West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Avontuurlijke trip

West Australië,
Australië


Het zuidwesten van Australië biedt volop avontuur in een kleine regio: prachtige wijnvelden, de perfecte surfgolven, afgelegen outbackgebieden, de mooiste kustlijnen op aarde, schitterende onaangetaste natuur, maar ook gezellig bruisende dorpjes. De ´Warren beach track´ begint bij Leaning Marri campground (GPS: -34.5389, 115.875). Het is een rustige, natuurlijke en schaduwrijke camping met alleen een toilet. Hier kun je wandelen, vissen en genieten. Welkom in het D’Entrecasteaux National Park. De track is alleen voor 4 WD auto's en je moet enige ervaring hebben met offroad rijden. Het pad gaat door prachtige bossen, waar plotseling een gigantisch zandduin uitsteekt. Dit zandlichaam schuift elk jaar langzaamaan het bos in en daardoor zie je boomstammen verdwijnen onder een laag zand. Een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze zandheuvel kun je beklimmen met je wagen. Als je het pad vervolgt, eindig je op het strand waar enorme grote golven op het zand slaan. Hier kun je zwemmen, kanoën op de zoetwater rivier, zeevissen of gewoon genieten van de leegte. Met laagtij kun je oostwaarts over het strand rijden, een kleine rivier oversteken en vervolgens de duinen weer in gaan en uitkomen in Northcliff.

Reistip: dit gebied is afgelegen. Je bent op jezelf aangewezen. Vraag lokaal advies over de staat van de track bij een benzinepomp, politiebureau, kroeg, of mensen op de camping. Laat altijd aan iemand weten waar je naartoe gaat en meldt jezelf weer als je mogelijkheid hebt, zodat niemand onnodig naar je gaat zoeken. Laat de banden van je 4WD aflopen tot 15 PSI op het zand. Negeer geen borden. Blijf bij je auto wanneer je pech hebt. Deze is makkelijker te lokaliseren en zorgt voor eten, drinken en beschutting.

Wij Nederlanders zijn de lange afstanden in Australië niet gewend. Houd hier rekening mee met je reis. Je hoeft niet gigantisch veel kilometers af te leggen om een geslaagde vakantie Down Under te beleven. Sinds maart 2017 gaan er directe vluchten vanuit London naar Perth. Ook met een tussenstop in Bali kun je goedkoop naar Perth vliegen. Vanuit Perth zijn er volop opties tot het huren van een avontuurlijke 4WD met benodigdheden tot kamperen, waaronder een daktent.