West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

1983

West Australië,
Australië


Geloof het of niet, maar Purnululu National park (op de grens van Western Australia en Northern Terrority) werd pas in 1983 per toeval ontdekt, toen een filmploeg op zoek was een geschikte filmlocatie in de outback.

Het park bestaat voor een groot gedeelte uit rood-bruine bijenkorf-vormige bergen, die plots vanuit de vlakte oprijzen. De beste periode om dit gedeelte van Australië te bezoeken is de winter (dus onze zomer), omdat dan de temperaturen van ca. 30-35 graden nog enigszins te doen zijn.

Ga je in de Australische zomer, dan schiet de thermometer met regelmaat over de 40 graden en zijn de wegen nagenoeg onbegaanbaar. Zelfs in de winter is het overigens een uitdaging om er te komen. Vanaf de Highway 1 is het nog bijna 3 uur over een hobbelige gravelweg vol stenen en kuilen. Maar de echte uitdaging zijn 6 rivieren die je moet doorkruisen. Een goede 4WD is dan ook een absolute must.

Maar als je eenmaal in het park bent beland, dan kan het grote genieten beginnen. De natuur op deze afgelegen en desolate plek is fenomenaal.