Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria image

Victoria

Victoria
Australië
Soesje76

Grampians NP

08-02-2010

Vanmorgen zijn we vertrokken naar Grampians NP, het nationaal park ligt iets meer het binnenland van de staat Victoria in en begint bij Mount Abrupt, daarna via de smalle berg weggetjes naar boven en beneden gekronkeld om vervolgens bij het Boroko look out point aan te komen, hier heb je een prachtig uitzicht over het nationaal park, wel kon je nog goed de gevolgen zien van de grote bosbrand die er in 2006 is geweest 45 procent van het park was toen verbrand.
Daarna door naar het Reed look out point, hier kon je via een voet pad van ongeveer 20 min. Naar de overhangende rots wandelen. Het valt niet mee bij over de dertig graden een berg pad te bewandelen, naar beneden gaat nog wel, maar ja je moet ook weer terug omhoog. Gelukkig hadden we water bij ons want het vocht verliet met straaltjes ons lichaam. We vonden het ook na deze klim wel genoeg voor vandaag en gingen op zoek naar een camp site…
Via een gravelroad zijn we richting Smith Mill gereden waar een prima campsite was, bushWC, bushbarbie en een bushdouche( een emmer met aan de onderkant een douchekop), dus emmer vullen met regen water, emmer op hijsen en afkoelen maar. We zaten net lekker, en hoorde ik wat bewegen, en ja hoor 3 kangoeroes, 2 grote en een kleintje ik moest snel mijn camera uit de auto pakken om wat foto’s te maken van het prille gezinnetje. Daarna ging Jack hout sprokkelen want er moest op vuur worden gekookt. Broodjes hamburger met gebakken aardappels en paprika. Erg lekker weer.
Na de afwas moest het vuurtje natuurlijk blijven branden (wel gezellig hoor in het bos meerdere vuurtjes, ik denk dat er ongeveer 8 a 10 mensen waren.) we gingen om een uur of tien ons klaar maken om te slapen, want morgen ochtend staat de klim naar de waterval op het programma (dan is het nog niet zo heet)