West Australië reisblogs

Terug naar Perth

corinerick was er (tot 10 mei 2010) Gepost op 26 jun 110 reacties

Vrijdag 7 mei vertrekken we vroeg vanuit Exmouth. We willen vandaag een behoorlijk stuk rijden. L. en K. houden zich vandaag prima. Na 5 uur rijden (inclusief korte stop) en 550 kilometer verder gaan we lunchen bij een ‘roadhouse’. De naam restaurant zou hier niet op zijn plaats zijn: oud, gedateerde inrichting en verre van schoon. Maar het eten smaakt er niet minder om. In de loop van de middag arriveren we in Geraldton. Hier vinden we een cabin die beschikbaar is, doen we inkopen en gaan we eten in het stadje.

Zaterdag willen we Geraldton gaan bekijken. Bij ons vertrek wacht ons een onaangename verrassing: onze linkerachterband blijkt leeg te zijn. Voorzichtig rijden we naar het dichtstbijzijnde benzinestation ons de band op te pompen. In de stad aangekomen blijkt de band alweer langzaam leeg te lopen. Dan maar de band wisselen. Helaas volgt een nog onaangenamere verrassing: de reserveband is ook lek… We rijden op onze lekke achterband naar de lokale ‘Tyrepower’ en bellen met de verhuurmaatschappij voor assistentie en/of autorisatie voor vervanging van beide banden. Na (gedeeltelijke) autorisatie blijkt dat we een afwijkende maat band hebben die normaliter niet op voorraad wordt gehouden. ‘No worries, mate!’ klinkt het… Gelukkig blijkt er door een andere klant een setje besteld te zijn die deze nog niet heeft opgehaald. Deze mogen onder onze huurauto zodat wij weer verder kunnen. 5 minuten voor 12 (sluitingstijd en begin van het weekend van bijna alle bedrijven in de omgeving) is onze auto weer klaar. Eerst maar lunchen en dan beginnen we met wat we eigenlijk ’s ochtends hadden willen doen: Geraldton bekijken. We bekijken eerst een interessante kerk, daarna het lokale museum waar o.a. restanten van het VOC-schip ‘Batavia’ te zien zijn. De kust bij Geraldton wordt ook wel ‘shipwreck-coast’ genoemd en de VOC is hier mede voor verantwoordelijk. Het museum biedt ook leuke activiteiten voor kinderen. Een bezoek aan een museum leek L. eigenlijk maar niks, maar uiteindelijk kregen we L. weer met moeite mee… Na het culturele en educatieve deel volgen de speeltuin en het strand. Hier kunnen L. en K. zich nog even helemaal uitleven.

De volgende dag rijden we verder naar Perth. Gelukkig zonder verdere narigheden of vertraging. Uiteindelijk hebben we in West Australië weer veel gereden, in totaal 3470 kilometer. We kunnen weer terecht in de cabin waar we de vorige keer in Perth ook verbleven. Na de lunch besteden we onze tijd aan uitzoeken van spullen die weg kunnen of spullen die we per post terugsturen naar Nederland.

De laatste dag in Perth gaan we naar het centrum om nog wat te shoppen en rond te struinen. ’s Avonds vroeg naar bed omdat we de volgende dat vroeg naar het vliegveld moeten.

Ook Australië was super!! De afgelopen 5 weken hebben we een geweldige reis door dit immense land gemaakt. Hieronder een paar feitjes:

- 35 dagen

- 1 appartement, 17 cabins en 1 motel

- In totaal 6790 km rondgereden en 15 kilometer gefietst

- 2 keer heen en terug met de boot (en R. nog 1 dagtocht extra)

- 1 binnenlandse vlucht (en R. en L. nog 1 sightseeing vlucht)

- Maximum temperatuur 38 graden

- In totaal hebben we 618 foto’s gemaakt en staan er 185 minuten op video

- Ontelbare kangoeroes, walibies, quokka’s, koala’s, emoes, zeeleeuwen, pinguïns, zeehonden, vogels, vissen, dolfijnen en vliegen. En 3 walvishaaien.

corinerick Positie 14538 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.