Victoria reisblogs

Grampians NP

soesje76 was er (tot 09 feb 2010) Gepost op 10 feb 100 reacties

08-02-2010

Vanmorgen zijn we vertrokken naar Grampians NP, het nationaal park ligt iets meer het binnenland van de staat Victoria in en begint bij Mount Abrupt, daarna via de smalle berg weggetjes naar boven en beneden gekronkeld om vervolgens bij het Boroko look out point aan te komen, hier heb je een prachtig uitzicht over het nationaal park, wel kon je nog goed de gevolgen zien van de grote bosbrand die er in 2006 is geweest 45 procent van het park was toen verbrand.
Daarna door naar het Reed look out point, hier kon je via een voet pad van ongeveer 20 min. Naar de overhangende rots wandelen. Het valt niet mee bij over de dertig graden een berg pad te bewandelen, naar beneden gaat nog wel, maar ja je moet ook weer terug omhoog. Gelukkig hadden we water bij ons want het vocht verliet met straaltjes ons lichaam. We vonden het ook na deze klim wel genoeg voor vandaag en gingen op zoek naar een camp site…
Via een gravelroad zijn we richting Smith Mill gereden waar een prima campsite was, bushWC, bushbarbie en een bushdouche( een emmer met aan de onderkant een douchekop), dus emmer vullen met regen water, emmer op hijsen en afkoelen maar. We zaten net lekker, en hoorde ik wat bewegen, en ja hoor 3 kangoeroes, 2 grote en een kleintje ik moest snel mijn camera uit de auto pakken om wat foto’s te maken van het prille gezinnetje. Daarna ging Jack hout sprokkelen want er moest op vuur worden gekookt. Broodjes hamburger met gebakken aardappels en paprika. Erg lekker weer.
Na de afwas moest het vuurtje natuurlijk blijven branden (wel gezellig hoor in het bos meerdere vuurtjes, ik denk dat er ongeveer 8 a 10 mensen waren.) we gingen om een uur of tien ons klaar maken om te slapen, want morgen ochtend staat de klim naar de waterval op het programma (dan is het nog niet zo heet)

soesje76 Positie 5678 (0 p.) Lid sinds 31-10-2009 Foto's en tips: 30 Blogs: 8 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Grampians NP deel 2
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Great Ocean Road
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Great Ocean Road
Stopover Singapore deel 3
0 0
Gepost op 10 februari
Singapore Singapore

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.