West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Australië image
West Australië image West Australië image

sleep well; Slapen tussen de krokodillen..

West Australië
Australië
Ivonne

sleep well; Slapen tussen de krokodillen..

Ik kon het niet laten en heb nog een blog geschreven bij het maandthema sleep well.


Tijdens onze reis door Australie stuiten we op een hostel dat een 3 daagse kanotocht aanbied op de Ord rivier. Drie dagen vanaf een dam, waar je wordt afgezet, stroomafwaarts peddelen. Onderweg slapen langs de kant van de rivier op 2 mini campsites.
Dit lijkt ons geweldig. We melden ons aan en gewapend met een esky (grote koelbox) met proviand, tentje en flinke dosis zin gaan we de volgende dag aan de peddel. We varen langs prachtige natuur en geregeld zie je in het water kleine zoetwater krokodilletjes wegduiken. Na een tijdje wordt de stroming steeds minder en dan begint het echte werk pas. Peddelen blijkt zwaarder dan gedacht en we maken onszelf flink moe.

Op onze geplastificeerde routebeschrijving staat waar we de campsites kunnen vinden en na een lange dag op het water strijken we tevreden neer op de eerste site. Een picknicktafel met dak erboven waar we de tent naast kunnen zetten. We zijn hier helemaal alleen en voelen ons bijna ontdekkingsreizigers. Iets hogerop staat de Loo with a view; een echte wc-pot met uitzicht op de rivier, geweldig. Na het opzetten van het tentje maken we een simpele maaltijd met wat noodles en een kopje koffie. We voelen ons de koning te rijk. Om ons heen hoor je het plonsen en spetteren van de krokodilletjes.

Dag 2 worden we wakker met de geluiden van de natuur. Na een aantal uren peddelen worden we toch wel erg moe. We hebben mot over het feit dat we heen en weer slingeren over het water en dat ligt natuurlijk altijd aan de ander…......Mijn man dreigt mij uit de kano te gooien waarbij ik antwoord met een flinke peddel-golf water die hem vol raakt. Dan moeten we samen toch ook weer hard lachen, zie ons nou eens.

Bij het aanleggen om een zoetwaterbron te bekijken, te zwemmen en de flessen te vullen varen we een groot spinnennest in. Overal kruipen spinnetjes en aangezien we in Australie zitten worden die met grote haast weggepoetst.
Na nog een lange tijd varen beginnen we het gevoel te krijgen dat we de tweede campsite gemist hebben. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het wat penibel en besluiten we aan de kant te gaan als we een klein grasveldje zien. In ieder geval kunnen we hier onze tent neerzetten.

Ik ga op zoek naar een huis om te vragen of dit mag, maar vind niets. Dan maar wild kamperen. Tegen het schemer komt er een bootje langs en die signaleren we. We blijken inderdaad de campsite al lang voorbij te zijn. De man adviseert ons om hier te blijven want verderop kun je echt nergens aan de kant. Blij dat we gestopt zijn, wat een geluk. Stiekem vinden we deze plek nog leuker. We koken een potje, verderop schuifelt een grote varaan voorbij en verder is het helemaal stil.

Deze nacht slapen we geweldig want
a-we zijn doodmoe van al het werken.
b-het is zo heerlijk rustig om ons heen. (Behalve het geplons van de krokodilletjes)
c- er zijn hier geen muggen!

Moe maar heerlijk uitgerust leggen we de derde dag aan. Het was een heerlijke tocht!

Foto's

932b7.jpg
932b7.jpg
Ivonne
9152c.jpg
9152c.jpg
Ivonne

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.