Victoria reisblogs

Great Ocean Road

Annettoz was er (tot 08 apr 2005) Gepost op 08 apr 091 reacties

We zijn weer in de bewoonde wereld waar m'n mobiel bereik heeft en waar ik lekker een douche kan nemen!

We zijn vanochtend teruggekomen want de gehuurde auto moest voor 9 uur terugzijn. We hebben echt een heel erg leuke week gehad en de meeste rare en leuke, maar ook minder leuke dingen meegemaakt(die achteraf ook wel weer leuk zijn)

We gingen met z'n viertjes op pad. 2 Duitsers: Holger en Kisse. 1 Zweed: Thomas, en ikzelf. Allemaal St. Kilda-gangers.
Om acht uur 's ochtends (vorige week) stond er een felrode toeterende auto voor het hostel geparkeerd. Toen de deuren openvlogen stapten er drie verwilderde jongens met grote baarden uit. Thomas, Holle en Kisse. Ze kwamen mij ophalen om aan de tocht te beginnen. Terwijl mijn ouders thuis met kromme tenen zaten, stapte ik vol enthousiasme in bij deze drie relatief onbekende gasten om een week van de samenleving afgesneden te zijn.

Bij de supermarkt hebben we eten en drinken ingeslagen en begonnen aan de Great Ocean Road. Met goede muziek en een stralende zon hebben we vanaf onze luie autostoel de mooiste kustlijnen voorbij zien komen. Grote rotspartijen worden afgewisseld door mooie stranden en veel groen. Onze eerste echte stop was bij de Erskine Falls, bij Lorne. Een bordje aan het begin waarschuwde ons dat de wandeltocht alleen geschikt was voor "experienced bushwalkers", dat we uit moesten kijken voor slangen en voor vallende takken. Het bord negerend klommen we op onze slippers naar beneden. Na een paar uur over boomstammen, riviertjes en rotsen geklauterd te hebben besloten we om de nacht door te brengen in onze auto op de parkeerplaats. De achterste banken gooiden we helemaal plat en zo konden er krapjes vier mensen in slapen! De lege wijnzakken bleken uitermate geschikte kussens te zijn als je ze opblaast en afsluit en zo hadden we een luxe onderkomen voor de nacht.

De volgende ochtend stonden we stil met een lege accu. Kisse had per ongeluk in zijn slaap, met zijn voet de autolampen aangedaan. Na een uur gewacht te hebben op een voorbijganger stopte er eindelijk een auto die startkabels in de achterbak had liggen. Dankzij deze behulpzame Australier (die op alles voorbereid is) waren we weer snel op weg.

De volgende nacht was de meest bijzondere van de hele roadtrip. We reden op een onverlichte weg, op zoek naar een parkeerplaats voor de auto waar we geen rangers zouden tegenkomen. We zaten allemaal moe in te zakken tot Kisse plotseling keihard op de rem trapte en iedereen wakker schudde. Voor ons in de lichtstralen van de koplampen zat een koala midden op de weg. Hij ging niet aan de kant, maar bleef ons rustig aankijken. Meteen sprong iedereen de auto uit met de camera's in de aanslag, want normaal gesproken zie je ze alleen in de boom slapen en deze koala had nog iets bijzonders voor ons. Ze had namelijk een baby op haar rug! We hebben meteen een hele fotosessie gehouden. Terwijl we allemaal om de moeder en baby heen zaten, liet het kleintje zich opeens van haar rug vallen en viel op mijn schoot. Als een dolle begon hij tegen me op te klimmen en zijn dikke klauwen in me vast te haken. De moeder keek alleen maar toe en maakte zich nergens druk om. Ik heb het kleintje toen weer op zijn moeders' rug gezet waar het zich veilig in haar dikke vacht nestelde. Voor we verder gingen hebben we ze eerst van de weg gejaagd, zodat de volgende auto ze niet zou overrijden.

Een ander hoogtepunt van de trip waren de Twelve Apostels en Loch Ard Gorge. Beiden zijn flinke rotspartijen in de oceaan en zijn erg indrukwekkend. Door de kracht van de oceaan zijn hele stukken losgeslagen van het vaste land en staan nu midden in het water.

Elke avond hebben we gebruik gemaakt van de vaste barbecue's die overal langs de weg staan. Vraag alleen niet wat we gegeten hebben, want als je een kilo hamburgers koopt voor nog geen twee euro kan het nooit veel soeps zijn. Het vulde in ieder geval wel! 's Nachts hebben we op de mooiste plekken geslapen. Midden in eucalyptusbossen, naast rivieren en op gratis campings!

Op de terugweg naar Melbourne zijn we gestopt bij Bells Beach. Het beroemde strand waar de Rip Curl Surf wedstrijden gehouden worden. Tijd om ook weer eens het water in te gaan met een plank! De twee Duitsers hadden hun eigen surfplank en Thomas en ik hebben ze gehuurd bij een van de vele surfshops. Erg leuk en typisch Australisch, alleen was elke vierkante meter van de zee bezet door een surfer!

We dachten met onze levensstijl wat geld te besparen. Slapen in de auto, gratis barbecuen onderweg. Dit ging goed tot de laatste nacht! We hadden de auto geparkeerd middenin een woonwijk, terwijl wij gingen eten in de stad. Toen we midden in de nacht terugkwamen was onze achterruit eruit geslagen! We hebben geluk gehad dat er niks gestolen is. Waarschijnlijk heeft iemand het gehoord en zijn ze toen weggegaan want alle fototoestellen, paspoorten en discmans lagen nog op hun plek. Er waren duidelijk beschadigde plekken te zien van een koevoet. Die nacht hebben we bovenop de glassscherven geslapen. Toen we de auto terugbrachten naar de verhuurder moesten we 70 dollar betalen voor het raam. Daar baal je van als backpacker, want daar kan je weer vier nachten van slapen!!

Inmiddels zitten we weer in een hostel in St. Kilda, hebben de jongens hun baardjes afgeschoren en ruiken we weer fris. We hebben ons de hele week niet kunnen wassen. En dat terwijl we met z'n vieren in een auto hebben geslapen, tussen de open blikken tonijn, knoflook, pindakaas, 'cream corn' en champignons. Daarnaast lagen er nog halfnatte wetsuits te drogen en konden de zweetsokken ook niet gewassen worden!

Thomas is inmiddels vertrokken naar Brisbane en Kisse en Holle vertrekken over een week naar Perth. Ik zou de oostkust doen, maar ik moet stilletjes toegeven dat ik de Duitse Kisse met de dag interessanter ga vinden. Dus...wat zal ik doen?!Annettoz Positie 16458 (0 p.) Lid sinds 16-03-2009 Foto's en tips: 68 Blogs: 80 Fans: 7

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Thomas, ik, Kisse, Holger. Surfen bij Bells Beach!
blogfoto nr. 2
Ik bij de Twelve Apostels
blogfoto nr. 3
De babykoala bij mij op schoot
blogfoto nr. 4
Mooie kusten langs de Great Ocean Road
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Uitgeven die verhalen!!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.