West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Australië image
West Australië image West Australië image

Adelaide - Perth, part 2

West Australië
Australië
YaraBon

Adelaide - Perth, part 2

Het heeft even op zich laten wachten, maar het was er helemaal bij ingeschoten. Voor de mensen die part 1 nog niet hebben gelezen, deze is ook te vinden bij mijn blogs :) Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat het alweer een jaar geleden is!

Ik moest ’s morgens al vroeg naar het toilet en was bang dat iemand me zou betrappen. Er waren al heel wat mensen op de been om 5.00! Om 7.00 de wekker, snel de bedden ingeklapt, afgewassen en ervandoor gegaan. Later pas ontbeten. Vandaag 600 kilometer gereden, van Caiguna naar Esperance met een tussenstop in Nurseman om boodschappen te kunnen halen. De supermarkt was behoorlijk prijzig, dus alleen de benodigde spullen gehaald. We hebben ook over de bekende ’90-mile straight road’ gereden, 146,6 kilometer aan een stuk rechtdoor zonder enige bochten! In Esperance de Great Ocean Drive gereden, een route van 39 kilometer in de omgeving van Esperance. We deden dit tijdens de ondergaande zon en hebben zo een aantal prachtige foto’s kunnen maken.

Cape Le Grand Nationaal Park, een nationaal park gelegen bij Esperance en volgens velen een echte must-do. We hadden niet veel geluk met het weer: regen de hele dag. Op Frenchman’s peak na toch een hoop moois kunnen bewonderen. Hellfire Bay, Thistle Cove, Lucky Bay, Rossiter Bay en Cape Le Grand. Lucky Bay is een van de witste stranden van Australië en hier wonen kangoeroes. Wij kwamen ze gelukkig ook tegen, wat een leuke diertjes blijven het! Eindbestemming voor die dag: Albany, nog 500 kilometer te gaan vanaf Esperance. Op een picknick plek overnacht, bang dat we betrapt zouden worden. Maar het was weer gelukt!

’s Morgens op een openbaar toilet met douches onszelf opgefrist en afgewassen. Torndirrup Nationaal Park stond op het programma. Onder andere Frenchman Bay, Goode Beach, Salmon Holes, Misery Beach, King George Sound en Blowholes gezien, wel weer regen gehad, maar dat kon de pret niet drukken. Niet alleen Torndirrup Nationaal Park bekeken, daarna doorgereden naar William Bay Nationaal Park. Genoten van Waterfall Beach, Madfish Bay, Elephant Rocks (ja, deze leken echt op olifanten!) en Greens Pool. Het water was weer heel mooi blauw. Prachtig! Einde van de middag aangekomen bij de Valley of the Giants voor de Tree Top Walk. Ik heb last van hoogtevrees… De Tree Top Walk bestond uit een route door de bomen op 40 meter hoog op verschillende platformen. Je kon alleen door de platformen heen kijken, ik vond het maar niks (heb lichte hoogtevrees), maar achteraf wel trots dat ik het heb gedaan! Na drie uur rijden een camp ground gevonden om de nacht door te brengen.

In de ochtend Hamilin Bay bezocht, weer een prachtig strand. Vervolgens doorgereden naar Margaret River: tijd om te surfen! We waren op dat moment al twee maanden Down Under en ik had nog niet op een surfplank gestaan. Heel erg van genoten. Bijgekomen van de surfles door gereden naar Ngili Cave, tot wel 37m diep onder de grond gelopen. Wat een contrast met de dag ervoor haha, maar wat een toffe indrukken weer opgedaan. De mooie zonondergang bekeken in Busselton vanaf de pier. De dag geëindigd met Domino’s pizza en de auto ergens afgelegen geparkeerd in Bunburry. We waren beiden te moe om het bed nog uit te klappen dus hebben in de voorstoelen geslapen.

Onze trip zat er al bijna op! We hebben Thrombolites gezien bij Lake Clifton, dit schijnen een van de oudste levensvormen te zijn op aarde, best tof. Het zag er alleen uit als een stel stenen haha. Onze laatste dag in de auto afgesloten met een middag aan het strand in Fremantle. De auto geparkeerd op een random parkeerplaats en het laatste nachtje doorgebracht in de auto. De volgende dag onze spullen in het hostel afgezet. Na het wassen en stofzuigen, de auto ingeleverd in Perth.

Perth, we made it!

Foto's

Image Title Image Title
0ea34.jpg
YaraBon
Image Title Image Title
5189b.jpg
YaraBon
Image Title Image Title
f8d67.jpg
YaraBon
Image Title Image Title
579d3.jpg
YaraBon
Image Title Image Title
0b23f.jpg
YaraBon
Image Title Image Title
77db8.jpg
YaraBon
Image Title Image Title
87d02.jpg
YaraBon

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Adelaide - Perth, part 2"

 • profile image comment
  Door Marcvankessel• geplaatst op 04 Apr 2017 | 22:19:12

  Leuke blog en mooie foto's

  Bericht aangepast op 08:13:40
 • profile image comment
  Door Aticketto• geplaatst op 31 Mar 2017 | 06:50:49

  Ook deel 2 met veel plezier gelezen. Leuke en gevarieerde roadtrip heb je gedaan. Die Tree Top Walk lijkt me wel super om te doen.

  Bericht aangepast op 08:11:41
 • profile image comment
  Door Sgtravel• geplaatst op 01 Apr 2017 | 12:42:17

  Dat is een aardig lange tocht, maar je hebt vele mooie plekken bezocht zo te lezen.
  Je hebt het op een leuke vlotte manier geschreven, de foto's geven een leuk beeld!!

  Bericht aangepast op 08:11:41