Victoria reisblogs

Vervolg GOR & Twelve Apostels

ajvermeer was er (tot 06 jul 2009) Gepost op 07 jul 091 reacties

Weblog 6 Juli Kennett River- Warrnambool 192km
Vandaag het vervolg van Great Ocean Road incl. een bezoek aan The Twelve Apostels.
Vanochtend was qua weer onze slechtste dag tot nu toe het regende al toen we ons gingen aankleden en tegen de tijd dat we de camping afreden was het nog steeds erg slecht. Natasja was na het aankleden even naar de bomen tegenover het toiletgebouw gelopen en had volgens haar oogcontact met een van de daar aanwezige Koala’s in de boom. Later dat we vertrokken nogmaals over de camping langs de bomen gereden waar we ze steeds hadden zien zitten en nu zaten ze helemaal opgerold op een tak. Ook zij zijn niet echt weg van regen. Van de man in de receptie de tip gehad dat als we voldoende tijd hadden om even een korte wandeling van c,a, een half uur te maken in Maids rest net voorbij Apollo Bay. Dit is een heel leuk klein stukje rainforest waar je een leuke indruk krijgt van hoe het rainforest in elkaar zit. Het was net opgehouden met regenen toen we daar aankwamen en dus hebben we eerst deze wandeling gedaan voordat we naar de Twelve Apostels doorgereden zijn. Tegen de tijd dat we daar aankwamen was de lucht mooi opengebroken en was het toch mooi weer om de nodige foto’s te maken van deze indrukwekkende vergezichten.
Hier kun je goed zien hoe de branding continue op de rotsformaties beukt en dat de rotsen aan de onderkant helemaal wegslijten. Het geheel is enorm grillig en indrukwekkend tegelijkertijd. De Twelve Apostls kun je vanaf verschillende plaatsen zien maar wij hebben ons tot twee plaatsen beperkt. Het officiële uitkijkpunt en we zijn bij Loch Ard Gorge geweest. Dit is een voor australie heel bekende shipwreck plaats. Er is ook een herdenkingsplaat voor de overledenen van een daar gestrand schip plus een verhaal over een bemanningslid plus een passagier welke daar als twee van de weinige overlevenden. Zo vandaag weer een ander internetnetwerk en weer een andere provider dus we slaan het verhaal weer op en gaan vrolijk verder. Gisteren heeft iedereen zoveel te lezen en zoveel te zien gekregen op het internet dat men wel weer even bij is met wat wij hier zo al doen. Morgen gaat de neus naar het Noorden en gaan we vanuit Warrnambool omhoog richting Halls Gap. Daar zullen we weer een van de meest bekende uikkijkpunten van The Grampians n.l. The Pinnacle. Er zijn in de Grampians zoveel mooie plekjes dat we hier waarschijnlijk niet in 1 dag doorheen komen. We hebben de tijd dus gaan werustig aan beginnen. Tot de volgende Blog A G W N

ajvermeer Positie 17938 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Reacties bij deze blog

smjansen

Door: smjansen • Geplaatst op

Dat is wat je noemt mazzel hebben. Vertrekken met regen (ach je hoeft toch geen tent op te vouwen) en dan eerst een stukje moeten rijden en als je dan wilt wandelen in een subtropisch regenwoud is het weer droog. Toch raar voor een regenwoud.
En als je dan bij 1 van de hoogtepunten van de reis bent, zijn de wolken bijna verdwenen (toch maar goed dat het zo hard waait) en heb je het zonnetje in de rug. Mooie foto's van de 12 Apostelen, hoeveel zijn het er nu? Hebben jullie ze nog geteld?
Meteen maar doorgestoken naar de Grampians en heel slim eerst boodschappen gedaan (was het soms een tip?). Morgen nog lekker wandelen en dan verder ri. Adelaide. Handig he, die Big4 campings, je weet gewoon dat het goed is.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.