West Australië

'360127' door meeko '360127' door meeko

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

De kameel ziet zijn..

meeko

.................wel die van een ander! Ik moet heeeel eerlijk zeggen dat ik dit spreekwoord niet kende, maar na enig zoekwerk kwam ik hier op uit. De kameel ziet zijn eigen bult niet, wel die van een ander betekent: eigen tekortkomingen ziet men niet, wel die van anderen.... Ook had ik hierbij kunnen zetten 'vertrouw op Allah, maar bind eerst je kameel vast', wat dan weer het volgende inhoudt: vertrouwen in het goddelijke is goed, maar je blijft als mens voor je daden verantwoordelijk. Ook deze kende ik niet, vind het ook wel een treffende! De foto is genomen in Broome, Cable Beach, het is de daar welbekende 'cameltrain' tijdens de zonsondergang. Zoals je ziet was de zonsondergang op die dag niet zo spectaculair :-)) wel een dreigende lucht vol wolken, er is overigens geen drup gevallen. Anders zou het van de regen in de drup geworden zijn.... Het 'schip van de woestijn' vermaakte zich ogenschijnlijk prima en kwam op ons tevreden over. Voordat we het wisten was de tocht alweer voorbij, de tijd gleed als zand door onze vingers. Ach....zand erover ;-)

'502239' door dreamer666 '502239' door dreamer666

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Enjoying the sunset

dreamer666

Deze pelikaan geniet blijkbaar ook van de mooie zonsondergang aan het strand van Monkey Mia. Deze plaats staat bekend voor de interactie tussen de mensen en de wilde dolfijnen die hier steeds op bezoek komen.

'486690' door deerik '486690' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

The Pinnacles

deerik

Als je in of bij Perth zit, moet je zeker een (dag)trip maken naar The Pinnacles and Nambung National Park. Het lig zo'n 200km boven Perth. Als je hier loopt denk je dat je op een andere planeet bent beland. Als je uitkijkt over dit uitgestrekte buitenaardslandschap, zie je duizenden kalksteenpilaren verspreid (tot wel 5mtr hoog) over de goud-gele woestijnvloer en uiteindelijk de helder blauwe zee in de verte. Probeer vlak voor zonsondergang het park te bezoeken. De schaduwen zijn dan op z'n langst wat voor een bijzonder schouwspel zorgt.

'243565' door yktempelmansplat '243565' door yktempelmansplat

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Hebbes

yktempelmansplat

Exmouth, Western Australia. Bultrugwalvis springend uit het water. Tijdens de boottocht, op zoek naar de Bultruggen, sprongen ze her en der uit het water, maar je wist nooit waar en wanneer. Een spectaculair gezicht, waarvan je eerst moet gaan genieten en dan pas proberen het vast te leggen. Het genieten ging ons goed af, het vastleggen was geen makkie. Uiteindelijk toch nog victorie.

'486954' door JokevanRooijen '486954' door JokevanRooijen

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Elephant Rocks

JokevanRooijen

De Elephant Rocks liggen een klein stukje van de Willimas Bay vandaan. In deze foto zijn een paar mensen in het water te zien zodat het formaat van de rotsen goed weergeven wordt. Wij troffen hier wisselvallig weer, hier hebben wij gelukkig een mooie blauwe lucht. Het klimaat van Western Australia (Australië); Western Australia is een van de grootste gebieden in het westen van Australië. Het gebied is groot en leeg en de Australiërs noemen dit gebied dan ook wel het Never-never. Western Australia heeft een overweldigende natuur. Er zijn maar liefst 75 nationale parken die men kan bezoeken. Voor de kust liggen prachtige koraalriffen en in het binnenland rode zandwoestijnen met ruige rotsformaties. Men kan er de oude cultuur van de Aboriginals ontdekken of gaan zwemmen met walvishaaien. West-Australië is erg divers, West Australië heeft een warm woestijnklimaat. Er valt in dit gebied slechts en kleine 200 mm neerslag per jaar . ls het regent komt het echter wel met bakken uit de hemel vallen. De kustgebieden zijn minder warm. De gebieden in het zuidwesten hebben een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. Als in de herfst de zee warm is en het land begint af te koelen kan het in deze gebieden nog al eens regenen. Daar hebben de kustgebieden in het Noorden met hun tropische klimaat ook last van. Het is hier met name in de zomers warm en vochtig.

'486814' door JokevanRooijen '486814' door JokevanRooijen

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

William Bay

JokevanRooijen

Het is alweer een poosje geleden dat wij hier waren, graag zou ik er nog eens naar terug gaan naar dit prachtige continent, plus dat ik mijn broer en schoonzus weer eens zou zien die in Perth wonen! William Bay National Park is een park in West-Australië, 369 km ten zuidoosten van Perth . Vijftien kilometer ten westen van Denemarken, West-Australië , William Bay National Park beslaat 1734 hectare en omvat Greens Pool en Elephant Rocks . De granieten rotsblokken creëren een natuurlijk rif dat beschermt Greens Pool van de Grote Zuidelijke Oceaan , en is een veilig zwemmen strand voor kinderen (onder begeleiding). William Bay National Park is gelegen in het Great Southern Region of Western Australia langs de Regenboog kust, en is in de Shire van Denemarken. William Bay is vernoemd naar de beroemde Britse Arctic ontdekkingsreiziger en navigator, Sir William Edward Parry , als waren twee andere nabijgelegen functies, Parry Inlet en Edward Point. De baai werd in de jaren 1830 genoemd door John Septimus Roe .

'501107' door deerik '501107' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Pinnacle Sunset

deerik

Als je in of bij Perth zit, is een (dag)trip maken naar The Pinnacles and Nambung National Park een echte aanrader. Het lig zo'n 200km boven Perth. Net alsof je op een andere planeet bent beland. Probeer vlak voor zonsondergang het park te bezoeken. De schaduwen zijn dan op z'n langst, wat voor bijzondere effecten zorgt. Ook de sunset zelf kan er erg spectaculair zijn.

'530845' door deerik '530845' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Australian Sunset

deerik

Als je in of bij Perth zit, is een (dag)trip maken naar The Pinnacles oftewel het Nambung National Park een echte aanrader. Het ligt zo'n 200km boven Perth. Net alsof je op een andere planeet bent beland. Probeer ook de zonsondergang in het park mee te pikken. In de loop v/d middag zijn de schaduwen op z'n langst, wat voor bijzondere effecten zorgt. Ook de sunset zelf kan er erg spectaculair zijn. Denk aan je statief en evt. grijsfilters!

'202028' door antwan '202028' door antwan

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Kamelentocht

antwan

Op het strand van Broome worden elke avond kamelentochten gehouden. Tegen de ondergaande zon levert dit een prachtig beeld op. Zeker een bezoekje waard dus.

'218746' door albertensandra '218746' door albertensandra

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Geen lekke band...ple

albertensandra

Lokatie; Kimberleys, WA, Australië. Tja, op deze wegen ver van de bewoonde wereld wil je geen autopech krijgen. Een lekke band valt nog wel te verhelpen maar erger wordt al moeilijker enne, even de ANWB bellen…..shake it. Maar desondanks is dit gebied geweldig om te bezoeken, de eenzaamheid, het ruige landschap, de mooiste zonsondergangen met de warme kleuren die dan ontstaan op het rode gesteente……….gelukkig voor ons nog maar een paar maandjes geduld hebben ; )

'308663' door albertensandra '308663' door albertensandra

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Karijini national par

albertensandra

Locatie: Australië, Karijini nationaal park. Dit adembenemende park is absoluut de moeite waard. Het park staat bekend om zijn spectaculaire en diepe ravijnen en afgronden, fantastische panorama-uitzichten, spectaculaire rode rotsformaties, emerald water, idyllische rotspoelen en watervalletjes. Iedereen die hier naar toe is geweest, weet waarover ik spreek. Voor meer informatie zie mijn tip. http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/western_australia/reisreporter/tip/15556/op_avontuur_in_karijini_national_park.html

'509371' door deerik '509371' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Wolken als toetje

deerik

The Pinnacles zijn al een fotografisch feest op zich, de vormen en kleuren boeien enorm. Deze middag leken de wolken zich een baan te slingeren exact boven een strook van deze Pinnacles, een heerlijke extra!

'490203' door JokevanRooijen '490203' door JokevanRooijen

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Kustlijn van West...A

JokevanRooijen

De prachtige kustlijn van William Bay in West-Australië, 369 km ten zuidoosten van Perth . Vijftien kilometer ten westen van Denemark, West-Australië , William Bay National Park beslaat 1734 hectare en omvat Greens Pool en Elephant Rocks . De granieten rotsblokken creëren een natuurlijk rif dat beschermt Greens Pool van de Grote Zuidelijke Oceaan , en is een veilig zwemmen strand voor kinderen (onder begeleiding). William Bay National Park is gelegen in het Great Southern Region of Western Australia langs de Regenboog kust, en is in de Shire van Denemarken.

'222623' door albertensandra '222623' door albertensandra

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Smell you later....

albertensandra

Lokatie, Bungle Bungles, WA, Australië. Deze blue tongue lizzard kroop net de berm in. Hij viel behoorlijk op door zijn lichte kleur dus we vonden hem snel weer. Hij was niet blij met alle aandacht en “blies” zichzelf op om groter te lijken en begon flink te sissen. Het tongetje schoot met hoge snelheid naar buiten om te ruiken wat voor een indringers in zijn territorium kwamen.

'315913' door albertensandra '315913' door albertensandra

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Gib river road

albertensandra

Locatie: Gibb river road. Deze weg is 660 km lang en was vroeger een veeroute. Nu is het een toeristisch gedeelte van Australie. Het landschap is ruig, rood en prachtig, aparte flora, fauna en aboriginal art is er te vinden. De weg is een zandweg die vooral uit wasbordjes bestaat. In de regentijd (november tot maart) staat het gebied onder water en in de droge tijd kun je hier dus prima rijden met een 4x4. Je moet namelijk wel een aantal rivieren oversteken.

'504905' door deerik '504905' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Fotogeniek

deerik

De Pinnacles die zo'n 200 km bover Perth liggen, vind ik een van de meest fotogenieke plekken van Australië. Vooral in namiddag en rondom de sunset is het kleur en vormen spel adembenemend.

'515025' door deerik '515025' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Meer lucht dan...Pinn

deerik

Met zulke lucht, pik ik er graag een extra stukje van mee op de foto. Deze is gemaakt bij The Pinnacles and Nambung National Park. Het lig zo'n 200km boven Perth en is een echte aanrader. Je hebt het gevoel dat je op een andere planeet bent beland. Als je uitkijkt over dit uitgestrekte buitenaardslandschap, zie je duizenden kalksteenpilaren verspreid (tot wel 5mtr hoog) over de goud-gele woestijnvloer en uiteindelijk de helder blauwe zee in de verte. Tip: Probeer vlak voor zonsondergang het park te bezoeken. Het licht is dan minder hard en de schaduwen zijn dan op z'n langst, wat voor een bijzonder schouwspel zorgt.

'508170' door deerik '508170' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Kalbarri NP

deerik

Heb de laatste maanden al vaker foto's gepost van 'Western Australia'. In mijn ogen een veel interessanter deel van Australië dan de zeer toeristische Oostkust. Ook het nationaal park Kalbarri met een oppervlakte van 1830 km², 485 km ten noorden van Perth is een mooie stop. De belangrijkste toeristische attractie in het park is de 80 km lange kloof die de rivier de Murchison in het landschap uitgesleten heeft op het einde van haar loop, die zie je hier op de foto. Verder zijn er spectaculaire kliffen te zien op de kuststrook rond de monding van de rivier, vlak bij het plaatsje Kalbarri zelf.

'310817' door albertensandra '310817' door albertensandra

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Pinnacles

albertensandra

Locatie: Pinnacles West Australië. De Pinnacles zijn één van de meest fotogenieke plekken in WA op een kleine 2 uur rijden vanaf Perth. Je kunt de hele dag en nacht in het park verblijven (maar je mag er niet kamperen) om zo mooie foto’s van zonsopkomst, ondergang en evt. volle maan te nemen. Het laatste waren we ook van plan maar helaas gooide een flinke wolkenpartij roet in het eten. Dus jullie zullen het hier mee moeten doen :-)

'233390' door antwan '233390' door antwan

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Koala

antwan

De Koala leeft in Australië grotendeels aan de oost en zuid-oost kust. In west-Australië komt hij alleen maar voor in het Yanchep N.P. waar deze foto dus ook gemaakt is. Begin je je reis in Perth dan is een bezoek aan dit park met zijn Koala's en grote kangaroe populatie een erg leuk begin van je reis.

'151410' door deerik '151410' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Fotomodellen!

deerik

Het zijn en blijven prachtige fotomodellen, de zuilen van Nambung NP. Een relatief klein park waar je toch uren kunt rondlopen en blijft fotograferen. En stuk voor stuk doen de pinnacles hun best zich van hun beste kant te laten zien.

'245172' door yktempelmansplat '245172' door yktempelmansplat

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Onweer

yktempelmansplat

Monkey Mia, Western Australia. 's Avonds schitterend onweer boven zee. De combinatie van de deinende boten in het water en de lange sluitertijd hebben er voor gezorgd dat de boten bewogen zijn, maar daar ontkom je dan niet aan.

'229594' door albertensandra '229594' door albertensandra

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Thorny devil

albertensandra

Locatie; Kalbarri Np, WA, Australië. Van deze Thorny Devil heb ik vorig jaar een close-up geplaatst. Ik vond het nu wel tijd worden voor een foto waar dit schitterende beestje helemaal op staat.

'377809' door antwan '377809' door antwan

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Kamelentocht op het..

antwan

Op het strand van Broome worden elke avond kamelentochten gehouden. De rit van ongeveer een uur over het hagelwitte strand kost € 50,- en begint ongeveer een uur voor zonsondergang, hij eindigt als de zon boven zee onder gaat. De zonsondergang in dit deel van Australië is vaak spectaculair dus zittend op de rug van deze beesten kun je hier heerlijk van genieten.