gravelvlaktes. Grote gaten in de weg, we lieten onze banden daarom wat leeglopen. Stof circuleert om de auto, hitte vult onze dagen, eten met vliegen op je ogen, mieren ´all over the place´ waardoor je dansend onder de bushdouche staat.. Na een ‘thunderstorm’ je tent in de modder aantreffen… Dit is de OUTBACK! En als je dan na een aantal dagen de zuidkust bereikt en een duik kan nemen in de zee en daarna lekker je haren kan wassen onder een SURFDOUCHE, is het avontuurlijk COMPLEET! Geluksgevoel ten top # good memories

'835022' door MariekeH '835022' door MariekeH

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Op de prairie

MariekeH

Het reizen in Australië is heel uniek. De ervaring die je opdoet zal totaal verschillen dan de beleving in andere landen op de wereld. Qua reizen is het het wilde westen, je kunt op veel plekken offroad rijden met je 4x4. Wildkamperen is de outback is geen enkel probleem. Je komt natuurlijke verschijnselen tegen waarvan je dacht dat het niet bestond: lunchen met honderden vliegen om je heen die lekker in je ogen gaan zitten. Oplossing: er zijn petten te koop met een netje eraan om je gezicht te beschermen. Wat dacht je van rijden door een plaag van sprinkhanen. Deze foto is gemaakt terwijl we de Oodnadatta track reden. Je komt allerlei vormen van kunst of gekkigheid tegen onderweg, in de ´middle of nowhere´. Bomen vol met teenslippers, een piano met drinkmokken op de top midden in de woestijn, poppen gemaakt van metaal, noem maar op! Reistip: Ontdek Australië met een 4x4 en geniet van het kamperen. De veelzijdigheid aan geluiden in de natuur is zó bijzonder. Je leeft continue buiten en je kunt soms helemaal niets anders dan te genieten van wat de natuur je geeft!