Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria image

Victoria

Victoria
Australië
PaulineE

De Parade

De Parade.

In keurige rijtjes springen ze in grote getale uit de branding op het strand en rennen ze achter elkaar richting de tribunes. Door de gangetjes in het beton vinden ze hun weg naar de duinen. Achter de tribunes duiken ze onder de vlonders door, naar hun hongerige kuikens, die al de hele dag op hun wachten.

Water valt in een regelmatig ritme, splash, splash, splash. Buiten is het grijs en in de camper is het klam. Het gesplash nodigt niet uit om op te staan. Naast gebrek aan zon is er geen schoon ondergoed. Splash, splash, sop, splash, sop, sop, het water in de wasemmer en het hemelwater beginnen een eigen lied.
Na het ontbijt rijden we door de regen de stad uit. Achter in de camper danst de waslijn vrolijk op en neer. Remmen, optrekken, rechts voorsorteren om op de kruising naar links af te slaan. Iedereen lijkt op weg naar familie of vrienden voor de zondag brunch. Als een ervaren rally navigator loods ik Bas met de Wicked camper door het verkeer.
Het circuit van Melbourne ligt achter ons. De weg naar Philip Island is rustig, iedereen zit nu aan tafel? Een paar uur later zitten ook wij aan tafel in de campingkeuken. De waslijn hangt onder het afdakje.
De Ozzies zijn op de borrel overgestapt en het is nog steeds rustig op straat. Later op de middag komt de zon te voorschijn en we rijden naar de Nobbies. Vanaf de zuid westelijke punt van het schiereiland kijken we uit op het wilde water van de Bass straat. Over een labyrint van vlonders en paden wandelen we langs de ruige kust. Een enorme zeehonden kolonie ligt op de grillige rotsformaties in zee te zonnen, na een drukke dag lekker uitbuiken en socialiseren met familie en vrienden. Door een verrekijker gluren we naar hun geluier.
Op de kust, hoog boven de oceaan, nestelen vogels. In holen en grote graspollen zien we verlaten jongen die gillen om hun ouders. Het water van de zuidelijke oceaan beukt op de rotsen en in de blowholes en besproeit de vogels, vegetatie en zijn bespieders.

©Pauline

verder lezen: Op reis met juffrouw Jannie