West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Australië image

Darwin - Perth, Deel 9 vervolg

West Australië
Australië
Doppie

Darwin - Perth, Deel 9 vervolg

Na een bijzonder rustige en nuchtere jaarwisseling op Nieuwjaarsdag door de 4000 km grens heen gefietst, om dat te vieren had ik mezelf een duik in de Gascoyne River beloofd, helaas geen water te zien, ik dacht dat dit een van de weinige rivieren hier in de buurt was waar altijd water in staat maar de Gascoyne fungeert als een groot ondergronds reservoir, water zat maar zwemmen ho maar.

Ik ben nu in Carnarvon (Ke-naven) ,dankzij het water uit de Gascoyne wordt er hier in de buurt veel groente en fruit verbouwd, erg lekker na weken lang alleen maar groente en fruit uit de diepvries.

Morgen verder naar Geraldton, niet op de fiets maar met de auto. Waarom ? Halverwege Carnarvon en Geraldton ligt het Shark Bay Marine en Francois Peron National Park, dit is een landtong van dik 200 km de oceaan in, ik wil daar erg graag heen maar 200 km heen en terug heb ik geen zin in, zeker omdat in het Shark Bay gebied wildkamperen streng verboden is wat betekent dat je aangewezen bent op Caravan Parks en die liggen erg onvoordelig voor een fietser (40 km vanaf Overlander Roadhouse: te dichtbij voor 1 dag, of 150 km en dat is net te ver bij windkracht 6 a 7).

Het wildkamperen is zowiezo op dit moment een probleem want door de aanhoudende droogte en hitte is er hier een totaalverbod op open vuur wat betekent dat ik bij elke warme hap of bak koffie een boete riskeer van minimaal AU$ 1000,- in het gunstigste geval (de politie), in het slechtste geval krijg je te maken met de boer van wie de grond is en die slaat waarschijnlijk je kop tussen je oren vandaan (als jouw vuurtje uit de hand loopt fikt zijn bedrijf tot de grond toe af, vandaar). Zeker met de grote bosbranden op dit moment in New South Wales en de droogste periode in jaren zijn er geen excuses.

‘T zal even wennen zijn 5 versnellingen inplaats van 27, maar wat wel lekker is is dat ik nu ook nog even Kalbari National Park meepak en dat ik een week meer heb om het gebied ten zuiden van Perth te verkennen. Ik heb nogal wat mensen uit die streek ontmoet die mij ervan overtuigd hebben dat het daar toch ook wel erg mooi is, vooral de Stirling Range met z’n toppen van rond de 1000 meter klinkt als een lekker stukkie fietsen).

Greets Karel.

Vorige - Volgende

Foto's

0fff0.jpg
0fff0.jpg
Doppie
ff27f.jpg
ff27f.jpg
Doppie
12bb7.jpg
12bb7.jpg
Doppie