West Australië reisblogs

Ander wildlife en een relaxed strandleven

corinerick was er (tot 06 mei 2010) Gepost op 25 jun 110 reacties

Na de overnachting in Kalbarri staan we al vroeg aan het strand aangezien er in deze baai veel pelikanen wonen en deze ’s ochtends gevoed worden. Tenminste dat zeggen de borden… Jullie voelen het al aankomen…Pelikanen aanwezig, vele toeristen, maar helaas niemand die de pelikanen kwam voeden. Toch een mooi moment om pelikanen van dichtbij te bekijken. Na de pelikanen begint onze tocht richting Monkey Mia (nee, geen plaats waar apen wonen).

De lange weg hier naar toe, is vaak recht toe recht aan: eindeloos lang met rood gravel aan de zijkant. Heel vaak een dode kangoeroe aan de kant van de weg, heel soms een levende. Nog iets vaker komen we vandaag emoes tegen. Zo’n 200 km voor onze bestemming bekijken we stromatolieten bij Hamelin Pool: de oudst bestaande organismen op aarde. Helaas ook hier veel vliegen, die ons toch wel een beetje lastig vallen. Voor L. hebben we een netje gekocht welke hij over zijn hoofd kan doen, maar zelfs dan vindt hij de vliegen niet leuk!

In Monkey Mia aangekomen hebben we geluk met een mooie kamer op nog geen 15 meter van het strand. We besluiten de middag bij het zwembad en op het strand door te brengen. Nog voor we de deur uitstappen hebben we al een bezoeker in onze tuin: een emoe.

De volgende ochtend staan we vroeg op om te genieten van de attractie, waarvoor we naar Monkey Mia zijn gekomen: de dolfijnen. Dolfijnen komen hier naar het strand toe gezwommen en worden tot 3 keer toe gevoerd door de rangers. De rangers worden hierbij geholpen door een paar toeristen. L. is één van de uitverkorenen en mag het water in om dolfijn Nicky een visje te geven!! Als we teruglopen naar onze kamer, noemt L. zichzelf een bofkont: deze vakantie heeft al zoveel dieren gezien en naast deze dolfijn heeft hij ook al kangoeroes en walibies gevoerd!

Nadat we de rest van de ochtend op het strand hebben gerelaxed en tussen de pelikanen in de Indische Oceaan hebben gedobberd, gaan we ’s middags naar Shark Bay Marine Centrum. In dit centrum kunnen we alle zeedieren uit Shark Bay bewonderen: dit zijn voornamelijk verschillende haaien, maar ook andere vissen, zeeschildpadden en waterslangen.

Omdat het voeren van de dolfijnen veel indruk op ons heeft gemaakt, besluiten we de volgende ochtend nogmaals naar het voeren te gaan kijken. Uiteraard hoopt L. (en ook R. en C.) dat hij opnieuw uitgekozen wordt… En, hij heeft geluk bij de eerste voeding mag hij opnieuw een visje aan een dolfijn geven! Bij de laatste voeding en het laatste visje heeft R. uiteindelijk ook nog geluk: ook hij mag dolfijn Nicky een visje voeren.

De rest van de dag brengen we relaxed op het strand door en wat moet je daar dan nog over schrijven. Nou ja, dat dát heerlijk is!!

Na een tussenstop in Carnavon komen we maandag aan bij opnieuw een tropische strandbestemming: Exmouth. Exmouth ligt aan het Ningaloo Reef (vergelijkbaar met het Great Barrier Reef). Naast het Ningaloo Reef ligt er net buiten Exmouth ook nog een mooi National Park: Cape Range. Hier hebben we twee tochtjes gemaakt: één tocht de canyon in tot een mooi uitzichtspunt. De andere tocht gaat over de berg en geeft een mooi zicht in de canyon.

Het Ningaloo Reef is in de maanden april tot en met juni de thuisbasis voor walvishaaien (de grootste vis ter wereld). Vanuit Exmouth kun je boottochten boeken om deze zeereus te zoeken en met haar te zwemmen. Aangezien C. niet zo van boottochtjes houdt en de kinderen te jong zijn om mee te mogen, gaat R. alleen.

R. heeft een superdag. Ze hebben erg veel geluk en zien 3 walvishaaien en mogen zelfs 7 keer het water in om met deze giganten te zwemmen. Naast de walvishaaien worden er nog veel meer mooie tropische vissen gespot.

De laatste dag in Exmouth brengen we door aan het strand. We zoeken een mooie strandje aan het Ningaloo Reef. We zien vlak voor onze voeten een pijlstaartrog voorbij komen. Verder veel krabbetjes op het strand. L. en K. spelen nog met een Australisch meisjes. L. spreekt weer een woordje meer Engels en het Australische meisje spreekt nu zelfs een woordje Nederlands.

Morgen beginnen we aan de terugweg naar Perth. Over vier dagen vertrekt daar vandaan ons vliegtuig naar Bali.

corinerick Positie 14515 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Walvishaai in Ningaloo Reef
blogfoto nr. 2
Dolfijnen voeren in Monkey Mia
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.