West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Australië image
West Australië image West Australië image

West Australië

West Australië
Australië
Reefje

Meet the parents deel 2

Na een kleine twee weken met mijn schoonouders lopen de irritaties hoog op en Quentin zit ertussen in. Quentin had zijn ouders, voordat ze naar Australië kwamen, de nodige instructies gegeven over hoe de reis eruit zou komen te zien. Achteraf blijkt dat zij toch niet helemaal ready waren voor de manier waarop wij reizen. Laurence is een prima reispartner, maar Bruno daarentegen gedraagt zich net als een klein kind. Hij is ontzettend koppig en probeert altijd zijn zin te krijgen. Het zijn in feite kleine dingen, zoals de tien koppen koffie die hij dagelijks drinkt terwijl we niet altijd over voldoende water beschikken, of de vele keren dat hij in een grotere stad wil blijven omdat hij niet meer wil kamperen (de tijd dat hij in een stad wil doorbrengen, hadden we mooi in een Nationaal Park kunnen spenderen!). Ik klaag erover tegen Quentin (die zich eveneens aan hem ergert), die het vervolgens met zijn moeder bespreekt en zij probeert haar partner dan weer het een en ander bij te brengen. Helaas leveren die gesprekken niet veel op en besluiten we allemaal onze irritaties te verbergen om de lieve vrede te bewaren.

Afgezien van deze kleine affaire, was het ook leuk dat zijn ouders deel uitmaakten van deze reis. Eindelijk kon zijn moeder zelf zien, waar Quentin al 2 jaar vol bewondering over praat. Af en toe gaan we uiteten (op hun kosten) en genieten we volop van al het lekkers. Bruno en ik zijn beiden fan van ijsjes en ondanks onze meningsverschillen, trakteerde hij mij altijd op een magnum. Daarnaast was het af en toe ook wel goed wanneer hij zijn zin doordreef. Zoals die keer toen we in Broome naar de Crocodile Farm gingen. Dankzij hem (hij betaalde de entree voor ons) hadden we een zeer interessante rondleiding in het park en mochten we zelfs een baby croc vasthouden! Hoewel het niet de ideale reispartners zijn, was ik toch blij om kennis met ze te maken. Laurence is een super lieve en gezellige vrouw waar je altijd mee kan lachen. Ze probeert altijd te helpen waar mogelijk, zelfs als ze zich op vakantie bevind.

De laatste 2 weken brengen we veel door in de wat grotere steden. De Gibriver Road die naar de Kimberly leidt, staat bekend als een van de meest afschuwelijke dirt roads. Maar aangezien er zoveel moois te zien is in het Nationaal Park, gaan veel toeristen de uitdaging aan. Helaas was onze trip erg kort. Na twee nachten in de Kimberly, moesten we de derde dag naar de dichtstbijzijnde stad rijden om onze koppeling te laten nakijken. In Kununurra konden we vrijdag pas een afspraak met de automonteur maken en dus zitten we een kleine week vast in dit gat. Maar zo heeft elk nadeel ook weer een voordeel. Raphael (Franse jongen waar cherries mee hebben geplukt) zit al een paar weken in Kununurra (wederom fruit te plukken) en het is ontzettend leuk om hem weer te zien. Zijn Engels is enorm verbeterd (in Young kon ik niet eens een Engels gesprek met hem voeren!) en hij heeft zelfs een metamorfose ondergaan. Nadat we onze auto hebben laten maken, vertrekken we richting ons laatste Nationaal Park Kakadu.

Hoe noordelijker we reizen, des te warmer het weer wordt. Naast de mooie natuur en de vele crocs die zich daar bevinden, staat Kakadu vooral bekend om zijn Aboriginal invloeden. We brengen een bezoek aan het Aboriginal Cultural Centre, dat het een en ander uitlegt over hun doen en laten. Met nieuwe informatie in ons hoofd, vertrekken we richting Nourlangie en Ubirr waar alle Aboriginal Rockpaintings zich bevinden. De afbeeldingen geven het dagelijkse leven van de Aboriginals in geel, rood en wit krijt weer en zijn zo’n 5000 jaar oud. Zeer interessant om te zien! Onze laatste 2 dagen brengen we in Darwin door. Daar ontmoeten we een andere bekende van ons Chris (onze eerste lift die we vanuit Sydney meenamen). Samen met Quentin zijn ouders besteden we de laatste dagen aan shoppen en uiteten. We geven Laurence en Bruno een lift naar het vliegveld en nemen daar afscheid. Laurence bedankt ons voor alle mooie dingen die we haar hebben laten zien en hoopt ons snel in Frankrijk terug te zien.


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.