Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria image

Backhome for the first time

Victoria
Australië
Akerkvliet

Backhome for the first time

Om verder te gaan over mijn leven in Oz zal er nu iets verder op ingaan. Ik ben in Williamstown geboren en heb hier tot mijn 6de gewoond daarna zijn wij verhuist naar een geweldige woning in Seddon, enorme tuin en schuur waar ik allerlei avonturen heb beleefd samen met mijn oudere broer. Ondertussen hadden mijn ouders genoeg geld gespaard om een huis te laten bouwen in Keysborough een huis van baksteen, en gelijkvloers met de meest prachtige hardhoutenvloer die je maar kan bedenken. Perfect voor kinderen om op te kunnen glijden vooral als het in was was gezet en ook de nodige blauwe plekken opgelopen.

In de vakantie naar het strand, veel geld was er niet maar zoals ik al zei water en zand is voor een kind voldoende. Edithvale was het dichtstbijzijnde strand niet het meest fijne omdat er een rioolpijp in uitkwam. Hier heb ik leren zwemmen en dat was wel nodig om de drollen voor te zijn...

In Dandenong voor het eerst naar het zwembad samen met mijn oudere broer in de door ons moeder gebreide zwembroek, en dat hebben wij geweten lekker het water in maar als je eruit kwam, een zwembroek die 10 x zo groot was geworden met genoeg water er in om een kleine zwembad te vullen, op het moment een en al schaamte, maar nu moeten wij erom lachen.We zijn er ook nooit meer geweest. Volgens mij zijn er ook een paar kinderen in mijn zwembroek terecht gekomen en ze zijn nooit meer teruggevonden? ha ha !!

Op naar Frankston Beach wat mooier en schoner en ook wat ouder en iets minder wijs, ik had een duikers mes gekocht en mijn broer had een mes van mijn vader, en wat gingen wij doen van de pier af duiken op haaien jacht !! in navolging van de serie Tarzan met Johnny Weissmuller, hoe stom kan je zijn, maar wat een lol hebben wij gehad, en waren we een haai tegengekomen had deze meer lol gehad !!

Mijn vader had eindelijke een grotere auto gekocht een station en wij met z'n 6 er in op naar Emerald Lake, wat een weg een en al gaten in de weg en wij bulten op ons hoofd, mijn vader hield van doorrijden! Bij aankomst tijd om te gaan zwemmen, dat heeft maar kort geduurd, slangen in het water en daar wilden wij het water niet mee delen en zeker niet zonder mijn duikers mes die mijn vader had afgepakt na onze stunt in Frankston.

Tijd voor de Barbie ! lekker vet schapenvlees, als ik nu zie moet ik nog de andere kant opkijken, het zag er zo onsmakelijk uit, grootte klodders vet en weinig vlees en de geur !!

Toen ik uiteindelijke geld bij elkaar had gespaard om terug te gaan, kon ik niet wachten en bij aankomst, tranen in mijn ogen ik was weer thuis. Ondertussen ben ik nu 7 keer terug geweest, en als daar bent gaat mijn Nederlands met sprongen achteruit.... Ik wil nog een keer terug 8 is een mooi getal, maar helaas gaat het denk ik niet lukken zonder baan. Maar ik mooie herinneringen aan mijn tijd daar, en mijn vakanties, ik mis het nog steeds dus programma's over Oz kijk ik niet want dan lopen mijn ogen weer vol en krijg ik heimwee. Ik woon hier maar OZ zal altijd mijn thuis zijn.

Foto's

6c284.jpg
6c284.jpg
Akerkvliet
2e132.jpg
2e132.jpg
Akerkvliet