Uluru (Ayers Rock)

Uluru (Ayers Rock) is een van de meest indrukwekkende rotsformaties van Australie. In ongeveer vier uur kun je het gebied bewandelen. De reusachtige rots ligt ongeveer in het midden van het land in het Noordelijk Territorium. Voor de lokale Aborigines is Uluru een heilige plaats. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is Ayers Rock een plaatje.

Informatie over Uluru (Ayers Rock)

Beste foto's & tips van Uluru (Ayers Rock)

'488278' door deerik '488278' door deerik

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Rode Rots

deerik

Als je zegt Australië, dan zeg je Ayers Rock. De zonsondergangen zijn er adembenemend. Je parkeert je auto en zoekt een leuke stek. Er is ook een sunset parkeerplaats, maar als je iets verder doorrijd, heb je eigenlijk een beter zicht op deze rots. Deze foto is gemaakt net voordat de schaduw zijn weg omhoog zal gaan vinden.

'499472' door dreamer666 '499472' door dreamer666

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Uluru bij zonsopkomst

dreamer666

De bekende Ayers Rock of Uluru vanaf sunset point. Het was een ijzig koude ochtend met een stevig windje wat je kan merken aan de boom op de foto. Bijna bevroren waren we heel blij dat het zonnetje er eindelijk doorkwam en verwarming kwam brengen.

'501825' door thijsvincent '501825' door thijsvincent

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Kata tjuta, the walk.

thijsvincent

De wandeling door kata tjuta was de wandeling van men leven. Mijn gezelschap was na 1/3 uitgewandeld en is terug gedraaid, alleen ben ik verder gegaan, en wat ben ik daar blij om. Werkelijk een wondermooie wandeling door een ongelooflijk natuurverschijnsel, het was tevens uitzonderlijk groen in de outback door hevige regenval enkele weken voordien. Staand tussen de gladde/kale bergen en de zowel groene als dode bomen en struiken kreeg ik het gevoel dat ik terug in de tijd was gegaan, alsof er ieder moment een dinosaurus vanachter een reuze, bruine steen kon komen. Hoe zeer men voeten ook deden (wegens lange wandelingen de dagen voordien) wou ik dat er nooit een einde kwam aan deze wandeling. Los van de geweldige personen die ik heb leren kennen, was dit mijn hoogtepunt van mijn reis door Australië.

Laat kaart zien