Victoria reisblogs

De Parade

PaulineE was er (tot 04 jan 2006) Gepost op 01 aug 104 reacties

De Parade.

In keurige rijtjes springen ze in grote getale uit de branding op het strand en rennen ze achter elkaar richting de tribunes. Door de gangetjes in het beton vinden ze hun weg naar de duinen. Achter de tribunes duiken ze onder de vlonders door, naar hun hongerige kuikens, die al de hele dag op hun wachten.

Water valt in een regelmatig ritme, splash, splash, splash. Buiten is het grijs en in de camper is het klam. Het gesplash nodigt niet uit om op te staan. Naast gebrek aan zon is er geen schoon ondergoed. Splash, splash, sop, splash, sop, sop, het water in de wasemmer en het hemelwater beginnen een eigen lied.
Na het ontbijt rijden we door de regen de stad uit. Achter in de camper danst de waslijn vrolijk op en neer. Remmen, optrekken, rechts voorsorteren om op de kruising naar links af te slaan. Iedereen lijkt op weg naar familie of vrienden voor de zondag brunch. Als een ervaren rally navigator loods ik Bas met de Wicked camper door het verkeer.
Het circuit van Melbourne ligt achter ons. De weg naar Philip Island is rustig, iedereen zit nu aan tafel? Een paar uur later zitten ook wij aan tafel in de campingkeuken. De waslijn hangt onder het afdakje.
De Ozzies zijn op de borrel overgestapt en het is nog steeds rustig op straat. Later op de middag komt de zon te voorschijn en we rijden naar de Nobbies. Vanaf de zuid westelijke punt van het schiereiland kijken we uit op het wilde water van de Bass straat. Over een labyrint van vlonders en paden wandelen we langs de ruige kust. Een enorme zeehonden kolonie ligt op de grillige rotsformaties in zee te zonnen, na een drukke dag lekker uitbuiken en socialiseren met familie en vrienden. Door een verrekijker gluren we naar hun geluier.
Op de kust, hoog boven de oceaan, nestelen vogels. In holen en grote graspollen zien we verlaten jongen die gillen om hun ouders. Het water van de zuidelijke oceaan beukt op de rotsen en in de blowholes en besproeit de vogels, vegetatie en zijn bespieders.

©Pauline

verder lezen: Op reis met juffrouw JanniePaulineE Positie 5425 (0 p.) Lid sinds 22-02-2010 Foto's en tips: 70 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De truc met de truck
4 1
Gepost op 03 juli
Soedan
Bij nader inzien
0 3
Gepost op 27 juli
Nederland Zuid-Holland
Morning Glory deel 2
0 3
Gepost op 08 april
Cambodja Phnom-Penh

Reacties bij deze blog

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Ha ha, ik herinner me als de dag van gisteren dat we daar zaten, al is het (misschien wel op de dag af) al 10 jaar geleden. Het meeleven met de beestjes die teruggetrokken worden door de branding, schitterend. Zo te horen is het wel heel erg toeristisch geworden, maar dat schijnt het lot te zijn van leuke bestemmingen. Zelf vond ik het leukst om te zien hoe ze naast de vlonders liepen te waggelen, terwijl 99% van de bezoekers ze dan geeneens opmerkt.

Maar wat ik helemaal geweldig vind: Slim Dusty, na 3 uur braaf 110 rijden in de Great Sandy, heb ik even vol gas gegeven, pedal to the metal en brullen maar: "I like to drink with Daryll, coz' Daryll is me mate"

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Heel mooi beschreven. Vóór ons vertrek naar Australie destijds hadden we dit ook gepland, maar uiteindelijk is het er niet van gekomen. Ik weet niet zo goed of we nu iets hebben gemist of juist niet. Lijkt me erg leuk te zien aan de ene kant, maar wat jammer dat alles weer zo commercieel wordt gemaakt. Goed verhaal!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goede beschrijving van dit toeristenspektakel!

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Wat vreselijk toeristisch zeg.... wij zijn er een paar jaar geleden geweest en toen was het al toeristisch, maar niet zo met die borden en omroep............
Het zijn wel prachtige beestjes he! Leuk beschreven!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.