West Australië reisblogs

Aardige tips!

sitahouwer was er (tot 05 mrt 2005) Gepost op 05 mrt 101 reacties

Bij deze wil ik graag wat tips vertellen over het zuiden van Western Australia. Er was een reizigster die binnenkort deze kant op gaat en ik had haar beloofd wat tips te geven, maar ik kan ze natuurlijk net zo goed delen met meer mensen, wie weet heb je er wat aan, of ik maak je nieuwsgierig...

Ik vertel het in de volgorde die wij gereisd zijn, ‘wij’ zijn twee vriendinnen die Australië rondreizen in een gekocht nissan busje, waarin we een bed hebben laten bouwen. Misschien hadden we dat beter zelf kunnen doen, de technische jongens hadden door de bedrading van de lichten geboord, dus veel ellende voor we konden vertrekken!

Wat nog leuk is om te vertellen is dat we vanuit Adelaide eerst via de Flinders Ranges (zie Columbus 20 winter 2009/2010) naar de Oodnadatta Track zijn gereden. Deze Oodnadatta Track hebben we in ons 2WD busje gereden, nadat vrienden hadden gezegd dat de weg goeg begaanbaar was (zij hadden kort daarvoor deze track gereden, in 4WD). Prachtig om te doen, later moesten we wel alle schroefjes weer vastzetten die los waren getrild door de currigation.
We zijn via Wilpena (Flinders Ranges), Leigh Creek, Marree, Lake Eyre South en Coward Springs (ineens is er water in de woestijn, bizar!! Lekker even het zweet eraf wassen!) en William Creek gereden. Toen zijn we afgeslagen naar Coober Pedy en dus niet langs Oodnadatta zelf gekomen, we wisten de kwaliteit van de weg hier ook niet.

Via Uluru weer terug en langs ‘Eyre’s Footsteps’ over de Nullarbor hebben we Norseman bereikt. Hier kun je in een informatie centrum een certificaat halen dat je in Eyre’s footsteps hebt gestaan.

Eerst maar eens uitrusten van die lange Nullarbor, het kan enorm waaien hier, dat merk je echt in het brandstof verbruik van de bus. Wees hier alert op, er zijn ook niet veel tankstations, dus als de tank nog niet leeg is, toch bij tanken.
We hebben in het Cape Le Grand NP (national park) bij Esperance een leuk plekje gezocht, genaamd: Lucky Bay. Als je aankomt rijden zie in de verte al een prachtig uitzicht: blauwe zee met een hel wit strand! Als alles geinstalleerd is op de camping gelijk met de voetjes in het fijne witte zand. Het is zulk fijn zand dat het piept onder je voeten. Het water is heerlijk warm... Een paradijs! Elke ochtend komt de ranger langs om geld te innen voor het overnachten. Voor het weerbericht kun je een praatje met haar aangaan. En de kangaroo’s schuiven aan bij het ontbijt.
In Cape Le Grand NP zijn allemaal ‘bay’s’ waar je heerlijk wandelingen kunt maken over het strand samen met een emu! Thistle Cove is één van de mooiste samen met Lucky Bay.

Bij Esperance is een soort Tourist Loop, ook wel Great Ocean Drive genoemd. Een rondje langs de mooie kust, met windmolens, wat hier nog speciaal is, maar als je uit Nederland komt is het niet zo speciaal.
Verder hebben ze hier nog Pink Lake. Dit is een zoutwater meertje. Bij een bepaalde temperatuur kan hier een bepaalde bacterie en een alg soort goed gedijen en deze zorgen voor de roze kleur. Heel mooi om te zien. En in Monjingup Lake Reserve is nog een leuke Board Walk. In de lente staan alle bomen en struiken hier mooi in bloei, wij waren er in de herfst, helaas.

Koop in Western Australia een kaart die je toegang geeft tot alle NP’s, want het zijn er nogal al wat, dit scheelt erg in de fee’s. Kies je rit dan ook door de NP’s. Wij zijn via Hamerley Inlet (camping) naar Fitzgerald NP gegaan om zo weer door te steken naar Hyden (Wave Rock).
Hier zijn de campings aardig aan de prijs, 60 km verder in het dorp Kondinin hebben we een leuk plekje gevonden. De sleutel van de WC moet je halen bij de plaatselijke pub die gevuld is met bier drinkende mannen. De wasmachine is gratis hier en de was droogt goed ’s nachts, dus gelijk gebruik maken van het gemak.

In Stirling Ranges kun je Bluff Knoll, 1095 m, beklimmen, boven op de berg heb je een prachtig 360 graden uitzicht. Weer terug naar de kust naar Albany, hier is Whale World. Over de walvis jacht van vroeger. Vreselijk zijn sommige beelden, maar zeer leerzaam. Bij Albany is ook nog een hele mooie Tourist Drive langs de kust; Salmon Holes, Jimmy Newells Harbour, Blowholes, Natural Bridge, The Gap en Sharp Point. Allemaal mooie rots formaties in de branding. (Dit moet je gewoon zien, google deze namen maar op internet.) Greens Pool, even verder, is heel mooi om te snorkelen en zwemmen. Hier is ook Elephant Rock, met een beetje fantasie zie je ook echt olifanten.

Verder naar het Westen kom je langs de Valley of the Giants, hier kun je een tree top walk maken, dit is een soort board walk maar dan door de toppen van de bomen. Er is ook nog een Ancient Empire Walk over de grond, hier kun je zien hoe breed deze bomen zijn.
Hier in de buurt is ook nog de Boorara Tree. Vroeger werd deze boom gebruikt als ‘Fire Lookout’ deze kun je niet beklimmen maar de Glouchester Tree, in Pemberton, wel. Dit is ook gelijk de hoogste fire lookout van de omgeving. 61 Meter en 146 treden. De treden zijn spijlen die horizontaal in de boom zitten en rond de boom omhoog cirkelen. Veilig? een gaasje als valnet zit er omheen, dus voor mensen met hoogtevrees is dit geen aanrader. Vaak zat er dan boven in de boom een hutje, waarin mensen constant de omgeving in de gaten hielden op brand. Voornamelijk in het droge seizoen. Dan konden ze gelijk actie ondernemen als er een pluimpje te zien was.

Vanaf hier ben je snel in Margaret River, de wijngebieden. Mijn volgende blog zal ik vanaf hier verder gaan.

sitahouwer Positie 24439 (0 p.) Lid sinds 30-11-2008 Foto's en tips: 68 Blogs: 4 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dit is ons busje bij Strokes hill Lookout in de Flinders Ranges
blogfoto nr. 2
Thistle Cove in de Cape Le Grand NP dichtbij Esparence.
blogfoto nr. 3
Bluff Knoll 1095 m in Stirling Ranges NP
blogfoto nr. 4
Gloucester Tree in Pemberton, hier zijn goed de stijlen te zien
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Water, water en nog eens water
1 2
Gepost op 22 januari
Argentinië Iguazu watervallen
Gewoon thuis
1 2
Gepost op 22 november
Nederland Groningen
Backpacken in Cambodja
0 3
Gepost op 01 november
Cambodja

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Een voor mij onbekend stukje Australie, maar zoals jij het beschrijft moet het ongelooflijk de moeite waard zijn. Goed verhaal met veel bruikbare tips. De foto's illustreren het verhaal heel goed! En...Pink Lake, wat bijzonder. Ik heb in Zuid-Australie wel het Blue Lake gezien, maar het Pink Lake lijkt me erg mooi.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.