Victoria foto's & tips

'458853' door viona '458853' door viona

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Koala (in een...verke

viona

Deze koala zat in de verkeerde boom (niet de eucalyptusboom waarvan ze eten) aan de rand van de weg waar wij reden. Hierdoor zat hij op ooghoogte, anders dan de andere koala's die hoog boven ons zaten. De vraag is: wie bekijkt wie nu eigenlijk? Grappig!

'499270' door dreamer666 '499270' door dreamer666

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Pier @ Mornington...P

dreamer666

Een minder bekende toeristisch schiereiland niet zo ver van Melbourne. Vroeger voor er naar Bali en ander tropische eilanden gegaan werd was het een toeristische trekpleister voor de strandliefhebbers van Australië en nu is het een beetje een vergane glorie. Het staat bekend om zijn vele mooie piertjes.

'499776' door dreamer666 '499776' door dreamer666

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Alfred Nicholas...Mem

dreamer666

Een niet zo bekend Park in de Dandenong Ranges, niet zo ver van Melbourne. Een echte aanrader voor liefhebbers van bloemen en planten. De prachtige vijver met zijn mooie bruggetjes levert vooral in de herfst een mooi kleurrijk en romantisch plaatje op.

'180369' door Marieke7 '180369' door Marieke7

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

The Twelve Apostles

Marieke7

Aangezien het bewolkt was en leek te gaan regenen, hielden we er eigenlijk rekening mee niet zo'n mooie zonsondergang te zien te krijgen bij de (helaas geen 12 meer) apostelen. Maar het werd prachtig, de kleuren waren schitterend en de regen in de verte maakte het heel bijzonder. Hopelijk komt dat op deze foto goed naar voren.

'461677' door viona '461677' door viona

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

De zeldzame Echidna,.

viona

In de buurt van The Grampians, bij een grotschildering van Aboriginals, waar wij als enige toeristen waren, hoorden wij opeens wat geritsel. We wachten (doodstil) af en deze echidna kwam tevoorschijn. We hebben hem lekker z'n gang zien gaan, af en toe zijn neus/mond in de aarde duwend en weer wat verder schuifelend. Naast het vogelbekdier is dit het enige zoogdier dat eieren legt en zeldzaam om te zien. Dus heel bijzonder om meegemaakt te hebben!!

'515080' door sooj '515080' door sooj

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Great Otway NP

sooj

Halverwege doorkruist Great Ocean Road het Great Otway National Park. Wij kampeerden in Bimbi Park, verscholen in het nationaal park met accommodatie voor ieders budget. Leuke extra zijn de koala's als buren. Deze beer zat op enkele meters van onze tent en liet 's nachts enkele malen zijn luide grom horen. Een bulderende verrassing. Hou de ogen open op de weg van Great Ocean Road naar Bimbi Park, ook daar zagen we meerdere koala's. // Info: www.bimbipark.com.au

'488871' door scorpio62 '488871' door scorpio62

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Twelve Apostles

scorpio62

The great ocean road in Victoria, Australie is een prachtige, gratis, bezienswaardigheid. Wij reden deze prachtige route twee keer. Een keer met slecht, regenachtig weer van west naar oost en een keer met goed, zonnig weer andersom. Je ziet dezelfde prachtige omgeving twee keer vanuit een andere invalshoek en ook nog eens in een ander weertype wat voor fotografie prachtig uitpakt! Als je de kans hebt: Doen! Overigens is het jammer dat de tand des tijds de apostelen aardig uit dunt. Dus wees er op tijd bij ;-)

'488460' door Doekemeijer '488460' door Doekemeijer

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Ik wil zwemmen!!

Doekemeijer

Australië met prachtige stranden. Alleen jammer dat je niet overal mag zwemmen. Sterker nog langs hele grote stukken kust wordt het afgeraden om zelfs maar pootje te baden en dit allemaal vanwege de kwallen en de zoutwaterkrokodillen. Maar goed het blijft een mooi tropisch gezicht zo'n Bounty strand.

'491407' door viona '491407' door viona

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Ik zie je wel, dacht.

viona

Voor het kleine dorpje Port Fairy ligt Griffiths Island, waar je over een brug naartoe kunt lopen. Wij waren net voor en tijdens zonsondergang op het eiland. De vogels kwetteren nog een keer en trekken zich dan terug, een kangaroo kwam langs hoppen over de rotsen voor de kust en at wat blaadjes. Het was een zeer serene, rustgevende plek. Er leven veel vogelsoorten op Griffiths eiland en 1 ervan is de pelikaan. Dit stel zagen wij rustig zitten, wat in hun veren pikken en zij maakten zich klaar voor de avond, ongestoord door onze aanwezigheid. Alhoewel, de voorste hield ons toch wel in de gaten..., "wat zijn dat voor rare vogels" ;-)

'164040' door dreamer666 '164040' door dreamer666

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Mooi plekje

dreamer666

Dit is één van de vele prachtige rotsformaties in Campbell National Park

'460336' door rosalievandermark '460336' door rosalievandermark

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Koala

rosalievandermark

Australië, Great Otway National Park. Dit is de plek om de snoezige koala's te spotten. It's a lucky day, we spotten een baby koala, laag in de boom. Een prachtig gezicht waar we wel uren naar konden kijken totdat mama eraan kwam.

'499877' door dreamer666 '499877' door dreamer666

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Kookaburra

dreamer666

Het is de grootste ijsvogelsoort die er bestaat. In tegenstelling tot andere ijsvogels jaagt hij niet op vis maar op kleine landdieren zoals insecten,slakken,kikkers. Hij wordt ook de lachvogel genoemd door zijn karakteristieke roep.

'173394' door jasper85 '173394' door jasper85

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Zonsondergang 12...Ap

jasper85

De bekendste en mooiste look-out langs "the Great Ocean Road"

'353547' door meeko '353547' door meeko

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Yarra Valley

meeko

Het prachtige landschap van Yarra Valley waar wij bijna de gehele dag doorheen hebben gereden! Zoals jullie wellicht zullen zien betreft het hier een winerie, een van de vele die in dit gebied gehuisvest zijn. Wij hebben hier de gehele dag een wijnproeverij gehad, ofwel meerdere proeverijen :-) Als ik met mijn man hier zou zijn geweest zouden we zeer hoogstwaarschijnlijk niet een gehele dag hebben uitgetrokken om wijnen te gaan proeven, maar nu was ik hier voor mijn werk. En we moesten een programma volgen, heel vervelend ;-) De hele dag zijn we van winerie naar winerie getrokken (met een busje, we werden gereden, heel verstandig overigens) en ik moet zeggen, het was hartstikke leuk. Ontzettend veel geleerd over de verschillende smaken, mooie wijnkelders gezien en uiteraard heerlijk geproefd. En genoten van de schitterende omgeving................tussen de bedrijven door!

'149508' door Nancy Carels '149508' door Nancy Carels

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

The sea and I

Nancy Carels

heel heel vroeg in de ochtend was de zee van mij alleen in Apollo Bay, heerlijk een beetje rondstruinen in alle rust VOOR HET BESTE RESULTAAT VOLLEDIG OPENEN

'510194' door nathaliebeersma '510194' door nathaliebeersma

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Voetstappen in de...o

nathaliebeersma

Deze foto is genomen in Grampians National Park in Victoria in Australië, op woensdag 3 juli 2013 rond 10.00 uur. `De laatste mist komt als rook boven het bos uit met daarboven het vuur van het eerste zonlicht. Vanmorgen ga ik het nationale park verkennen. In de ochtendzon volg ik het wandelpad, zo’n zeven kilometer lang. De rode rotsen van de outback hebben plaats gemaakt voor grijze. Vanaf de Pinnacles, de bergtop, heb ik een prachtig uitzicht over het dichte woud, de rotsen en het meer met de stuwdam. Ik voel me machtig, als op de top van de wereld. You raise me up so I can stand on mountains. Leave me where I am having fun, lion in the morning sun. Op mijn weg terug passeer ik een klein watervalletje. Achter het stroompje staand lijkt het op de foto net of ik aan het douchen ben. Het laatste deel van de afdaling is door de Grand Canyon, een relatief smalle kloof van grijze rotsen en een beekje. Ik volg het pad van planken hier doorheen, dat veilig is gemaakt met een leuning van ijzeren buizen.’

'394336' door meeko '394336' door meeko

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Apostelen!

meeko

De Twaalf Apostelen (The Twelve Apostles) is een formatie van 12 rotsen aan de zuidkust van Australië in de staat Victoria. Ze zijn genoemd naar de twaalf apostelen van Jezus. Niet alle apostelen staan nog overeind hoor, in de loop der jaren heeft erosie toegeslagen en zijn er een aantal gesneuveld. De rotsen zijn van kalkzandsteen en steken vlak voor het zandstrand van het Port Campbell National Park op uit zee. Deze prachtige kust maakt deel uit van de Great Ocean Road, een kustroute vol hoogtepunten!

'345760' door meeko '345760' door meeko

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Regenboog over Yarra.

meeko

In ca. 1 uur rijden vanaf Melbourne kom je aan bij de wijngaarden en dorpjes van Yarra Valley, een uitgestrekt gebied. Uiteraard hebben we wat wineries bezocht en genoten van de meest heerlijke wijnen en hapjes, de omgeving is er ook erg mooi. Op een gegeven moment zagen we deze regenboog boven een van de wineries, erg mooi.

'498295' door RoyanvanVelse '498295' door RoyanvanVelse

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Pulpit Rock

RoyanvanVelse

De Pulpit Rock is een bekende rots in het zuiden van Victoria. Het ligt voor Cape Schanck, een kaap die eeen natuurlijke grens vormt tussen het ruige oceaanwater en de rustigere water van Western Port.

'254202' door scubasheila '254202' door scubasheila

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

De perfecte...onderbr

scubasheila

De route van Adelaide naar Sydney is één van Australiës saaiste ritten. Met name als je via het binnenland terug gaat. Nadat mijn man en ik Ballarat waren gepasseerd, werden we plotseling verrast door een schitterende wolkenhemel, terwijl de laatste zonnestralen van de dag het ruige landschap streelde. Wat een aanblik! Wij stopten onmiddelijk de auto en hebben de tijd genomen om schitterende foto's te maken. Puur door de weersomstandigheden was dit de perfecte onderbreking van onze saaie rit. Niet alleen het landschap legden we vast, maar het was ook de perfecte achtergrond voor een foto sessie van elkaar. Deze foto's kan ik niet plaatsen, want dat is terecht tegen de regels. Máár.. mijn profielfoto komt dus uit deze serie (inmiddels is deze weer eens gewijzigd).

'524743' door neretslok '524743' door neretslok

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Kanga's

neretslok

Ze kijken een beetje sullig, maar leuk zijn ze wel. Lekker aan het grazen in het landschap. Wij konden vrij dichtbij komen. Kijk wel uit met deze dieren, want ze zijn niet altijd lief, en kunnen soms verrassend uit de hoek komen!

'280473' door tejbusio '280473' door tejbusio

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Yawning Tasmanian...D

tejbusio

Geen katje om zonder handschoenen te pakken! De Tasmanian Devil wordt met uitsterven bedreigd door een besmettelijke vorm van kanker. In Healesville Sanctuary kunnen ze je van alles vertellen over het 'Save the Tasmanian Devil Program'. En waarom ze nu eigenlijk 'devil' heten? Luister maar eens op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=E3RjAh8PRTQ&feature=related

'460132' door akerkvliet '460132' door akerkvliet

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Salamadertje

akerkvliet

Je komt ze ook overal tegen, ik had het geluk dat deze lekker bleef zitten, ook omdat het ook lekker was op de trappen van een monument die ik heb bezocht nabij de Macedon Ranges in Victoria.

'366623' door meeko '366623' door meeko

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Loch Ard Gorge

meeko

De Loch Ard Gorge hoort bij het Port Campbell National Park in Victoria, Australië. Een kleine 10 minuten rijden vanaf de welbekende twaalf apostelen. Een duidelijk voorbeeld wat erosie in de loop der jaren kan ‘aanrichten’. De kloof is genoemd naar de klipper ‘Loch Ard’, welke schipbreuk (shipwreck coast is de naam van deze kust) heeft geleden dichtbij Muttonbird-eiland op 1 juni 1878. Het schip was bijna ten einde van een 3 maanden durende reis van Engeland naar Melbourne. Van de 45 passagiers en werklieden waren er maar 2 overlevenden, Tom Pearce, een leerjongen op het schip en Eva Carmichael, een Ierse vrouw die zou gaan emigreren met haar familie. Beide waren 18 jaar oud. Als je de Great Ocean Road rijdt, dan kom je langs deze prachtige, indrukwekkende kust!