Victoria reisblogs

North Grampians

ajvermeer is er nu(tot 07 jul 2009) Gepost op 07 jul 093 reacties

7 Juli Warrnambool – Halls Gap 252 km
Zo vandaag in een totaal andere omgeving terecht gekomen. We zijn vanochtend van Warrnambool naar Halls Gap in de Northern Grampians gereden. Na het verlaten van de camping eerst inkopen gedaan in Warrnambool bij de Woolworth. En daar dus weer de nodige Nederlandse dingetjes meegenomen zoals drop, hagelslag, ontbijtkoek, ketjap voor de nasi en ook mergpijpjes voor bij de koffie. Wat in Badhurst niet lukte, was nu totaal geen probleem. Nu vond Natasja Tauge in blik en ik zelf vond het in de versafdeling. Dus hebben we verse taugé in de nasi. De overgang van het lanschap is verbazingwekkend. Van de rotsachtige kust naar de weidsheid om richting Grampians te rijden en dan plotseling liggen die bergen er in 1 keer. Dan moet je echt wel een aantal versnellingen terug als je daar tegen op moet. Bij aankomst in Halss gap eerst een plaats op de camping geregeld en daarna rustig koffie gedronke. Vervolgens naar de VVV en daar nagevraagd wat er in een middag goed te doen was. We kregen op om eerst de Boroka Lookout te doen, daarna konden we naar Mc Kenzie Falls en als laatste de Reed lookout te doen terwijl het als tegen zonsondergang liep. Bij de eertste Lookout zagen we schitterend het dorp Halls gap en onze campingplaats liggen maar we stonden aan de schaduwkant en vol in de wind, dus waren we hier snel weg. Vervolgens naar de Mc Kenzie Falls en daar voor het eerst rustig een Kangaroe kunnen fotograferen. IN het gebied rond Halls Gap zin in feb 2006 ookfikse bosbranden geweest. In de receptie van de camping hangt een foto colllage waarin je kunt zien hoe dicht het vuur de camping genaderd is. Als je de 1.5 km loopt van de parkeerplaats naar de waterval kun je goed zien hoe het vuur alles weet te verteren. Ook is mooi te zien hoe het zgn Kangaroogras zicht hetsteld als er een keer vuur overheen geweest is. R staat zelfs een speciaalinfo bord over langs de route. De waterval zelf is niet veel op dit moment vergeleken met de breedte welke hij weet te halen volgens de foto’s in het infoboekje van North Grampians. Morgen zullen we als het droog is de wandelroute naar de Pinnacle gaan doen wat een van de bekendste uitkijkpunten van de Grampians is.Als je het infoboekje leest is het een leuke route om er te komen en we zullen het wel meemaken. Vervolgens zetten we de neus van de Camper naar het westen en gaan we langzaam aan richting Adelaide.
Tot tikkens de 4V’s

ajvermeer Positie 17938 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Geachte familie V1t/m 4. Tja, en wij maar werken........ Ik geloof dat jullie wel genieten, maar dat was natuurlijk ook de bedoeling. Hopelijk heb je ook genoeg ruimte op je camera om ook alle foto's op te slaan. Wij komen natuurlijk graag een keertje kijken, natuurlijk wel met eten erbij.
Geniet verder van alle goede dingen van het leven en alles wat daarbij komt kijken.

Met de hartelijke groeten uit het mooi Leiden van ons beiden.

ajvermeer

Door: ajvermeer • Geplaatst op

Hoi Roland, Ik ga nu nog wat foto's uploaden het is hier nu lokaal 20;30 EN BOKKEKOUD IN DE BERGEN.

Door: • Geplaatst op

Hoi 4V's!
Jullie 2 blogs kwamen vanmorgen om 10.30 uur binnen. Ik wilde juist een kleine pauze inlassen, dus dat kwam mooi uit! Vanmorgen hebben we aan de beschuit met muisjes gezeten, Alex de trotse vader zit gelukkig inmiddels alweer tegenover mij over techniek te praten met zijn collega Dijkhof!

Jullie maken momenteel leuke dingen mee zeg! Het is te hopen dat die regen wat minder wordt aldaar, alhier vanmorgen ook wat minder weer, buien in Alkmaar, momenteel ook bewolkt maar niet koud!

Ik ga weer even los op enkele managementvisies ivm de eventueel te vormen jointventure met TenneT,
veel plezier jullie aldaar tussen de kangaroe's, ik nu alweer nieuwsgierig naar de volgende nieuwsflits, groetjes Roland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.