Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria image

Knuffelbeertjes met een monsterlijke brul.

Victoria
Australië
Scorpio62

Knuffelbeertjes met een monsterlijke brul.

Als je in Australië bent, wil je de koala zien, toch? Die kleine schattige beertjes met een enorm hoog knuffelgehalte. Maar ja, je moet ze nog wel weten te vinden! Wij maakten een mooie wandeling door het ‘koala-zekere’ Noosa National Park. Prachtige uitzichten, mooie blauwe oceaan, schitterend bos, maar geen koala’s gezien. Met pijn in de nek van het ‘naar boven turen’ vertrokken we enigszins teleurgesteld.
Toen naar Kangaroo Island. Op camping Western Kangaroo Island Caravan Park adverteren ze ook met ‘koala zekere ontmoetingen’. Ook hier een enorme wandeling gemaakt over dit hele mooie natuurterrein. Prachtige natuur, mooi meer, mooie watervogels, kangoeroes zoveel als konijnen in Nederland, maar opnieuw geen koala’s. Bijna terug bij onze camper vroegen we aan een medekampeerder of hij wist waar we de mooie knuffelbeestjes het beste konden spotten. ‘Wacht maar tot het donker is’, vertelde hij. ‘Je zult vanavond als het donker is een enorm gebrul horen. Het lijkt op het brullen of grommen van een grote beer of leeuw. Zorg dan dat je met een zaklamp het bos in loopt en je vindt ze vast en zeker’. Mmm, klinkt goed.
Die avond in onze camper in spanning gewacht op ‘gebrul’. Nou, onze medekampeerder had niets teveel gezegd. Een gebrul!! Alsof de beren of leeuwen boven op het dak van onze camper woonden. Dus, lampen gepakt, camera mee en naar buiten. Toen we de deur van onze camper opende, moesten we ons allereerst door een kudde van wel 25 kangoeroes worstelen. Ontzettend gaaf, maar dat was niet wat we nu wilde zien.
Na een stukje het bos ingelopen te zijn, zagen we ze in de boom zitten. Moeder en kind deden zich tegoed aan de eucalyptus blaadjes. Een erg mooi gezicht en dus ontzettend dicht bij onze camper!
De volgende ochtend hebben we nog even gekeken of ze op dezelfde plek zaten. Jawel hoor, maar toen zaten moeder en kind heerlijk te slapen. We hadden ze gespot, die mooie knuffelbeertjes, en dichterbij dan we konden bevroeden.
Overigens reden we enkele dagen later naar Cape Otway en toen konden we gelukkig nog veel meer koala’s spotten in het eucalyptusbos op weg naar de mooie vuurtoren van Cape Otway. Soms zit het tegen, maar het zat gelukkig ook af en toe flink mee!

Foto's

66506.jpg
66506.jpg
Scorpio62