Uluru (Ayers Rock) beste reistijd

Het weer in Uluru-Kata

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Uluru-Kata te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Uluru-Kata? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Uluru-Kata

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Uluru-Kata:

 

 

 

Reisadvies

Voor Uluru-Kata, Uluru (Ayers Rock) geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Uluru (Ayers Rock) Dag, 25 april ANZAC Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Uluru (Ayers Rock)

Beste foto's & tips van Uluru (Ayers Rock)

'488278' door deerik '488278' door deerik

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Rode Rots

deerik

Als je zegt Australië, dan zeg je Ayers Rock. De zonsondergangen zijn er adembenemend. Je parkeert je auto en zoekt een leuke stek. Er is ook een sunset parkeerplaats, maar als je iets verder doorrijd, heb je eigenlijk een beter zicht op deze rots. Deze foto is gemaakt net voordat de schaduw zijn weg omhoog zal gaan vinden.

'499472' door dreamer666 '499472' door dreamer666

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Uluru bij zonsopkomst

dreamer666

De bekende Ayers Rock of Uluru vanaf sunset point. Het was een ijzig koude ochtend met een stevig windje wat je kan merken aan de boom op de foto. Bijna bevroren waren we heel blij dat het zonnetje er eindelijk doorkwam en verwarming kwam brengen.

'501825' door thijsvincent '501825' door thijsvincent

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Kata tjuta, the walk.

thijsvincent

De wandeling door kata tjuta was de wandeling van men leven. Mijn gezelschap was na 1/3 uitgewandeld en is terug gedraaid, alleen ben ik verder gegaan, en wat ben ik daar blij om. Werkelijk een wondermooie wandeling door een ongelooflijk natuurverschijnsel, het was tevens uitzonderlijk groen in de outback door hevige regenval enkele weken voordien. Staand tussen de gladde/kale bergen en de zowel groene als dode bomen en struiken kreeg ik het gevoel dat ik terug in de tijd was gegaan, alsof er ieder moment een dinosaurus vanachter een reuze, bruine steen kon komen. Hoe zeer men voeten ook deden (wegens lange wandelingen de dagen voordien) wou ik dat er nooit een einde kwam aan deze wandeling. Los van de geweldige personen die ik heb leren kennen, was dit mijn hoogtepunt van mijn reis door Australië.

Laat kaart zien