Victoria reisblogs

Grampians NP deel 2

soesje76 was er (tot 09 feb 2010) Gepost op 10 feb 100 reacties

09-02-2010

Om 06:30 ging de wekker af, wat een tijd en dat op vakantie. Maar Jack was er al uit en had het vuur al aan om eitjes te bakken en ook het water voor de koffie stond al op. Een regenwater douche geloofden we wel dus we waren mooi op tijd weg, Op naar de Mackenzie falls ongeveer 10 min rijden met de auto en toen een half uurtje naar beneden klimmen het ravijn in. Doordat het nog vroeg was hadden we de waterval voor ons zelf en kon ik mooi eens proberen om met mijn sluitertijden te spelen (camera). Ik ga zo als ik klaar ben met dit verslag de 195 foto’s van de afgelopen 2 dagen even bekijken en opschonen, (kan vaak meer dan de helft weg) beter een foto teveel gemaakt dan het momnet gemist is dan ook het nieuwe motto.
Na de waterval gingen we door richting Billimina Shelter, via een 4wd pad, nou dat was me met recht een pad die alleen toegankelijk is voor 4wd auto’s het begin ging over een redelijk pad omhoog, maar daarna moesten we via een pad met alleen maar rotsen en bulten naar beneden, maar Jack heeft goed zijn best gedaan en heeft ons veilig naar beneden gereden, we gingen verder over een zandpad en kwamen daar onze eerste emoes tegen ze doken alleen te snel de bosjes weer in om een foto te maken, dit is ook het geval met alle papagaaien (rood/blauwe, zwart/rode, zwart/gele, witte en een grijs/roze).
Even dachten we dat we de shelter hadden bereikt want in de verte zagen we een aantal auto’s staan, maar de auto’s waren van de parkbrandweer die hier een oefening hadden, en dit was een oefening waar wij erg jaloers op zijn, het was namelijk met een helikopter, ze werden naar een berg gevlogen en daar afgezet en later weer opgehaald, meteen maar even een praatje met de ranger gemaakt hij vertelde ons dat er twee weken geleden nog een bosbrand was geweest en er 800 hectare bos was verbrand.
Billimina Shelter is een plaats/Rots waar de Aboriginals vroeger leefden en hier zouden rots tekeningen zijn, misschien zijn wij onze vorige vakantie verwent geraakt maar behalve 2 kleine poppetjes was er weinig te zien. En dan te bedenken dat we bijna een uur in de hitte hebben gelopen en al hyperventilerend boven kwamen (nou ja ik dan).
De camp site die we gingen zoeken aan deze kant van het park was niet veel en in de verte zagen we donkere wolken aan komen dus hebben we besloten maar richting bewoonde wereld terug te keren en dan lekker misschien kunnen te plonsen in een zwembad (hebben we net gedaan, ik zit nog in mijn badpak) dus op naar Hamilton en daar een kleine top tourist camping gezocht (hier krijgen we korting) er is een mooie BBQ ruimte met picknick tafel en niet te vergeten gratis internet, bij het inchecken vroeg die jongen of we een laptop hadden want dan kregen we de code mee. Dus we kunnen even lekker al de mailtjes lezen en beantwoorden. Morgen gaan we maar eventjes alle vuile kleding wassen dus we blijven hier lekker een dagje luieren….

soesje76 Positie 5493 (0 p.) Lid sinds 31-10-2009 Foto's en tips: 30 Blogs: 8 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Grampians NP
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Great Ocean Road
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Great Ocean Road
Stopover Singapore deel 3
0 0
Gepost op 10 februari
Singapore Singapore

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.