Zuid-Australië

Foto door Reisreporter MariekeH

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Zuid-Australië

Beste foto's & tips van Zuid-Australië

'1115425' door dreamer666 '1115425' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Shelly Beach

dreamer666

Zoals ik al eerder heb gezegd bij een vorige foto is Mornington Penninsula een minder bekend schiereiland niet zo ver van Melbourne. Langs de kust heb je prachtige stranden en ontzettend veel rotsformaties maar ook een heleboel fotogenieke piertjes. De mooiste pieren zijn privé en liggen in en rond het gebied van de millionaires walk maar via het strand kun je er gewoon naartoe wandelen. Ideaal om een paar dagen te verblijven om uw jetlag te verwerken als je zou landen op Melbourne. De huizen in deze buurt zijn dan misschien peperduur... de hotelletjes niet ;-)

'1115305' door dreamer666 '1115305' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Blairgowrie

dreamer666

Een minder bekend schiereiland niet zo ver van Melbourne is Mornington Penninsula. Langs de kust heb je prachtige stranden en ontzettend veel rotsformaties waar je uw camera volop aan't werk kunt zetten. Ideaal om een paar dagen te verblijven om uw jetlag te verwerken als je zou landen op Melbourne.

'1115450' door dreamer666 '1115450' door dreamer666

AustraliëZuid-Australië

AustraliëZuid-Australië

Pulpit Rock

dreamer666

Nog in Mornington Penninsula, heb je Cape Schanck. Hier kun je verschillende wandelingen maken naar onder andere een vuurtoren, langs de kust wandelen of via een boardwalk naar Pulpit Rock. Als je naar Pulpit Rock gaat, dan kun je dit best doen met laag tij. De zee is hier redelijk woest en je moet wat over rotsen lopen om dit plekje te bereiken. Altijd voorzichtig zijn en goed de getijden opzoeken zodat je niet verrast wordt door het snel opkomende water ! Voor mij was Mornington Penninsula een plekje waar je je als fotograaf je volledig kunt uitleven.

Laat kaart zien