Victoria reisblogs

Even doorsteken richting Melbourne

ajvermeer was er(tot 02 jul 2009) Gepost op 02 jul 093 reacties

Reisverslag van Badhurst – Wodonga 457 km

Eerst nog even terugkomen op de blog van gisteren. Deze was niet geheel compleet en de twee aanvullingen welke ik vergeten was wil ik jullie toch niet onthouden.
Allereerst wou ik even zeggen dat we daar in Badhurst in de supermarkt een stelling met Nederlandse producten vonden en we dus nu hagelslag uit Tilburg in de camper hebben en mergpijpjes bij de koffie hebben. Verder wou Werner heel graag dropjes hebben en daar was ook een hele keuze in. Daarna gingen we naar een grote groentezaak waar Gery op jacht ging naar Tauge maar ik wer d aangesproken door een oudere medewerker welke vroeg waar ik naar op zoek was. Getracht hem uit te leggen waar we naar zochten maar hij vertelde dat daar in de Outback geen klanten voor te vinden zijn. Hij gaf aan ook een aantal jaren in Sydney gewerkt te hebben maar dat jachtige leven daar beviel hem niet en nu zat hij weer lekker rustig in de zaak in badhurst. Leuk om van zo’n man te horen dat ze het zelf 150km landinwaarts vanaf syney al de outback noemen.
Zo en dan nu vandaag. Je moet ergens vaart maken om meer in het zuiden te komen en wij hebben dat vandaag gedaan vandaag twee wegen gereden, de mid western highway en de olympic highway.
Beide zijn veredelde provinciale wegen zoals bij ons b.v. de A C de Graafweg . de condities waren op sommige plaatsen niet al te best en een gemiddelde halen van 75 a 80 km per uur is dan ook max.
Wel zijn er zeer brede weglopende bermen waar je ook een enorme hoeveel heid troep ziet zoals kapotgereden banden, dode kangaroos en nog veel meer rotzooi. Wat wel leuk is, is de herkenning van wat je gewend bent te zien in Flying docters, n.l. het dwars parkeren tegen de stoepen aan. In veel plaatsjes waar we doorheen kwamen zag je de auto’s dus ook op die manier staan. Verder word je gewoon opgedrukt door grote Amerikaanse trucks met een dubbele trailer er achter . terwijl je zelf al 95 a 100 rijd zitten zij je gewoon op te drukken en we zijn zelfs door dat soort jongens ingehaald als ze ook maar even een gat zagen wat groot genoeg was om de hele combinatie naar rechts te gooien. (JA denk goed na het is links rijden en dus rechts inhalen) Verder maak je het mee dat je soms kilometers voor en achter je geen enkele andere weggebruiker ziet rijden. In de buurt van Albury werd het echter weer een stuk drukker en nu staan we vrij dicht naast een nieuw aangelegde Highway maar daar hoor je binnen in de camper weinig van. De Australiërs staan gewoon worsten te BBQ-en in de buitenlucht terwijl het toch echt niet warmer is dan een graad of 5 hier op het moment.
We hebben voor morgen een aantal opties doorgekregen van de receptionist hier. We kunnen als we dat willen naar de sneeuw op Mnt Buller wat c.a 125 km hier vandaan is of we kunnen rustig een binnendoor route rijden via Yea en dan richting Yarra Glen waarbijj we dan vol door het gebied heen gaan waar afgelopen zomer de emorme bushfires gewoed hebben zoals de man het zo mooi uitdrukt in het Australisch. Morgen in ieder geval geen 7 uur rijden maar ook weer de nodige dingen zien .
Gery is druk met warm eten en ik zal zo meteen nog wat extra foto,s op de fotopagina bijplaatsen.( bericht opgesteld Wodonga local time 18:30) Tot tikkens A G W N

ajvermeer Positie 17985 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Zo, we hebben de internetverbinding weer aan de praat. Vandaag even de blogs verder lezen en alle foto's bekijken. Groeten uit heerhugowaard

Door: • Geplaatst op

Hallo Fam,

Terwijl jullie in barre winterse omstandigheden door Australie knallen, staan wij hier met de collega's van Alliander te BBQ-en in een drukkende hitte! Geen 5 graden zoals daar maar een warmte waarbij het op een gegeven ogenblik lekker is om in de schaduw te staan! Het vlees was goed, het bier fantastisch, maar we moesten met beleid drinken aldus Edwin Groot, die het praatje hielt. Verder weinig bijzonderheden in zijn woordje, Vatafall had het geld overgemaakt aldus Edwin en Nancy had haar zoon gekregen op 1 juli (volgens mij noemen ze hem Matz).

OK, inmiddels alweer vrijdagochtend, Alex en ik zijn weer gestart, enorm genoten van jullie verhaal over de highway en het rijgedrag aldaar (is even stoppen langs de kant van de weg geen optie om die jongens er langs te laten) Veel plezieren tot blogs, Roland

smjansen

Door: smjansen • Geplaatst op

En wat vind Werner ervan als er zo'n ":Roadtrain" voorbij komt sjezen. Is hij dan nog een beetje te houden of doet hij zijn ogen dicht omdat hij ze niet wil zien. Het moet toch kriebelen zo'n grote bak.
Hoe is de stand nu, hebben jullie nu meer dode dan levende kangaroes gezien of valt de teller nog de goede kant op? En koalas die al in de bomen zien zitten?
Het is hier nog steeds prachtig weer 25 graden en een mooie zon. Zelf mag ik er nu 3 dagen van gaan genieten maar het schijnt morgen te gaan regenen. We denken wel wat warmte jullie kant op;-))
Groetjes,
Sonja

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.