Zuid-Australië beste reistijd

Het weer in Australië

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Australië te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Australië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Australië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in centraal Australië:

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in noordoost-Australië:

 

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in zuidoost-Australië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in zuidwest-Australië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tasmanië:

 

De beste reistijd voor noordelijk Australië is buiten het regenseizoen, dus van mei t/m november. In het zuidoosten is de beste reistijd september t/m december voor weinig regen en een aangename temperatuur. In Tasmanië kies je voor de Australische zomer van november t/m april voor de meest aangename temperatuur. De Outback kan je het beste bezoeken in voor- en najaar.


Reisadvies Australië: is Australië veilig? 

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Feestdagen
26 januari Australië Dag, 25 april ANZAC Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid-Australië

Beste foto's & tips van Zuid-Australië

'1115425' door dreamer666 '1115425' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Shelly Beach

dreamer666

Zoals ik al eerder heb gezegd bij een vorige foto is Mornington Penninsula een minder bekend schiereiland niet zo ver van Melbourne. Langs de kust heb je prachtige stranden en ontzettend veel rotsformaties maar ook een heleboel fotogenieke piertjes. De mooiste pieren zijn privé en liggen in en rond het gebied van de millionaires walk maar via het strand kun je er gewoon naartoe wandelen. Ideaal om een paar dagen te verblijven om uw jetlag te verwerken als je zou landen op Melbourne. De huizen in deze buurt zijn dan misschien peperduur... de hotelletjes niet ;-)

'1115305' door dreamer666 '1115305' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Blairgowrie

dreamer666

Een minder bekend schiereiland niet zo ver van Melbourne is Mornington Penninsula. Langs de kust heb je prachtige stranden en ontzettend veel rotsformaties waar je uw camera volop aan't werk kunt zetten. Ideaal om een paar dagen te verblijven om uw jetlag te verwerken als je zou landen op Melbourne.

'1115450' door dreamer666 '1115450' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Pulpit Rock

dreamer666

Nog in Mornington Penninsula, heb je Cape Schanck. Hier kun je verschillende wandelingen maken naar onder andere een vuurtoren, langs de kust wandelen of via een boardwalk naar Pulpit Rock. Als je naar Pulpit Rock gaat, dan kun je dit best doen met laag tij. De zee is hier redelijk woest en je moet wat over rotsen lopen om dit plekje te bereiken. Altijd voorzichtig zijn en goed de getijden opzoeken zodat je niet verrast wordt door het snel opkomende water ! Voor mij was Mornington Penninsula een plekje waar je je als fotograaf je volledig kunt uitleven.

Laat kaart zien